Çocuğumu okulun ücretli etkinliğine gönderemediğim için üzgünüm

0 oy
646 göst.
Diğer kategorisinde (16 puan) tarafından

Silindiiiiiiiiiiiiiiii

13 Cevaplar

+1 oy
(3,269 puan) tarafından

Yakın olsaydın valla ben gönderirdim yavruyu üzülmesine kıyamazdım böyle şeyler de hemen soluyor çocuklar şişme bi park benımkiler de hep katıldı iki yüz boyuyorlar bi pamuk şeker veryırlar hepsi bu idare etsinler ne olacak 

-Reklam-
+1 oy
(10,562 puan) tarafından

Öyle bir şey sakın yapma bi 400 lira veremeyecek misiniz sizin yoktur sizin aileniz de mi yok babaanne anneanne bi 400 nedir ki iste birinden 

(16 puan) tarafından

Hayır babanne dede yokk maalesef annemde yenı ise glrdl

(10,562 puan) tarafından

Kardeşleriniz de mi yok tek çocuk musunuz üzücü bir durum. 

0 oy
(9,443 puan) tarafından

Öğretmene yzdınmı bunu. 

Bazen öğretmenler aralarında hallediyor 1 çocuk kalmasın die

(2,588 puan) tarafından

aynen ogretmenler onu gec veliler bile biz sinifta herkes uc 20 30 bise koysa bir iki ogrenvi gder diyoruz  oyle bir sorun oldugunda velilerle birlesiyoruz.  xaten binkisi var oyle. kizin annesi birakmis baskasina kacmis babasi birakmis cekmis gitmis bebek kalmis bababneyle. bababnne buyutmus 3. sinifta iste benim kizimin sinifinda. durumlari pek yok genelde o kizin maddiyatlarini sinifca topluyoruz bugun gezideler bin topladik velilerce kizi yolladik

(9,443 puan) tarafından

4.sınıf kızım mezuniyet albümü yapılacaktı sınıfta 

Benim kızım istemedi çokta bişey değil 600 TL. Kızım içinde kalmasın istersen yaptıralım dedim

Aman anne ne gerek var 3 5 gerizekalı oğlanın fotosu duracak onu masama felan koymam ben dedi 😂

Zaten 2.sınıfta bir yapılmıştı ordada saçının şeklini beğenmemiş gecen hepsini çöpe koymuş

Nys öğretmen aradı beni bi siz yaptırmıyorsunuz maddiyatla ilgili bir sıkıntı varsa elimden geleni yaparım dedi 

Sağolun hocam öyle bişey yok kızım istemiyor dedim. Evet Elif te öyle dedi ama yinede size sormak istedim dedi 😂

(2,588 puan) tarafından

sagolsun dusunmus helal

olsun .

(1 puan) tarafından

Hamileliğin kolay yönleri nelerdir 

(2,588 puan) tarafından

kiloyu kafaya takmiosan catlayana kadar yemek yemek ozgurce

0 oy
(1,344 puan) tarafından

Durumu olmayana okul aile Birliği yardım etmek zorunda git konuş 

(16 puan) tarafından

Bılmem konuşmadım aklıma gelmedi

0 oy
(4,605 puan) tarafından

Okul aile birliği bu durumlarda karşılıyor ücreti görüştünüz mü

(16 puan) tarafından

Hayır

0 oy
(864 puan) tarafından

Ne zaman canım etkinlik 

(16 puan) tarafından

Birazdan baslıyo

(864 puan) tarafından

Yaaa üzüldüm canım 

0 oy
(3,508 puan) tarafından

Bizdende 2000 istedi öğretmen haftaya Bursa gezisi varmış oğlum direk ben gelemem öğretmenim demiş sizinki gene makulmus bunun yanında 

0 oy
(34 puan) tarafından

Sizi çok iyi anlıyorum ama üzülmeyin bugün gidemez belki ama yarın öbürgün maddi olarak düzeldiğinizde daha güzeliyle telafi edersiniz inşallah. Benim oğlumda anaokuluna giderken çok sık hastalandığı için okuldan 2 ay erken almak zorunda kaldım hiçbir etkinliğe katılamadı hep üzüldüm ama olsun her şeyde bir hayır vardır. Sizin yerinizde olsam ne okuldan ne de birinden bunu için para istemezdim etkinlikler çocuklar için elbette güzel oluyor ama neticede her şey gibi oda unutuluyor ama bazı insanlar tek kuruşun hesabını bile yapıyor o yüzden kimseye ağız eğmemek en güzeli varsın gitmeyiversin   Allah size daha güzellerini nasip etsin inşallah

0 oy
(13,914 puan) tarafından

Bizimde cuma günü waffle partisi varmış kızım gidemeyecek söyledim olsun evde yapıyoruz zaten dedi üzüldüm ama  tam taşınma günü yapacak bileyim yok öğretmende sağolsun tüm yıl bekledi son haftaya yığdı bugünde mezuniyet varmış yarın babalar günü kutlaması 

0 oy
(7,214 puan) tarafından

Yanlış anlamada canım 400 lira buyuk bi para da degil 

Ben olsam ne yapar ne eder o parayi bulur gönderirdim çocuğumu 

Yıllar önce annem gezi icin beni çok yalvarttirdi ağlattı 6 liraydi o zaman hayvanat bahçesi 

Hiç unutmam hala da çıkmıyor icimden 

Ne yap ne et bul bence derim

0 oy
(30 puan) tarafından

Keşke gonderseydin gülüm iki komşundan 200 TL intersen yine olurdu okulda öğretmenler aralarında topluyor aslında durumu olmayan ailesi olanlar için öğretmenle özel olarak konuşsaydın keşke çocuğun için üzüldüm 

0 oy
(26 puan) tarafından

Çok üzüldüm tarih ne zaman geçti mi gitmesine daha var mı bende mükemmel durumu olan biri değilim ama çocuğun boynu bükük kalmasın gönderirim o parayı

0 oy
(1,708 puan) tarafından

Valla oluyor arada benim de kızım kreşe gidiyor bazen etkinliklere verecek para kalmıyor o gün okula göndermiyorum çaktırıyorum etkinliği çok seveceği birşey olursa gene yapmaya çalışıyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumu okulun ücretli etkinliğine gönderemediğimde nasıl hissetmeliyim?
Çocuğunuzu okul etkinliğine gönderememek sizi suçlu hissettirebilir ancak bu durum ebeveynliğinizin kalitesini belirlemez. Maddi kısıtlılıklar geçici dönemlerdir ve çocukların sosyalleşmesi için tek yol okul etkinlikleri değildir; evde birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanlar ve yaratıcı oyunlar çocuğunuzun gelişimini desteklemek için yeterlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul etkinlikleri için ayrılan bütçe kısıtlıysa ne yapılabilir?
Bütçe kısıtlı olduğunda okul yönetimiyle iletişime geçerek taksitlendirme imkanlarını veya ihtiyaç sahibi öğrenciler için sağlanan burs/indirim seçeneklerini sorgulayabilirsiniz. Eğer bu seçenekler mümkün değilse okul dışı alternatif etkinliklere yönelerek çocuğunuzun okul arkadaşlarıyla sosyal bağını okul dışında da sürdürmesini sağlayabilirsiniz.
Okul etkinliklerine katılamayan çocuklara nasıl bir açıklama yapılmalı?
Çocuğunuza durumu dürüst ama karmaşık olmayan bir dille anlatmak en doğrusudur. Her ailenin bütçesi olduğunu ve şu an önceliklerin farklı harcamalara ayrıldığını, bu etkinliğe katılmamanın onu sevmediğiniz anlamına gelmediğini yumuşak bir dille ifade ederek duygusal güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Okul etkinliklerine katılamamanın çocuk üzerinde psikolojik etkisi nedir?
Okul etkinliklerine katılamamak çocuk üzerinde genellikle kalıcı bir olumsuz etki bırakmaz ancak çocuğun kendini dışlanmış hissetmemesi için ebeveynin tutumu kritiktir. Evde yapılan alternatif etkinlikler ve çocuğun sosyal ihtiyaçlarının başka yollarla karşılanması, bu tür kısa süreli okul aktivitelerinin eksikliğini telafi edecektir.
Ekonomik zorluk yaşayan ebeveynler çocukları için ne tür ücretsiz aktiviteler yapabilir?
Ekonomik zorluk yaşayan ebeveynler, çocuklarıyla birlikte yerel parklarda zaman geçirme, halk kütüphanelerine gitme veya evde el işi çalışmaları yapma gibi tamamen ücretsiz aktiviteler planlayabilir. Çocuğunuzla kurduğunuz duygusal bağ ve etkileşim, ücretli okul aktivitelerinden çok daha fazla gelişimsel değer taşıyacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 412 göst.
0 oy
6 cevap 340 göst.
6 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 262 göst.
8 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Melek.06 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 359 göst.
29 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Özlemm ❤ (926 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,054 soru

24,691,802 cevap

368,377 kullanıcı

...