Çevremde herkes kusma ve ishal oluyor, salgın mı var?

0 oy
171 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,246 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar 

Bu aralara herkes aynı semptom ile hasta mide bulantısı kusma ve ishal çevremde neredeyse 8-10 kişi aynı şikayetle acillik oldu buna 4 yaşındaki kızımda dahi sabahtandir ağzına tek lokma koymadı çok afedersiniz içtiği suyu bile çıkarıyor aniden oldu ne olduğunu bile anlamadik şimdi kimi arasam konuşsam aynı şeyi söylüyor 

Sizde de bu şikayetler varmı veya çevrenizde yaşayan

Bir bilginiz var mı salgın falan mı var acaba 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (2,922 puan) tarafından

Aynen canım salgın var benimde komşumun oğlu aynı onda ateşte varmış bi kac kişide daha var inşallah benim cocuklara gelmez

önce (2,246 puan) tarafından

Aynen ateşte var yazmayı unutmuşum kızım dün gece hiç birşeyi yoktu yattı gece üzerini orteyim dedim alev alev 

-Reklam-
+1 oy
önce (559 puan) tarafından

Bizde atlattık bizde sadece kusma ve ishal vardı geçti şükür yaa çok kötüydü Allah beterinden saklasin

Bizde de ateş kusma ve mide bulantısı var inşallah geçer 

+1 oy
önce (221 puan) tarafından

2 hafta önce benimde oğlum da birden bu hastalık başladı büyüğüne gecti sonrada eşime  su dışında hiç bişey yemediler sürekli kusma ishal bide ateşte vardı ay çok zor geçti çok şükür atlattık  doktor salgın dedi

Bizde hastaneye gidenlere salgın var denmemis ama salgın olduğu belli büyük küçük herkeste aynı şikayetler var

+1 oy
önce (2,689 puan) tarafından

Geçmiş olsun salgın varmış oğlumu kontrole çocuk doktoruna götürdüğüm de söylemişti dikkat edin salgın var diye hatta pişman olmuştum götürdüğüme çocuklar hep hasta hepsinin de şikayetleri aynı 

önce (336 puan) tarafından
+1

Benim 2 yaşında oğlum var bugün doğum günü hatta. 25 Mayıs'ta hastalandı halen de hasta 22 gün oldu çocuk daha adam akıllı tooarlamadı. Ateşi 41 i geçiyor. Karaciğer enzimleri yüksek. İlk düştüğü zaman rota virüsü olmuştu atlattı şimdi de solunum yolu enfeksiyonu kanında enfeksiyon var. İnanın 22 gün de ya her gün hastanedeydim yada 2 günde bir muhakkak. Damarları ince damar yolu olmuyordu.ne çektiğimi bir Allah bir ben bir de eşim bilir 

@Elif12 cok teşekkür ederim ♥️ 

@maysabulut sizede çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda atlatırız bunları da 

+1 oy
önce (9,440 puan) tarafından

Evet. 3 çocuğumda ishal ve ateş var. Şimdi de öksürük başlamış. Şuan saat sabah 4. Buçuk. Oğlum öksürük krizinde. 

Öksürük beni strese sokuyor. 

Çok geçmiş olsun oğlun 1 yaşı geçmişse bal öneririm boğaz ağrısına ve öksürüğe çok iyi geliyor 

Bizim ateş mide bulantısı ve kusma var maalesef inşallah en yakın zamanda iyileşirler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mide bulantısı, kusma ve ishal salgını mı var?
Mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri genellikle mevsimsel geçişlerde artan rota virüsü, norovirüs veya gıda zehirlenmesi kaynaklı salgın belirtileri olabilir. Bu tür semptomlar topluluk içinde hızlı yayılan gastrointestinal enfeksiyonların ortak göstergeleridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
4 yaşındaki çocuğum sürekli kusuyor ve su içemiyor ne yapmalıyım?
Çocuğunuz su dahi içemiyorsa en önemli risk susuz kalmasıdır, bu nedenle vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Doktor kontrolü gelene kadar zorla yemek yedirmemeli, sıvı kaybını dengelemek için azar azar ve sık aralıklarla su veya elektrolit solüsyonu vermeyi denemelisiniz.
Kusma ve ishal belirtileri gösteren birine nasıl müdahale edilir?
Kusma ve ishal durumunda ilk adım vücudun sıvı ve tuz kaybını telafi etmektir. Hastayı susuz bırakmamak adına küçük yudumlarla sık sık su içirilmesi, katı gıdalardan bir süreliğine kaçınılması ve belirtiler şiddetliyse (ateş, kanlı dışkı, aşırı halsizlik) acil tıbbi destek alınması gerekir.
Mide bulantısı ve kusma salgınlarında ne zaman hastaneye gitmeli?
Eğer kişi 24 saat boyunca sıvı alamıyorsa, idrara çıkışında ciddi azalma varsa, yüksek ateş eşlik ediyorsa veya aşırı halsizlik ile gözlerde çökme gibi dehidratasyon belirtileri görülüyorsa acilen hastaneye gidilmelidir. Özellikle çocuklarda sıvı kaybı çok hızlı gerçekleştiği için bu süre daha kısa tutulmalıdır.
Mide ve bağırsak virüsleri ev ortamında nasıl yayılır?
Mide ve bağırsak virüsleri temel olarak enfekte bir kişiyle temas, ortak kullanılan yüzeylere dokunma veya kirli gıdaların tüketilmesiyle yayılır. El hijyenine dikkat edilmesi, ortak havlu kullanımının bırakılması ve yaşam alanlarının sık sık havalandırılması salgının ev içinde yayılmasını yavaşlatabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 878 göst.
31 Aralık 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mutluu annee (1,276 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 297 göst.
0 oy
1 cevap 151 göst.
+1 oy
7 cevap 562 göst.

Kategoriler

1,511,631 soru

24,658,891 cevap

366,652 kullanıcı

...