Çöp atarken kağıt toplayanlardan çekinmek normal mi?

0 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,898 puan) tarafından

Benim yaşadığım semtte çok fazla kağıt toplayan pet şişe toplayan var. Asla yargılamıyorım rabbım herkese hayırlı kazançlar versin kimseyi darda koymasın. Bizde genelde dışarı çıkan çöpü atar az veya çok fark etmez dışarı çıkarken çöp atılır. Ve ben çöp attığımda bazençöpün yanımda kağıtları alan biri oluyor evin çevresinde 3 4 market var karton çok atılıyor çöpe. Ve ben o çöpü atarken çok çekiniyorum. O kişiyi utandırdığımı yanlış anlayacağını düşünüyorum böyle ondan en uzak yere atmaya çalışıyorum ama kendimi de kötü hissediyorum. 

Benim gibi hisseden var mı. Bu asla o kişiyi küçük görmek gibi değil sadece o kişiye kötü hiserttirmek istememden kaynaklı

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,258 puan) tarafından

Hayır hissetmiyorum çünkü burda hemen hemen herkes çöpten hurda topluyor pet şişe plastik kaplar falan. Tıplaysn herkesin durumları da iyi. Alışkanlık olmuş onlar için.

-Reklam-
0 oy
önce (3,071 puan) tarafından

Seni anlıyorum. Ben de bu hissi biliyorum. Ya mahcup hissederse diye düşündüğümü hatırlıyorum 

önce (1,898 puan) tarafından

Evet anlatmak istediğim bu. Onları mahçup hissettirmemek. Kendimi çok kötü hissediyorum o durumda

0 oy
önce (14,465 puan) tarafından

özellikle bunu yapan çocuksa veya çok yaşlıysa çok kötü hissediyorum kendimi. bugün babam yaşında adamın kuryelik yaptığını gördüm. çalışmak ayıp değil ama belli yaş grupları çalışınca benim çok zoruma gidiyor.

Evet özellikle otobüste sokakta yılların yükünü taşımış amcalar böyle mahçup duruyorlar ya. Yüzlerinden belli hayatın onlara nasıl davrandığı o amcalara hiç dayanamıyorum

0 oy
önce (31,389 puan) tarafından

Gayet kârlı bir iş o da bir iş. Çöpçü olmakla benzer bir durum bu düşkünlük olarak düşünme adam helal yoldan ekmeğini kazanıyor sonuçta çöpte yiyecek aramıyor. İşe yarar şeyleri satıp evini geçindirmesi kötü bir durum değil 

Kötğ bir durum demedim zaten. O kağıtları kartonları alırken ben çöp kutusuna çöp atınca onu mahçup hissettirirsem diye çekiniyorum.

0 oy
önce (799 puan) tarafından

Allah güzel gonlunuze göre versin 💮💮🙏🙏🙏🏵️🌷🌺

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çöp atarken kağıt toplayıcılardan çekinmek normal mi?
Çöp atarken kendinizi huzursuz hissetmeniz oldukça insani bir durumdur ve nezaketinizden kaynaklanır. Birçok kişi, kağıt toplayan bireyleri rahatsız etmemek veya onları utandırmamak adına benzer çekinceler yaşayabilmektedir. Bu durum aslında sizin empati yeteneğinizin yüksek olduğunu ve çevrenizdeki insanların duygularına karşı duyarlı olduğunuzu gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kağıt toplayanları incitmemek için çöp nasıl atılmalı?
Kağıt toplayan kişileri incitmemek için çöplerinizi ayrıştırarak poşetlemek en etkili yöntemdir. Kartonları, plastikleri ve organik atıkları ayrı torbalarda biriktirmek, kağıt toplayan kişilerin işini kolaylaştırır ve arama yapmalarına gerek kalmadan doğrudan istedikleri malzemeye ulaşmalarını sağlar. Bu yaklaşım, onları daha az zahmete soktuğu için karşı tarafta daha az mahcubiyet hissi yaratabilir.
Çöp atarken kendimi kötü hissetmemek için ne yapmalıyım?
Kendinizi kötü hissetmemek adına, çöpü bırakacağınız saati kağıt toplayanların geçiş saatlerinden farklı bir zamana denk getirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, çöplerin yanına temiz ve düzenli bir şekilde kartonları bırakmak, durumu bir atık bırakmaktan ziyade geri dönüşüme katkı sağlayan bir paylaşım haline getirebilir. İyiliğin merkezinde nezaket olduğu sürece bu tür endişeler yersizdir.
Kağıt toplayanlara yardımcı olmak için hangi yollar izlenir?
Kağıt toplayan kişilere yardımcı olmanın en iyi yolu, geri dönüştürülebilir atıkları diğer çöplerden tamamen ayırarak temiz bir şekilde kapınızın yanına koymaktır. Özellikle pet şişeleri ezerek hacimlerini azaltmak ve kağıtları temiz tutmak, onların toplama sürecindeki fiziksel eforunu %50 oranında azaltabilir. Bu pratik yöntem, aranızdaki etkileşimi daha saygılı ve işlevsel bir zemine taşır.
Başkalarını rahatsız etme korkusu neden oluşur?
Başkalarını rahatsız etme korkusu, genellikle sosyal kaygı ve yüksek empati düzeyinden kaynaklanan bir durumdur. Çevrenizdeki bireylerin yaşam koşullarına karşı duyduğunuz saygı, onları zor durumda bırakma düşüncesiyle birleştiğinde bu tür huzursuzluklar yaşamanız oldukça olağandır. Bu duyguyu yönetmek için kendi iyi niyetinizin farkına varmanız ve nezaketinizin aslında bir erdem olduğunu kabullenmeniz yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 697 göst.
0 oy
2 cevap 242 göst.
2 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde oburhanim (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 2,730 göst.
27 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 546 göst.
5 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Cankiz16 (286 puan) tarafından soruldu