Evdeki zıplayan küçük bitlerden nasıl kurtulabilirim?

0 oy
278 göst.
önce Diğer kategorisinde (121 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar hanimlar....yaklaşık 10 günden fazladır ayaklarım ve belli yerlerim kaşınıyodu  yara olana kadar kaşıyorum çok kötü durumda ayaklarım,ben sivri sinek sanıyodum takı akşam farkedene kadar

İğne ucu kadar bitler var zıplayan ,ilk kez karşılaşıyorum böyle biseyle ne yapabilirim ne yapılır kızlar Allah aşkına bişey söyleyin evin her yerinde var,eski bı ev gecekonduda oturuyorum ve ağaçlar var etrafında 

Çok sıkıntı yaptım kendime evden taşınmamda mümkün değil nasıl kurtulurum bunlardan

image

10 Cevaplar

0 oy
önce (617 puan) tarafından

İlaçlama yapılabilir en iyi kurtuluş o gibi

önce (121 puan) tarafından

Hiç bilmiyorum ilaçlamayı

Eğer yapılırsa kaç gün evden uzaklaşmaliyiz acaba

-Reklam-
0 oy
önce (16,092 puan) tarafından

Bit değil onlar pire. Bizim binada olmuştu aşadaki dükkanda kedi yavrulamıştı evin önünden bütün binayı sarmıştı. İlaçlamayla kurtulduk başka türlü mümkün olmuyor malesef

Ne yapacaz biz yaa bunca kosturmamin arasında bide bununla nasıl uğraşacağım 

0 oy
önce (9,203 puan) tarafından

Pire bunlar önlemini almazsan evin her yerini sarar ve sizide artık hasta etmeye başlar ısırdığı kişilerde ishal kusma yapabiliyor evi ilaçlama yapman laızım yıkanacak her şeyi yıka başka türlü kurtulamazsın

Taşınamam demişsin taşınsanda gitmez onlarda seninle gelir 

Ooo bu kadar ciddimi ne yapacam ben ya

Ben taşınırken nakilye firmasının koltukları sardığı örtülerden bize geldi bide ben hamileydim her yerimi ısırmış evdeki battaniye yumurtamış beni ısırırdı eşimi ısırmazdı sonra ben gece kusma ve ishal oldum doktor vücudaki yaralarıda görünce pire yemiş seni oda kusma ishal yapmiş dedi battaniye bir baktım bir sürü olmuşlar ilaç aldım eşim ilaçladı evi battaniye tarzı şeylere de ilaç döktük o gün eve 8 saat kadar gitmedik sonra büyük battaniye yi yıkamaya verdim küçük şeyleride kendim yıkadım o şekilde arındım 

Bunu almıştım ben eczade satılıyor

image

Tamam canım çok sağol Allah razı olsun 

Bakiyim bugün ne yapabilirim

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Her yıl bu mevsimde bi pire salgını oluyor etrafınızda tavuk kus kedi vs varsa onlardan gelmiştir. Bunun icin ozel ilaclar var büyük marketlerde bile satılıyor Raid vs gibi. Endişe etmeyin yastık nevresim kılıf ne varsa hepsini yıkayın halilari da çırpıp güneşte bekletip ilac sıkıp biraz bekleyip güzel bi temizlik yapın kaybolur giderler oyle evi sarıp asla yok olmayan bir sey değil sadece bir sure temizliğe dikkat edin. 

Biraz ferahlattın içimi valla sağol bakiyim bugün ilaç ne alabilirim

0 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Pire bitanem bu yaa

Ne yapacam hocam yaa şimdi fizikteyim Abdullahla hiç  boş vaktim yokki nasil kurtulacam bunlardan

Dua et bana bı an önce kurtulayım 

0 oy
önce (9,177 puan) tarafından

Biz biyeri ıstırmaz yerde dolanmaz bunlar pire

Evet yaa

0 oy
önce (4,370 puan) tarafından

İlaçlamadan kurtulmanız mümkün değil

Aradım belediyeyi yarın geliyolar ilaçlama için 

0 oy
önce (3,372 puan) tarafından

Benim saf büyük oğlumda komşunun tarlasına gitmişti geldi heryerini pire sarmış eve getirdi bende bir hafta herşeyi yıkadım bide sirke ve çamaşır suyuyla sildim bitti dene istersen evet kasindiriyo insani

Belediyeyi aradım ilaçlanacak ev

0 oy
önce (9,667 puan) tarafından

Bit ziplamazki o piredir onunla uğraşmak bitler uğraşmaktan zordur😁

Valla öyle bende söyledim kardeşime keşke bit olaydı da temizlerdim kafamı diye 🙂

0 oy
önce (1,589 puan) tarafından

Bunlar pire ozellikle tavan tahtausa agac aralarinda olir guclu bi sinek ilaci i tavanlara sikip disari cikmak beklemek boyle de ölür kesim cozum ise ilaclatnak eczanelerde satiliyo bildim kadari 

Belediyeyi aradım ilaçlanacak ev

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evdeki zıplayan küçük bitler nelerdir ve nereden gelir?
Evde görülen ve zıplayan bu küçük canlılar genellikle toprak pireleri veya toz böceği olarak adlandırılan zararlılardır. Eski evlerde, bahçelik alanlarda veya nemli ortamlarda bitki köklerinden ya da dışarıdan içeriye kolayca sızabilirler. İnsan cildine temas ederek kaşıntı ve kızarıklığa neden olan bu küçük parazitlerden kurtulmak için evin içindeki nem dengesini kontrol etmek ve düzenli temizlik yapmak şarttır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evdeki zıplayan bitlerden kurtulmak için ne yapmalıyım?
Zıplayan bitlerden kurtulmak için ilk adım profesyonel bir ilaçlama hizmeti almaktır. Kişisel önlem olarak tüm tekstil ürünlerini, çarşafları ve kıyafetleri en az 60 derecede yıkayıp yüksek ısıda kurutmalısınız. Ayrıca evin tüm köşelerini elektrikli süpürge ile detaylıca temizleyip, süpürge torbasını hemen ev dışındaki bir çöpe boşaltmak, çoğalmalarını engellemek için oldukça etkilidir.
Zıplayan bit ısırığı nasıl anlaşılır ve cilde ne iyi gelir?
Zıplayan bit ısırıkları genellikle bacak bölgesinde yoğunlaşan, şiddetli kaşıntıya yol açan ve iğne ucu kadar küçük kırmızı noktalar şeklinde kendini belli eder. Bu ısırıkların üzerine kaşıntıyı yatıştırmak için soğuk kompres uygulayabilir veya bir eczacının önerdiği antihistaminik kremleri kullanabilirsiniz. Ancak yara olan bölgelerde enfeksiyon riski olduğu için cildi temiz tutmak ve fazla kaşımaktan kaçınmak çok önemlidir.
Eski evlerde zıplayan bit istilası nasıl önlenir?
Eski ve gecekondular gibi nemli, dış mekana açık evlerde zıplayan bit istilasını önlemek için kapı ve pencere kenarlarındaki boşlukları kapatmak temel koruma yöntemidir. Evdeki tüm rutubetli alanları kurutmak, bahçeden gelen bitki artıklarını uzak tutmak ve zeminleri düzenli olarak sirke karışımlı suyla silmek bu zararlıların yaşam alanını daraltır. İstila yoğunsa mutlaka profesyonel ilaçlama desteği alınmalıdır.
Zıplayan bitler evde ne kadar süre yaşar?
Zıplayan bitler veya toprak pireleri, uygun yaşam alanı bulduklarında ve evdeki nem seviyesi yüksek kaldığında haftalarca hatta aylarca varlıklarını sürdürebilirler. Bu zararlılar çok hızlı üreme kapasitesine sahip oldukları için evde fark edildikleri andan itibaren müdahale edilmelidir. Profesyonel ilaçlama yapılmadığı sürece evdeki tekstil ürünlerinde yumurta bırakarak döngülerini devam ettirebilirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 498 göst.
31 Aralık 2022 Diğer kategorisinde elis (3,252 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 303 göst.
10 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Linkin (27,095 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 229 göst.
+1 oy
20 cevap 792 göst.

Kategoriler