Evimi karıncalar bastı, nasıl kurtulabilirim?

0 oy
97 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (186 puan) tarafından

Evi karıncalar bastı her odada var ve çoklar nedeni ne olabilir? 

Ve ne yapabilirim? 

2 Cevaplar

0 oy
önce (165 puan) tarafından

Benimde geçen öyle oldu denemediğim bir şey kalmadı artık erzaklara da girmeye baslayinca mecburen ilaç aldım onu sıktım şimdi tek tük varlar

-Reklam-
0 oy
önce (1,228 puan) tarafından

https://ty.gl/v4xse9y02qyn6

Bunu al kullan canım 

Ben bunu aldım çok memnunum 

önce (136 puan) tarafından

Post sahibi değilim ama bişey sorcam bu ilacı bende almayı düşünüyorum hamam böceği için ama evde 22 aylık kızım zehirlenme vs olurmu

önce (1,228 puan) tarafından

Yaniii dibe köşeye sık canım çocuğun elinin ulaşacağı yerler olmasın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evdeki karınca istilası nasıl tamamen yok edilir?
Evdeki karıncaları yok etmek için ilk olarak giriş noktalarını tespit edip silikon veya macunla kapatmalısınız. Karınca yollarını sirkeli su veya deterjanlı su ile silerek bıraktıkları koku izlerini temizlemek, koloninin geri kalanının gelmesini engellemek adına en etkili yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evi aniden karıncalar basmasının temel sebebi nedir?
Evinizi aniden karıncaların basması genellikle yiyecek kırıntılarına, açıkta bırakılan şekerli gıdalara veya ev içindeki nemli alanlara duydukları ilgiden kaynaklanır. Dışarıdaki mevsimsel değişimler veya aşırı yağışlar da karıncaları daha güvenli ve besin açısından zengin olan ev ortamına girmeye zorlayabilir.
Karıncaları evden uzaklaştırmak için doğal yöntemler nelerdir?
Karıncaları evden uzaklaştırmak için tarçın, nane yağı, beyaz sirke veya toz biber gibi malzemeleri karınca giriş noktalarına uygulayabilirsiniz. Bu maddeler karıncaların koku duyularını bozarak evden uzak durmalarını sağlar, ancak bu yöntemler koloni büyükse kesin bir çözüm yerine sadece geçici bir engel oluşturur.
Karınca ilaçları kapalı alanlarda nasıl güvenle kullanılır?
Kapalı alanlarda karınca ilacı kullanırken mutlaka evcil hayvanların ve çocukların ulaşamayacağı yem istasyonlarını tercih etmelisiniz. Jel formundaki ilaçlar, işçi karıncaların ilacı yuvaya taşımasını sağlayarak tüm koloninin yok edilmesine yardımcı olur; bu yüzden doğrudan karınca rotalarına uygulanması en iyi sonucu verir.
Mutfağı saran karıncalardan kurtulmak için ne yapmalıyım?
Mutfağı saran karıncalardan kurtulmak için tüm gıda maddelerini hava almayan cam veya plastik kaplara yerleştirerek besin kaynağını kesmeniz gerekir. Ardından tezgâh üzerindeki kırıntıları düzenli temizleyip, lavabo giderlerini kuru tutarak karıncaların mutfağınıza olan ilgisini kısa sürede azaltabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 557 göst.
11 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (9,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 688 göst.
5 Mart 2020 Diğer kategorisinde SL (1,795 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 425 göst.
18 Haziran 2026 Diğer kategorisinde T!RT!LM (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 382 göst.