Ev hanımı olmak mı çalışmak mı, hangisi daha kolay?

0 oy
529 göst.
önce Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından

Hangisi güzel sizce evde kalıp çocuk bakmak mı kolay çalışmak mı sizce 

26 Cevaplar

+1 oy
önce (9,652 puan) tarafından

Tabikide çalışmak off çok ozl3dim ya yorulayim erken kalkayım ay sonunu bekleyip.para alıp harcayayim 😂 iki arkadaş olsun mis gibi ya çalışmak gibisi yok

Suan emeklilik bekliyorum aylik alcam ama oğlum 2 sene daha büyüsün gidip çalışayım diyorum sonra ana okuluna gider destek.olurum özele göndeririz falan diyorum valla bana kalsa çalışırım benim ablamlarlar 50 yasinda hal ful tam calisiyorlar 

önce (38 puan) tarafından

Abla kaç yasındasın sen:))

47 yaşındayım hele genç olcam sizin gibi evde durmam asla yıllarımı boşa gecirmezdim

önce (38 puan) tarafından

Nerde çalıştınız 30 yasındayım ben hiç çalışmadım çalışmak istiyorum evde çok bunaldım hem

O tek tek sayamam ama en son ırezitans abrikasindaydim giriş kalitedeciyim ben otomatvide yıllarca calistim giriş kalitede yine.

Bosch tofqsin ana sanayisi gibi yerlerde  mesleğimize çok seviyorum kalite benim işim 😊

Ben onay verirsem fabrikaya ürün girer vermezsem geri iadeydi

-Reklam-
+1 oy
önce (1,577 puan) tarafından

Çocuğuna bakacak birisi varsa eve gelince çok iş derdin yoksa bence çalışmak çok güzel bir şey ama çocuğuna bakacak kimsem yoksa evin geldiğinde dağınık oluyorsa geldiğinde bir de üstüne ev işi yapıyorsan zor bence ama kadinlarin ayaklar ustunde durmasi onemli ben evliyim babamlar hala baski yapar kizim sinavlara gir ders calis atan diye ehliyet al gibi 

+1 oy
önce (799 puan) tarafından

Evlatlarimin canı sağolsun 

Çalışmak çok güzel tabiiki basta kendi paranı kendin kazaniyorsun kimseye ağız egmiyorsun zamanın güzel geçiyor daha yazacak çok şey var bitmez..

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Çalışmak tabiki 2 çocuktan önce 6 sene çalıştım çok özlüyorum o günlerimi

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Çalışmak istiyorum çok yoruldum ev işi cocuk bakmak çok yorucu çok eşime destek olmak istiyorum keşke calsiabilsem bide kafamı dagitirim evde sürekli iş iş bıktım valla haftada spora gidiyom kafa dagitiyom başka bişey yapamiyom sosyal çevrem yok bişey yok 

0 oy
önce (4,557 puan) tarafından

İkisini de deneyimledim. N kadar zor olsa da ben seviyorum ev hanımlığını. Arada eşimi tehdit ediyorum işe girecem diye ama. Bigün blörfümü yerde git çalış derse yandım 😁

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev hanımı olmak mı çalışmak mı daha zorlu bir süreçtir?
Ev hanımı olmak ve çalışmak, her ikisinin de farklı zorluk dereceleri ve sorumlulukları bulunduğu için kişisel tercihlere ve yaşam şartlarına göre değişen süreçlerdir. Ev hanımlığı genellikle çocuk bakımı, ev düzeni ve duygusal destek gibi 7/24 devam eden, kesintisiz bir sorumluluk gerektirirken; iş hayatı belirli mesai saatleri içerisinde profesyonel performans, iş stresi ve sosyal çevre yönetimi üzerine kurulu bir tempoya sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk bakımı ve ev işleri neden profesyonel bir iş kadar yorucudur?
Çocuk bakımı ve ev işleri, fiziksel eforun yanı sıra yoğun bir zihinsel yük ve duygusal emek gerektirdiği için profesyonel bir iş kadar yorucu kabul edilir. Ev ortamında mesai saati kavramının olmaması, sürekli bir hazırlık, planlama ve denetim sürecini zorunlu kılar; bu durum zaman yönetimi ve sabır açısından çalışan bir bireyin iş stresiyle eşdeğer düzeyde enerji harcanmasına neden olur.
Çalışan bir anne ile ev hanımı annenin günlük rutin farkları nelerdir?
Çalışan bir anne günlük rutinini iş yeri disiplini ve saatleri etrafında kurgularken, ev hanımı olan anne evdeki ihtiyaçlara ve çocukların gelişim takvimine göre daha esnek ancak belirsiz bir rutin izler. Çalışan anne ev ve iş dengesini kurmak için zaman yönetimi stratejileri geliştirirken, ev hanımı anne ev içi operasyonel süreçlerin yönetimi ve çocukların sosyal gelişimine ayrılan zaman konusunda yoğunlaşır.
İş hayatına devam etmek kişisel gelişim ve psikolojik açıdan ne sağlar?
İş hayatına devam etmek, bireyin ekonomik özgürlüğünü desteklemesinin yanı sıra sosyal bir çevreye dahil olmasını ve aidiyet duygusunu güçlendirerek psikolojik açıdan destekler. İş ortamındaki profesyonel hedefler, kişinin kendi potansiyelini keşfetmesine ve ev sorumlulukları dışında farklı alanlarda da başarılı olma deneyimi kazanmasına yardımcı olur, bu da genel yaşam tatminini artırır.
Ev hanımlığını sürdürürken yaşam kalitesini artırmanın yolları nelerdir?
Ev hanımlığını sürdürürken yaşam kalitesini artırmanın en etkili yolu, kendine ait bir zaman dilimi belirleyerek kişisel ilgi alanlarına veya hobilere vakit ayırmaktır. Sosyal gruplara dahil olmak, ev işlerinde eşle iş bölümü yapmak ve evdeki rutinleri sistematik hale getirerek kendine mola saatleri oluşturmak, psikolojik tükenmişliğin önüne geçmek adına kritik adımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 686 göst.
5 Mart 2026 Diğer kategorisinde Yeterbe (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 750 göst.
0 oy
20 cevap 1,178 göst.
0 oy
28 cevap 1,987 göst.
11 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler