4 yaşındaki oğlum arkadaşları tarafından dışlanıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
300 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,053 puan) tarafından

Kızlar şuan aşırı sinirleniyorum hele bir akıl verin benım oğlum balkonda oturuyor aşağıda çocuklara bakıyor daha 4 yasında ilkokul çocukları var oynuyoruz biz seni sevmıyoruz diyor oğluma konusma sus diyor çocukla çocuk olmak istemiyorum ama alt komsular yok çocuklarıda yok suan onun sebebıni bile senın yüzünden gelmiyorlar diyor şimdi bir görünücem çocuklara kötü olan ben olucam aşırı sinir oldum yaaa deli midir nedir ya 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,319 puan) tarafından

Rahatsız olduysan çek çocuğunu içeriye ay herkeste benim çocuğumu olmuş .

önce (9,053 puan) tarafından

Cocugumu zaten aldım içeri çocugumun özgüvenini kırıyor değişik bir çocuk bu yaşta çocuklar senı sevmıyorz kımse senı sevmıyor dese ne düşünür

önce (1,319 puan) tarafından

Hiçbir şey düşünmez korkma zamanla büyür okula gider istemediği kadar çok arkadaşı olur bu durum da normal hepimizin öyle değil mi herkes bizi istiyor mu sanki 

-Reklam-
0 oy
önce (9,177 puan) tarafından

Ee görün annesinden korkarlarsa çocuklar genelde sataşamaz çocuğa 

Bende buraya ilk taşındığımız da çok dışlamışlardı oğlumu ama küfür hakaret sen lolipop Sun felan dediler 

Balkondan bir göründüm bunlara bi kızdım bi bağırdım oymuş bidaha bulaşmadılar 

Aşağı insem yollarını değiştirirler sitede o çocuklar 😂

Bir daha olursa görünücem suratı bir değişti aglıcak yanı kucagıma aldım biz seni cok seviyoruz annem arkadaslarında çok seviyor seni onlar sevmesede olur dedim ama çocuklada çocuk olmak istemedim ama tekrarlanırsa sert uyarıcam artık resmen zorbalar ya babası geldi şimdi parka gittiler

önce (9,177 puan) tarafından

4 yaş çocuk kendini savunmayı dahi bilmez sen koruyup kollucakson .yoksa özgüveni eksik olur içine kapanır 

Ben oğluma böyle savunduğumda 5.sınıfa gidiyordu oğlum ama gerekiyor arada 

0 oy
önce (902 puan) tarafından

Hayir ben olsam kizarim bu cocukla cocuk olmak degil ki zorba cocuga karsi cocugunu korumak ailesi egitememiş diye benim cocugum zorbalanamaz kiziyorum da parkta orada burada cocuklarima satasan terbiyesiz konusan cocuklara.

önce (902 puan) tarafından

Cocugun seni ornek aliyor su anda bi sorunla karsilastiginda susan alttan alan korkan olmasi gerektigini zannedecek cikip onu koru ve cocuguna da asila kendini korumasi gerektigini o da birebir onlari alt edecek cevaplar vermeli

Aşırı sinir oldum ya çocukla çocuk olmayım dedim ama yok yanı aynı sey tekrarlanırsa kızıcam artık 

0 oy
önce (13,346 puan) tarafından

Kızım yeni 6 yaşına girdi parkta falan yaşıyoruz bunları artık sende cevabını ver diyorum Pek karışmıyorum ama 4 yaş küçükmüş inerim iki çift lafım olur o terbiyesiz çocuğa 

Kız bir üzüldü oğlum teselli ettim ama varya aşırı sinir oldum çocukla çocuk olmayım dedim ama aşırı sinir etti ya 

önce (13,346 puan) tarafından

Valla kimse kusura bakmasın o tür lafları edebiliyorsa bir çocuk cevabını da almalı.

0 oy
önce (27,103 puan) tarafından

Çocuklara usulünce bi görün bence. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 yaşındaki çocuğumun akran zorbalığına uğramasına karşı ne yapmalıyım?
4 yaşındaki çocuğunuzun akranlarıyla yaşadığı çatışmalarda doğrudan müdahale etmek yerine, önce sakinleşmesini bekleyip duygularını ifade etmesine yardımcı olmalısınız. Çocuğunuzun yaşadığı reddedilme hissini anlayışla karşılayarak, ona sosyal becerilerini geliştirmesi için rehberlik edebilir ve kendi sınırlarını korumayı oyunlarla öğretebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun arkadaşları tarafından dışlanmasına nasıl tepki vermeliyim?
Çocuğunuzun dışlanması karşısında öfkeyle komşulara veya diğer çocuklara tepki göstermek durumu daha da karmaşık hale getirebilir. Ebeveyn olarak öncelikli hedefiniz çocuğunuza güvenli bir alan sağlamak olmalı; diğer çocukların davranışlarına doğrudan tepki vermek yerine, çocuğunuzun bu durumu kişiselleştirmemesini sağlayacak duygusal destek vermelisiniz.
Akran zorbalığı yaşayan 4 yaşındaki çocuğa sosyal beceri nasıl kazandırılır?
4 yaşındaki bir çocuğa sosyal beceri kazandırmak için rol yapma oyunları kullanarak 'hayır' demeyi veya bir grup reddettiğinde başka bir aktiviteye yönelmeyi öğretebilirsiniz. Bu yaş grubundaki çocuklarda sosyal etkileşimler değişken olabilir; bu nedenle çocuğunuzu farklı ortamlarla tanıştırarak sosyal çevresini çeşitlendirmek en etkili çözümdür.
Komşuların çocuğumla oynamak istememesi durumunda nasıl davranılmalı?
Komşularınızın veya çevredekilerin çocuğunuzla oynamak istememesi ebeveyn olarak sizi öfkelendirebilir ancak bu durumu çocukların yanında tartışmaya açmak çocuğunuzun sosyal konumunu zedeleyebilir. Bu tür durumlarda komşularınızla kişisel tartışmalara girmek yerine, çocuğunuzu o ortamdan uzaklaştırarak daha olumlu ve destekleyici sosyal etkileşim alanlarına yönlendirmeniz en sağlıklı yaklaşımdır.
4 yaşındaki çocuğun dışlanma korkusuyla nasıl başa çıkılır?
4 yaşındaki çocuğunuz dışlandığında yaşadığı üzüntüyü 'anlaşıldım' hissiyle hafifletmek için onunla duyguları hakkında konuşun ve bu durumun onun kişiliğiyle ilgili olmadığını vurgulayın. Çocuğun özsaygısını korumak için, onu reddeden gruba odaklanmak yerine kendi ilgi alanlarına yönelmesini desteklemek ve farklı arkadaş grupları edinmesine yardımcı olmak kritik önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 559 göst.
15 Mart 2026 Diğer kategorisinde Neseli Hayat (1,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 614 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Nedime23 (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 632 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde zeynos1234 (7,170 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 843 göst.