Bidonla sarma yaprağı alırken nelere dikkat etmeliyim?

+1 oy
254 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (3,732 puan) tarafından

Kızlar bı yerde 5 lik bidon 1000 tl bı yerden 2 tane 5 lik bidon 1200 tl acba hangisini ıyı ve güvenilir arda kaldım 

7 Cevaplar

0 oy
önce (31,460 puan) tarafından

Valla yaprak işi sıkıntılı bilindik güvenilir bir yerden almak lazım iyisi iyi çıkıyor kötüsü çöp 

önce (3,732 puan) tarafından

Güvenip aldın bı yer var mı cnm

önce (31,460 puan) tarafından

Ben pazardan alıp salamurasını yapıyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (8,156 puan) tarafından

tamizlenmis salamura yapilmis ise 1200coook az bi fiyat o yuzden iyimi emin olamadim 

önce (3,732 puan) tarafından

Pekı güvenip aldın bı yer var mı cnm

önce (8,156 puan) tarafından

ben almiyorum cnm direk kendim tutuyorum alip ayikliyip salamura yapiyom

0 oy
önce (14,557 puan) tarafından

5 litrelik bidon 1200 olan yerden aldım, mavi bostan diye Manisadan geldi. bayıldık, böyle güzel yaprak olamaz. üstelik bidonu da iyi doldurmuşlar öyle içinde azıcık yaprak yok. 5 litrelikten 4 tane aldı annem öyle söyleyeyim

0 oy
önce (2,392 puan) tarafından

bi tanıdık manisadan satıyordu 700 dedi ama hiç almadım

0 oy
önce (3,383 puan) tarafından

Ben yaprağı toplar yapardım önemli olan iyice bastırmak bazıları yaprağı az koyuyor suyla yukarı çıkıyor dolu gözüküyor o yüzden alınca kapağını açıp bastırmak gerek şimdi gene toplayip basicam inş ben geçen sene 1000 sattım bu sene bilmiyorum ama benimki taş gibi yani baya bastırıyorum

önce (64,961 puan) tarafından

bak  bu arkadaştan alabilirsin

0 oy
önce (64,961 puan) tarafından

kuzenim aliyor netten guvenilir hep ondan aliyordum diyordu yarin unutmazsam sorayim yazarim burdan

0 oy
önce (4,472 puan) tarafından

Sayfalara güvenme canım gösterdikleri yaprakları göndermiyorlar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bidonla sarma yaprağı alırken nelere dikkat etmeliyim?
Bidonla sarma yaprağı alırken öncelikle yaprakların damarsız, ince ve taze olmasına dikkat etmelisiniz. Salamura suyunun berrak olması ve yaprakların bidon içerisinde sıkı bir şekilde dizilmiş olması ürünün kalitesini gösterir; bulanık veya kötü kokulu salamura sularından mutlaka uzak durulmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Salamura yaprağın bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Salamura yaprağın bozuk olduğu, suyunun aşırı bulanıklaşmasından, üzerinde beyaz tabaka oluşmasından ve yaprakların yumuşayıp erimesinden kolayca anlaşılabilir. Eğer yaprakları sudan çıkardığınızda kötü bir koku alıyorsanız veya dokusu vıcık vıcık ise, bu durum ürünün fermente olduğunu veya koruyucu dengesinin bozulduğunu gösterir.
Kaliteli sarma yaprağı bidonda nasıl saklanır?
Kaliteli sarma yaprağını uzun süre saklamak için bidonun serin, güneş görmeyen ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Yapraklar salamura suyunun tamamen altında kalmalı, su seviyesi azaldığında ise yaprakların hava ile temasını kesmek için mutlaka üzerine uygun oranda tuzlu su ilave edilmelidir.
5 kiloluk bidonlarda sarma yaprağı fiyatları neye göre değişir?
5 kiloluk bidonlarda sarma yaprağı fiyatları, yaprağın toplandığı bölgeye, hasat zamanına ve üretici marka değerine göre değişiklik gösterir. Özellikle Tokat veya Manisa gibi bölgelerin ince yaprakları, piyasa standartlarına göre daha yüksek fiyatla satılabilir; ayrıca kampanya dönemlerinde çoklu alımlarda birim maliyet düşebilmektedir.
Sarma yaprağı alırken vakumlu paket mi yoksa bidon mu tercih edilmeli?
Sarma yaprağı alırken kullanım sıklığınıza göre karar vermeniz en doğrusudur; sık tüketiyorsanız bidon daha ekonomiktir ancak yaprakları tek tek ayıklamak zaman alabilir. Vakumlu paketler ise genellikle ayıklanmış ve daha temiz yapraklar sunduğu için pratik bir seçenek arayanlar tarafından tercih edilir, fakat birim fiyat olarak genellikle daha maliyetlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 915 göst.
+1 oy
5 cevap 473 göst.
0 oy
7 cevap 381 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Meleknur33 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 717 göst.
13 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde indigo (10,357 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,270 soru

24,666,974 cevap

367,045 kullanıcı

...