Menüde neler var kızlar fikir almaya geldim ❤️
Ezogelin çorba
Kuru fasulye pilav
Cacık
Dondurma
Afiyet olsun o kadar sıcakki çorbanın yüzüne bakan olmaz 😂
Çorba ben yaz kış yaparım illa bizimkilerde alışık:)
Ekşili tavuk ve pirinç pilavı yapacam
Ekşili tavuk nasıl oluyor
Tavuğu önden biraz kavurup suda hasliyorum. Tavuk haslanirken patatesi küp küp doğrayıp kızartıyorum. Patatesi fazla küçük doğrama boyutu kiraz boyutunda belki bir tık daha büyük olabilir. Kizarttigim patatesleri borcama alıyorum. Üstüne hasladigim tavuğu ekliyorum. Sosu olarak 1 baş sarımsak, ekşisini sen ayarla nasıl seviyorsaniz 2 ya da 3 limon sık sarımsağın üstüne, bir de tavuğu hasladigin suyu sarımsakla birleştir borcama dök. Fırına üstü kızarana kadar pişir.
Baharat olarak sadece karabiber koy. Sarımsakları da ez ya da rende yap iri bırakma
Hmm farklıymış afiyet olsun 🌺
Ben de daha bulamadım, buradan kopya çekeyim 😌
Bol bol fikir gelir inşallah 🤲
Balık
Yanına pilav
Salata
Tatlı olarak da yapabilirsem bisküvili pasta
Afiyet olsun 🌺
Kafamı toplayabilsem gün menüsü yapacağım oğlum sarma falan İstiyor ne zamandır
Kolay gelsin canım benimde dün bitti sarma taze yaprak sarmıştım
Kizlar banada bi el atin burda okullar sali gunu kapaniyo pazarteside ulke tanitimi var her ogremci kendi ulkesini taniticak elhamdulillah bayragimizi goturucez🥰 ama bide yemek sorunu var ulkemizin en sevilen bize özgu yemek taniticaz ( cocuklar taniticak ama ben cok heveslendim yaa) eşim çigköfte gotur diyo bana kalsa sarma dolma goturcem ama bilemedim bi turk var o lahmacun baklava dedi ben napsam
En meşhur olanlar
İçliköfte
Sarma
Çiğköfte
Şalgam
Dolma
Kısır bile olabilir
Mantı aklıma bunlar geldi
çig köfte esimde dedi ama olurmu bilemedim bize ozgu icecek mesela ev yapimi kayisi suyu visne suyu gibi biside olsa nasi olur şalgam okumda cocuklar icermi bilemedim
Şalgam icmezler ama limonata olur cigkofte yada sarma Süper olur baklava bu sıcakta ne yenir nede açılır bacım
Olur neden olmasın.şalgamı tanıtmak için dedim de ayranda olabilir.mutfağımız çok zengin aslında ama okul için bunlar ideal bence yaparsan tepsi böreği filanda olur
istiklal marsimizi ezberlettim ilk 2 kitasini onu bide bayragimizin anlamini onemini anlatcak bemde cig kofte ayran yapim o zaman yeter dimi kizlar
Yeterli canım
Sevda kesinlikle sarma dolma
Bencede sarma olabilir daha güzel olur koftede mantıklı ama ben olsam sarma sarardım
Buzlukda cok sarmam var pisirrim ama dolmalik patlicanim biberim kalmado arkadasa soruyum bellki onda vardir pisiririm yaa sonucta turkiye yi temsil edicez 😎
Menü de ne var bilmiyorum annem ne yapar ben havuz keyfi yapıyorum yemekler annemden
Ohhh mis
Mantarim var mantar yemegi yapmayi dusunuyorum ama yanina ne yaparim daha bendede belli degil
Haşlama çorba
Yaprak sarma
Taze fasulye en sevdiğim :)
Bende çok severim afiyet olsun 🌺
Icli kofteyle corba var daha karar vermedim corbaya
İçli köfte meloşta çok istiyor ya evde yaparım demiştin hani diyip duruyor afiyet olsun 🌺
Oy kusum benim iyide anasi yorgun pert nasil yapacak 🥰 kiz bu cocuklar icli kofteyi nerden biliyolar Allah askina muhammedde oyle icci kopte derdi 1 yasindayken hala da cok seviyo
Yayla çorbası
Et kavurma
Domatesli bulgur pilavı
Cacık ayran
Daha yenı kendime geldım daha gelemedim ama mideme agrı gırdı
Köz zeytin bayılırım afiyet olsun neyin var
Tokata gıtmıstım sabah geldım de
AA tokatlimisn cnm bende tokata taşındım bir sene oluyor geleli eşimin memleketi
Yok erzurumluyum esimde karsı
Esim tokatta cezaevınde onu ziyarete gıttım
Geçmiş olsun cnm üzüldüm inşallah çıkar biran önce kavuşursunuz cezası az inşallah
Zeytin yağlı bamya
biber dolması
pilav köfte yapcam
Napıcagımı bilmiyorum kızlara kek börek yaptım bügğn Van'da konser gibi birşey var eşime derim dışardan birseyler getirsin
Teşekkür ederim canım
Hiçbir bilgim yok ne yapsam diye düşünüyorum
Kızım Hayri makarnası istedi onu yaptım birde tavuk attım fırına pilav yaparmıyım emin değilim ☺️
Afiyet olsun. Hayri makarnası ne??? Anlamadım
Rafadan tayfa makarnası çıkmış sebzeli şekilli ☺️
Yeşil mercimekli kısır ve cacık var
Taze fasülye bulgur pilavı yeterlidir 😀
mangal var bugün 😝😝
Kocamın yarınki planı 🤣 afiyet olsun 🌺
şu sıcakta akıl yok vallahi 😂😂
Hepsini okudum patates yapan tek benim 😂
Bende tavuk patates attım fırına 🫣
1,512,787 soru
24,673,849 cevap
367,421 kullanıcı