Çocuğum tuvaletten çıkınca neden pantolonuna çişini yapıyor?

0 oy
149 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (705 puan) tarafından

Cocugum tuvalette yarim saat durmasina ragmen çişini tuvaletten ciktiktan sonra pantolonuna yapiyor. Ne yapacagim? 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (14,708 puan) tarafından

su içtikten 30-40 dk sonra tuvalete götür.

böyle böyle o ıslaklıkla öğrenecek 

-Reklam-
+2 oy
önce (6,981 puan) tarafından

Doğru mu degil mi bilmiyorum ama lazimlikta çocuk 2 dakika otursun diyorlar 

+1 oy
önce (2,525 puan) tarafından

yarim saat oturmaz zaten sıkılir inada bindiri. bikac dk oturrurcan sic yap şırr diye ses gelsin kaka yap vips diye ses gelsin galan gilan derken yapmiosa kaldir bes dk sonra bida oturt ilk bikac gin boyle.4. gun kendisi zaten geldi deyip soyler

0 oy
önce (2,410 puan) tarafından

kaç aylık bebeğiniz belki hazır değildir

önce (705 puan) tarafından

2 ay sonra 3 yasinda olacak gece altini islatmadan kalkabiliyor gunduz 1 2 saat tutabiliyor 

önce (2,410 puan) tarafından

ne güzel hazır bence pes etme sakın hallolacak inşallah 

0 oy
önce (1,802 puan) tarafından

Bizimde bugün 3.günümüz asla söylemiyor o söylemeden ben götürüp yaptırıyorum su iciyor ya 20 dakika falan olunca götür benimkide lazimlikta oturuyor yaparsın diyorum bekliyorum seni falan diyorum yapıyor biz büyük tuvalet konusunda sıkıntı yaşıyoruz kabız oldu aksine 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğum tuvalette uzun süre kalmasına rağmen neden pantolonuna çişini yapıyor?
Çocuğun tuvalette uzun süre oturup kalktıktan hemen sonra altına kaçırması, genellikle mesane kontrolünü henüz tam sağlayamadığını veya tuvalet ritüelinin onda baskı oluşturduğunu gösterir. Uzun süre oturmak pelvik taban kaslarının yorulmasına neden olabilir, bu da tuvaletten çıktıktan sonra idrar tutma refleksinin zayıflamasına yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tuvalet eğitimi sırasında altına kaçırma sorunu nasıl önlenir?
Altına kaçırma sorununu önlemek için çocuğu tuvalette uzun süre oturtmak yerine, kısa süreli aralıklarla tuvalete gitmesini sağlamak daha etkilidir. Tuvalette 5 dakikadan fazla oturtmamaya özen gösterin, çünkü uzun süre beklemek çocukta tuvalet korkusu veya kaygısı oluşturabilir, bu da mesanenin tam boşalmasını engelleyebilir.
Çocuğumun tuvalet eğitiminde pantolonuna yapmasını engellemek için ne yapmalıyım?
Tuvalet eğitiminde pantolona yapmayı engellemek için tuvalet saatlerini oyunlaştırın ve çocuğu tuvalete gitmesi için zorlamayın. Tuvalette uzun süre kalmak yerine, altına kaçırdığında tepki vermeden durumu temizleyin ve çocuğun tuvaletle olan pozitif bağını güçlendirmek için onu teşvik edici bir yaklaşım sergileyin.
Çocuklarda tuvaletten çıktıktan hemen sonra altına kaçırma neden olur?
Çocuklarda tuvaletten çıkar çıkmaz altına kaçırma durumu, genellikle mesanenin henüz tam boşalmadığı veya kas kontrolünün tam gelişmediği durumlarda yaşanır. Tuvalet alışkanlığı kazanma sürecinde bu durum oldukça yaygındır ve genellikle çocuk mesane sinyallerini tam olarak algılamayı öğrendikçe zamanla kendiliğinden geçer.
Tuvalet eğitimi sürecinde çocuğumun altına kaçırmasına nasıl yaklaşmalıyım?
Tuvalet eğitimi sürecinde altına kaçırma gibi durumlarda sakin kalmak ve çocuğu suçlamamak en önemli adımdır. Çocuğun altına kaçırması başarısızlık değil, gelişimsel bir aşamadır; bu yüzden durumu bir baskı unsuru haline getirmeden, rahat bir ortamda tuvalet alışkanlığını sabırla desteklemeye devam etmek gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,102 göst.
19 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,008 göst.
+4 oy
17 cevap 945 göst.
21 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 630 göst.
17 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Fairytalee (2,944 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,756 soru

24,673,410 cevap

367,400 kullanıcı

...