Vefasızlık yapan arkadaşımın düğününe gitmeli miyim?

0 oy
305 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,069 puan) tarafından

Eşimin işi sebebiyle 2 senedir bulundugum şehirde ikamet ediyorum. Bu şehirde yurtta birlikte aynı odayı paylaştığım bir arkadaşım da yaşıyor. Aslına bakarsanız görüşürdük mezun olduktan sonra 1-2 sene kadar sonra azala azala bitti. bi defa bile olsa bi kahvemi içmek ister düye düşünmüştüm. 2 yıldır hiçbir şekilde ne aradı müsaitsen sana geleyım dedi ne de evine davet etti. İyi kötü bi arkadaşlığımız vardı zamanında birbirimizi arar muhabbet ederdik. Ben bekarken benim bulundugum şehre ablası ve ortak arkadaşımızla geldiler ben onları ağırladım annemin istememesine rağmen. Ayıp olur o kadar gelmişler davet etmesem opmaz dedim. Sonra ilk evlediğim sene eşim başka bir ilde görev yapıyordu. Evim ordaydı bana mesaj atmıştı. Kendisini ağırlamamı bekledi sanırım. 3 sene önce işte. O zaman evde değildim. Gezmeye ilçe dışına çıkmıştık 2 aile. Şimdi onun yaşadığı şehre geldim 2 sene oldu hiç ne aradı ne sordu davetıyesini gönderdi bana WhatsApptan. Bi yandan üzüldüm konu düğün oldu mu aklına geldim demek ki. Bi yanım gidip görmek istedi her şeye rağmen vefa öyle değil böyle olur dercesine. Bi yandan da salon nerde bilmıyroum arabamız yok 2 çocuğum var. Ve düğünden de kimseyi tanımıyorum tek gidip sap gibi durasım da gelmedi. Çocuklarım da biri bebek biri yaramaz yerinde duramayan. Umdugum vefayı göremediğim için çocuklarımı da kendimi de skııntıya sokmak istemedim. Gıtmedim. Sordum beni aldırma şansın var mı diye yok demeye getirdi sözü.şimdi diyorum bir kaç ay geçsin hediye alıp evine gideyim. Kendime yakıştırdığım bu çünkü. Bir yandan sana kıymet vermeyen birine bu kadar hafif olma dıyrom. Siz yerğmde olsaydınız ne yapardınız

8 Cevaplar

+3 oy
önce (44,405 puan) tarafından

Ne düğününe ne de ev görmesine hiç biseye gitmem benimde var yakın arkadaşlarım yaklaşık 20 yıllık çocukluktan aylarca konuşmasak bile 1 telefonla eskisi gibi olabiliriz dostluk arkadaşlık bunu gerektirir ama siz bas baya kopmussunhz benc gerek yok kendini sıkıntıya sokmans ama sen bilirsin tabi

önce (1,069 puan) tarafından

Şidmi görüşme imkanı olmayınca araya mesafe girebiliyor. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur misali. Aslında beni bi kere bile arasaydı ben ona iki adım giderdim her anlamda. Tam tersi olsaydı ben arardım bir ihtiyacın var mı yok mu ben burdayım soyleyebilirsin derdim. Kendisi bunu demese de olurdu bu arada ama muhakkak ziyaret ederdim evimde ağrılardım

-Reklam-
+1 oy
önce (9,231 puan) tarafından

Ne giderim ne ararım benimde Lisedeyken sınıf arkadaşım vardı sürekli beraber dik evlendikten sonra uzaklaştı kızım doğdu gelmedi aramadı bile bir sene oda evlendi davettiye yolladı bende kırıldım düğününe gitmedim sonra kardeşimi araya soktu özür diledi barıştım ben yine ona oğlu oldu gittim aradan 9 sene  geçti hiç yüz yüze görüşmedik üç yıl önce yine doğum yaptım yine gelmedi aramadı bende engelledim kendisini bir sene olacak hastanede karşılaştık beni görünce yanıma gelmek istedi ben arkamı döndüm gittim yok saydım 

Haklısın 

+1 oy
önce (64 puan) tarafından

Siz başka şehirdeyken yanınıza gelecekmiş siz de müsait değilmişsiniz sanırım. Peki onun yaşadığı şehire geldikten sonra hiç evinize davet ettiniz mi? Çünkü birine müsait değilim denince başka zaman görüşelim denir o zamanı da müsait değilim diyen kişi söyler. adabı muaşeret bunu gerektirir. O da sizden beklemiş olabilir. Bence karşılıklı bir kopuş var. Sizin de çok görüşesiniz gelmemiş gibi. Bazı insanlarla yolumuz ayrılır zorlamaya gerek yok. 

O zaman açık bi şekilde konuşmadık. Hani sana geleyim ya da görüşelim gibi konuşmadık Şebekem çekmıyordu. Kopuk oldu iletişimimiz ve benim evim  ilçedeydi zaten o il merkezine gelmişti iş sebebiyle. Benim ilçede oturduğumu bilmıyordu. Yine gelme şansının olacağını sanmıyorum. Ekip işiydi il sınırlarından çıkabileceğini ve çıkmak isteyeceeğini de sanmıyorum ayrıca imkan olsaydı.

Yani ben reddetmedim teknik olarak. Yoksa dediğin gıbı belki benim davet etmem gerekirdi

+1 oy
önce (31,585 puan) tarafından

Koskoca 2 sene 700 kusur gün de bir gün evine davet etmeye ya da görüşelim demeye zaman bulamamış ya da ayıramamış biri de düğününe çağırmasın bence yakın arkadaş statüsünü kaybedip tanıdık olmuşsun sen gerek yok evine gidince de umduğun samimiyeti bulamayabilirsin 

0 oy
önce (4,464 puan) tarafından

Bu kadar kopmuş bi ilişkiye ben Vefa göstermezdim Vefa karşılıklıdır

İste eski gunerim hayrına. Bi de şöyle bir şey var ne de olsa davet etti ona icabet etmek babında. Ama doğrusunu söyleyeyim içimden gelmiyor istiyorum ama içimden gelmiyor bu kırgınlık sanırım

önce (4,464 puan) tarafından
+1

Evet kırgınlık ve hiçte haksız değilsiniz

0 oy
önce (53 puan) tarafından

Peki siz hiç iletişime geçtiniz mi? Bir gün görüşelim dediniz mi? Belki o da sizden bekledi ki seneler önce görüşmek istemiş ama siz müsait olmamışsınız. Bir kere mesaj atabilirdiniz siz de 

Hayır ben onun gıttığı yerde oturmuyordum ilçedeydi evım. O ile gelmişti. Ve gelecem demedı ben de davet etmedım çünkü ilçeye gelip merkeze dönmenin belli bir zamanı var eşim de evdeydi o gün yeni evliyim bekar arkadaşımı evime davet etme gıbı bır gırışimim olmadı haliyle hem ekibini bırakıp gelmeye tenezzül etmeyeceği de bılıyorum. Onun için de zor olurdu.

önce (53 puan) tarafından

Ama şu an onun adına konuşuyorsunuz. Siz bir kere davet etseydiniz gerisi onun bileceği bir iş. Belki onun da içinde size karşı kırgınlıklar var bilemeyiz. Tek taraflı yorum yapmak olmaz. Şu an için de durum böyle; siz bir kere iletişime geçseydiniz belki o da sizden bekledi. Böyle şeyler ince terazi ister. Yakın arkadaşsanız uzaktan uzaktan birbirinize dolmak yerine açık iletişim kurmak en sağlıklısı. 

0 oy
önce (9,755 puan) tarafından

Benimde çok samimi bir arkadaşım vardı düğünüm olacakti bekarlığa veda gecesi gibi birsey düzenlenmişti gel dedim erkek arkadaşı olaya dahil oldu kiz gelmedi bende buna soylendim kendini bir erkek için ezdirtiorsun senin fikirlerin yokmu dedim adam benim yazdıklarımı okumuş beni aradı diyorki sen feminist bir kadinsin falan filan sonra arkadaşım aradı sen ona bakma dedi ben düğüne gelcem nikah sahibiydi olcam geldi takımını rltakti o günden sonra 6 senedir ne ararız nede görüşürüz ama şu varki deseki ben evleniyorum  giderim takimi takarim

0 oy
önce (3,429 puan) tarafından

İnsanlar birbirinden habersiz belli şeyler yaşayabiliyor sizde 2 yıl az değil yani onunda neler yaşadığını bilemezsiniz eğer gönlünüzden gidip görmek geçiyorsa gidin çok durmayın yani o utansın bence böyle benimde var İstanbuldan samimi olduğum insanlar biri Kayseri'de biri Gebze'de yılda birde olsak muhakkak konuşuruz dertlesiriz kırgınlık başka bişey sen sana yakışanı yap bence 😊

Tesekkur ederim yorumun için

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Vefasızlık yapan eski arkadaşın düğününe gitmemek ayıp mı?
Düğüne gitmemek bir ayıp değil, kişisel bir tercihtir. İlişkide tek taraflı bir çaba varsa ve karşı taraf sizin emeğinize karşılık vermediyse, gitmemek hem kendinize olan saygınızı gösterir hem de çocuklarınızla yaşayabileceğiniz olası bir huzursuzluğu önler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gidilmeyen düğün sonrası hediye almak gerekir mi?
Hediye göndermek bir zorunluluk değil, tamamen sizin kendinizi nasıl iyi hissedeceğinizle ilgilidir. Eğer içinizden geliyorsa bir hediye alabilirsiniz ancak bu, arkadaşınızın size karşı olan ilgisizliğini telafi etmek zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
Değer görmediğim arkadaşlığa nasıl mesafe koyabilirim?
Arkadaşlık ilişkilerinde mesafe koymak için iletişimi kademeli olarak azaltabilir ve kendi sınırlarınızı netleştirebilirsiniz. Sizin çabanıza karşılık vermeyen kişilerle aranıza mesafe koymak, duygusal enerjinizi kendi ailenize ve sizi gerçekten önemseyen çevrenize ayırmanızı sağlar.
Arkadaşlık ilişkilerinde tek taraflı çaba nasıl fark edilir?
Tek taraflı çaba, karşı taraftan gelen davetlerin sadece özel günlerle kısıtlı olması, sizin yaptığınız ziyaretlere karşılık verilmemesi ve ortak iletişim ağının zamanla kopması ile anlaşılır. İletişimi başlatan her zaman sizseniz ve karşı taraf sizin hayatınıza ilgi göstermiyorsa, bu ilişkinin dengesinin bozulduğunu gösterir.
Düğüne gitmek istemeyen biri nasıl bir yol izlemeli?
Düğüne gitmek istemiyorsanız, arkadaşınıza karşı nazik ama net bir dille mazeretinizi belirterek daveti geri çevirebilirsiniz. Çocukların varlığı, ulaşım imkansızlığı veya kişisel tercihler tamamen geçerli mazeretlerdir ve bir açıklama yapmak zorunda hissetmeden sınırlarınızı koruyabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 557 göst.
28 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nezire (321 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 646 göst.
19 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Monalisaaa (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 358 göst.
0 oy
4 cevap 264 göst.
1 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde Lalem42 (7 puan) tarafından soruldu