Çatlatma iğnesinden 1 hafta sonra testte silik çizgi çıkar mı?

0 oy
86 göst.
önce Diğer kategorisinde (37 puan) tarafından

Kızlar ben letu ve çatlatma iğnesi kullandım iğneyi vuralı 1 hafta falan anca oldu ama dayanamadım heyecan işte test yaptım ikinci çizgi silik çıktı birde iğnenin mi etkisidir bilemem felaket bi mide bulantısı özellikle sabah kalkınca Herşeyden tiksiniyorım iki üç gündür yani şimdi erken olduğunu biliyorum ama umut işte sizce iğnenin mi etkisi :(

1 cevap

0 oy
önce (7,187 puan) tarafından

İğnenin etkisi var canım suan 

14. Günü beklemen gerekiyor

Olsada olmasada pozitif cikar

önce (37 puan) tarafından

Anladım inşallah pozitiftir dualarınızı bekliyorum lütfen 🥺 😘

önce (7,187 puan) tarafından

Rab'bim hayirlisiyla nasip eder inşallah kuzum 

Allah isteyen herkesin kucağını doldursun

önce (37 puan) tarafından

Amin inşallah teşekkürler 🥰😘

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çatlatma iğnesinden 1 hafta sonra yapılan gebelik testi doğru sonuç verir mi?
Çatlatma iğnesinden 7 gün sonra yapılan gebelik testi genellikle yanıltıcı sonuçlar verebilir. İğnenin içinde bulunan HCG hormonu vücuttan tam olarak atılmadığı için gebelik testinde yalancı pozitif veya silik çizgi çıkmasına neden olabilir. Sağlıklı bir sonuç almak için iğne yapıldıktan sonra en az 12 ile 14 gün beklenmesi önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çatlatma iğnesi sonrası kanda HCG hormonu vücuttan kaç günde atılır?
Çatlatma iğnesindeki HCG hormonu genellikle kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 10 ile 12 gün içerisinde vücuttan tamamen atılır. Bu süre tamamlanmadan yapılan testler, ilacın etkisine bağlı olarak pozitif sonuç verebilir. En doğru sonuç için iğne gününden itibaren 14 gün geçmesi beklenmelidir.
Çatlatma iğnesi sonrası görülen mide bulantısı gebelik belirtisi olabilir mi?
Çatlatma iğnesi sonrası yaşanan mide bulantısı veya hassasiyet, hem ilacın vücuttaki hormonal etkilerinden hem de erken gebelik belirtilerinden kaynaklanabilir. Ancak iğnenin etkisiyle progesteron ve HCG seviyeleri değiştiği için bu semptomlar tek başına gebelik için kesin bir kanıt oluşturmaz. Belirtilerin takibi ve kanda beta HCG testi gebeliği doğrulamak için en güvenilir yöntemdir.
Erken gebelik testinde silik çizgi çıkması ne anlama gelir?
Erken gebelik testinde görülen silik çizgi, ya çok erken bir gebeliğin varlığına ya da vücutta henüz atılmamış olan çatlatma iğnesi kalıntılarına işaret eder. Eğer iğnenin üzerinden 1 hafta gibi kısa bir süre geçtiyse, bu durum büyük ihtimalle ilacın etkisidir. Net bir sonuç için testin birkaç gün arayla tekrarlanması veya kan testi yapılması gereklidir.
Çatlatma iğnesinden sonra en erken ne zaman gebelik testi yapılmalıdır?
Çatlatma iğnesi uygulanan kadınlarda en güvenilir gebelik sonucu iğne gününden 14 gün sonra yapılan kanda beta HCG testi ile alınır. İdrar testleri için de aynı sürenin geçmesi, ilaca bağlı yalancı pozitiflik riskini ortadan kaldıracaktır. 14 gün dolmadan yapılan testler, hormonal değişimler nedeniyle kafa karıştırıcı sonuçlar verebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 602 göst.
0 oy
4 cevap 558 göst.
28 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Eylülün annesi (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 171 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Annemm (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 252 göst.

Kategoriler