Çok yoruldum ve benliğimi yitirdim ne yapmalıyım?

0 oy
291 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,004 puan) tarafından

Bazılarımızın hiç kimsesi yok etrafında 

Bazıları ise kalabalığın içinde yanlızdır.

Çok yordu bu hayat beni bir şarkı olsam heralde Ali Kınık bildiğin gibi değil olurdum.

Nasıl bir piskoloji varsa bende en dramatik şeyde bile ağzım kitleniyor kulaklarım bile duymuyor asla konuşamıyorum konuşma isteği olmuyor sadece susup gitmek istiyorum.cok yoruldum herşeyden çabalayıp çabalayıp tökezlemekten .tam güvendim derken sar baştan olmasından ne ara bu kadar duygusal oldum iki çocuktan sonramı,yoksa zaten benliğimi çoktan yitirmiştim de farkında mı değildim.. yazacak çok şey var ama yazmaya bile cesaretim yok , insanın gözyaşı kururmu kurudu gitti bende ,çok yorgunum kızlar tek sığınağım RABBİM şükür ki namazim başkada bişey yok .

Bazen yazmak bile bir terapi oluyor insana

7 Cevaplar

+2 oy
önce (14,748 puan) tarafından

herkeste farklı farklı dertler var. kimse dört dörtlük yaşamıyor. 

bazılarımız çocukluk travmalarımızla yaşıyoruz bazılarımız sonradan travma ediniyor. 

bazen yalnızız, kimse sesimizi duymuyor. bazen de sesimizi duyacak biri geliyor ama bizim anlatacak takatimiz kalmıyor. 

ama her ne olursa olsun kişi kendi kendinin doktoru olacak. depresyonunu da yaşayacak, acısını da ama gün gelecek dimdik ayağa kalkacak. kendi kendine kalkacak ki kimse o kalkıştan pay edinmesin

-Reklam-
+1 oy
önce (9,306 puan) tarafından

Gecen bir video izledim gerçekten yazmak çok iyiymiş. Mesela kimi insan uyuyamaz ya dön dön aslında beyin yapmadıkları işleri sürekli hatırlatırmış yada mesela söylemediğin sözleri. Eğer kalkar bir kağıda yazarsan beyin tmm not alındı hatırlatmaya gerek yok dermiş. Yaz ki içinde ne varsa boşalsın 

0 oy
önce (1,230 puan) tarafından

Çok haklısın canım ama bil ki yalnız değilsin

0 oy
önce (3,151 puan) tarafından

Yazdıklarından daha fazlasını hissettim desem inanır mısın? Yazmana gerek kalmadan. Seni anlıyorum. Yalnız değilsin bu konuda w

0 oy
önce (341 puan) tarafından

Tek tedavi kimse için gözyaşı dökmemek. Dünyanın en umursamaz insanı olmak. Ben öyleyim ve çok mutluyum 🤣 kocam hep kendi kendine kavga eder. Bağırıp çağırırken ben gülüyorum 😁 bide "ben ciddiyim beni dinle" diye ekler git öte de havla uğraşma benimle derim 🤣 sadece o değil kimseyi umursamam banane niye başkaları için kendimi üzeyim yahu bu hayata 2 kez gelmeyeceğiz 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Allah yar ve yardımcımiz olsun. Allah kimseye muhtaç etmeden yaşamayı nasip etsin kendimize yetelim 🌸

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Canım biraz kendine zaman tanı ve sev sevdiğin şeyleri yap

Mesela sahile in bir kahve iç yürüyüş yap çocuklarını eşine kitle yada annene bırak dönüşte al

Kuaföre git alışveriş yap 

En önemlisi günlük tut yaptığın şeyleri yaz 

Seni üzen kıran mutlu eden ne varsa içinde tutma

Paylaş.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum sonrası depresyonu yaşadığımı nasıl anlarım?
Doğum sonrası depresyon; yoğun mutsuzluk, konuşma isteksizliği, duygusal donukluk ve sürekli yorgunluk hissi ile kendini gösterir. İki çocuktan sonra yaşanan benlik kaybı, çevrede kimse yokmuş gibi hissetme ve en dramatik olaylarda bile ağzın kilitlenmesi gibi belirtiler, profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzun önemli göstergeleridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İçimi dökmek ve yazmak psikolojik olarak rahatlatır mı?
Evet, duyguları dışa vurmak veya yazıya dökmek, bastırılmış duyguların serbest kalmasını sağlayarak psikolojik bir terapi etkisi yaratır. Yazmak, zihindeki karışıklığı düzenler, stres seviyesini düşürür ve duygusal yükü hafifleterek kişinin yaşadığı tıkanmışlık hissini aşmasına yardımcı olur.
Çok yorgun ve tükenmiş hissettiğimde ne yapmalıyım?
Tükenmişlik hissettiğinizde ilk yapmanız gereken şey kendinize karşı nazik olmaktır; bu durumu bir zayıflık olarak değil, uzun süreli çabanın sonucu olarak kabul edin. Namaz kılmak veya dua etmek gibi manevi sığınakların yanı sıra, duygularınızı paylaşabileceğiniz güvenilir bir yakın veya uzman bir psikologla görüşmek yükünüzü hafifletmeye yardımcı olur.
Anne olduktan sonra benliğimi kaybetmem normal mi?
Anne olduktan sonra yaşanan kimlik karmaşası ve benliği yitirme hissi, pek çok kadının deneyimlediği oldukça yaygın ve doğal bir süreçtir. Çocukların sorumlulukları arasında kendi isteklerini ve duygularını arka plana atmak, zamanla duygusal bir boşluğa ve tükenmişliğe yol açabilir; bu süreçte kendinize vakit ayırmanız iyileşme için kritik önem taşır.
Sürekli tökezlemek ve güven kaybı psikolojiyi nasıl etkiler?
Sürekli çabalayıp tökezlemek ve güven kaybı yaşamak, kişide çaresizlik, değersizlik hissi ve sosyal izolasyona yol açan kronik bir strese neden olur. Bu durum, savunma mekanizması olarak kişinin konuşma isteğini kaybetmesine ve içine kapanmasına sebep olabilir; bu duygusal döngüyü kırmak için profesyonel destek almak, yaşam kalitenizi yeniden artırmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 1,163 göst.
3 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (27,125 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 306 göst.
8 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meliss16 (3,805 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 956 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 719 göst.
13 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,138 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,870 soru

24,675,146 cevap

367,485 kullanıcı

...