Eltimin evinde istenmediğimi hissediyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
242 göst.
önce Diğer kategorisinde (238 puan) tarafından

Bugun yarınkı randevu ıcın merkeze eltıme geldık yanı eskısı gıbı samımı degıldı yada bana oyle geldı bılmıyorum aramızda kötü bırseyde olmadı ne bılım ınsan ıstenmıyormus gıbı hıssedıyorsızede oyle oluyormu 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (3,149 puan) tarafından

Evet istememiş olabilir sizi. Ben olsaydım sabah erkenden yola çıkar direkt hastaneye giderdim. Ben yatılı misafir sevmem. O yüzden kendim de kimseyi rahatsız etmek istemem

önce (238 puan) tarafından

ya işte eşin memleketınde kalıyorum ınan hıc bılmıyorum buraları bılsem gercekten kımseyı rahatsız etmem aslında kızımlada cok guzel oynadı grıptı acaba benmı yanlıs anladım bılemedım 🤷‍♀️ 

-Reklam-
0 oy
önce (538 puan) tarafından

Çok mecbur kalmadıkça kimsede kalmam,  yatılı misafirden de hiç hoşlanmam. Büyük ihtimalle ev sahibi de rahatsız olmuştur. Ben olsaydım kendi evimde durur sabah erkenden yola çıkar giderdim hastaneye kimseye yük olmak istemezdim, evet insanlar belki çok belli etmiyorlar ama böyle durumlardan rahatsız olabiliyorlar.  

Hamıleyken 1 ay kalmıslıgım var bı kere surat astıgını gormedım suan grıp belkı 2 cocuk yormustur dıye dusunuyorum 

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Ben yatılı da gitmem yatılı da almam

ne guzel

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Belki yorgun belki başka derdi vardır. Yatıli misafir gelecek die temizlik yapıp yorulmustur.Bir dahakine gelme die söyleyemiyordur mimikleriyle anlatiodur😀ben sabah çok erkenden kalkıp 9 ay merkeze gitmiştim kimseye yük olmak istemem çünkü bende sevmem yatılı misafir her randevuda olacak şey değil bana göre. 

yok kız mısafır gelcek dıye temızlık yapmadı 2 cocukla masallah evı oyle temızkı hafta sonu bıle evde degıldı 

0 oy
önce (1,394 puan) tarafından

Bende gitmem eltime yatılı ya erkeden kalkıp giderim daha iyi onların da bana gelmesini istemem ayrıca 

kaynanamla yasadıgım ıcın onlar arada hafta sonları gelıyor ve hıc boyle degılız belkı suan grıp oldugu ıcın boyledır bılemedım

0 oy
önce (171 puan) tarafından

Ben şimdi çok farklı bir açıdan bakacağım😊

Eltinizin de  egerki size işi düşüyorsa yani karşılıklı böyle birbirinize destek oluyorsanız siz de bir işinde yardımcı oluyorsanız belki de kişisel algilamamaniz gereken bir durumdur biseye cani sıkkındır yorgundur. Diğer türlü birşeyse de onu da anlarsınız ileriki dönemlerdeki tavırlarından

Misafirlik konusuna gelince ben iki küçük çocukla bir gecelik iki gecelik bir sürü yatılı misafir ağırladim valla kimseye de suratımı asmadim. Hamileydim bulantidan mahvoluyordum eşimin ailesi geldi yatılı güya bana yardıma yemeklerini önlerine ben koydum midem bulana bulana. O yüzden ben bunu kabul etmiyorum açıkçası arkadaşlar da bana kizmasinlar 😂 misafir gelmişse surat asılmaz yok yorgundum yok işim gücüm vardı eskiden büyüklerimizden böyle görmedik hiçbirimiz bence. Bizim evde üst üste annem yatağı yeri yoktu bir sürü misafir ağırlıyordu kadın bı kere suratıni astığını bilmem 😊

bende oyle dusunuyorum cunku grıp belkıde kocasıyla arası bozuktur ne bılım 

önce (44,409 puan) tarafından

Ama şöyle de bişey var sana gram desteği yok evine gelip yiyip içip arkandan salliyorsa nankörlük ediyorsa kralı gelse daha o kişiye yüzüm gülmez evine gittiğim sofrasına oturduğum insana da iki yüzlülük nankörlük etmem 

0 oy
önce (6,084 puan) tarafından

Ya insan birini sevmese de evine geldiyse surat asmaz bana göre 

yanı cok dogru 

0 oy
önce (44,409 puan) tarafından

İstememiş olabilir bende yatılı misafir sevmem dünde kaynanam geldi bana çocukların evin bütün düzeni gidiyor geri toparlamak günlerimi alıyor hiç destekde olmaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnsanların beni istemediğini hissettiğimde ne yapmalıyım?
İstenmediğinizi hissettiğinizde öncelikle bu hissin gerçek bir gözleme mi yoksa kendi kaygınıza mı dayandığını ayırt etmeye çalışın. Eğer ortamda soğuk bir iletişim varsa kendinizi geri çekip durumu gözlemlemek, gereksiz gerginliklerden kaçınmanıza yardımcı olur. Kendi sınırlarınızı koruyarak nazik ama mesafeli bir tutum sergilemek, hem ruh sağlığınızı korur hem de karşı tarafın tavrının netleşmesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yakınlarımın bana karşı soğuk davrandığını nasıl anlarım?
Birinin size karşı soğuk davrandığını anlamanın en belirgin işaretleri; göz temasından kaçınması, kısa ve geçiştirici cevaplar vermesi veya ortak bir paylaşım alanından fiziksel olarak uzaklaşmasıdır. Eğer bu davranışlar sürekli hale gelmişse, karşı tarafla açık bir iletişim kurmak yerine kendi iç huzurunuza odaklanmak en sağlıklı yaklaşım olabilir.
Misafirlikte istenmediğini hissetmek psikolojik olarak normal mi?
Misafirlikte istenmediğini hissetmek, sosyal kaygı veya karşı tarafın tutumundaki belirsizlikler nedeniyle pek çok kişinin zaman zaman yaşadığı bir durumdur. Bu his, genellikle yanlış anlaşılmalardan veya iletişimsizlikten kaynaklanır. İnsanın sosyal bir varlık olması sebebiyle ortamdaki enerjiyi algılaması doğaldır ancak bu hissi mutlaka kişisel bir reddedilme olarak tanımlamamak gerekir.
Aile içi ilişkilerde mesafe ve soğukluk nasıl yönetilir?
Aile içi ilişkilerde soğukluk hissedildiğinde en iyi yöntem, gereğinden fazla beklentiye girmeden nazik bir mesafeyi korumaktır. İlişkileri zorlamak veya sürekli bir onay arayışı içinde olmak genellikle gerginliği artırır. Kendi konfor alanınıza odaklanarak ve karşı tarafın tepkilerini kişiselleştirmeyerek aranızdaki dengeyi daha sağlıklı bir seviyede tutabilirsiniz.
Başkalarının beni istemediği hissinden nasıl kurtulurum?
Bu hislerden kurtulmak için kendi değerinizin başkalarının tavrına bağlı olmadığını kendinize hatırlatmanız gerekir. Eğer sürekli olarak birilerinin sizi istemediği düşüncesine kapılıyorsanız, öz güveninizi tazeleyecek aktivitelere yönelmek ve sosyal çevrenizde size kendinizi değerli hissettiren kişilere daha fazla vakit ayırmak bu süreci hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,026 göst.
0 oy
0 cevap 178 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Delinin biri (2,410 puan) tarafından soruldu
0 oy
60 cevap 3,069 göst.
4 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sare-Asel (3,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 146 göst.
29 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Deryaa24 (145 puan) tarafından soruldu