Sırf erkek çocuk olsun diye çocuk yapmaya devam etmeli miyim?

0 oy
799 göst.
Diğer kategorisinde (1,172 puan) tarafından

Günün sorusu benden gelsin kzlariniz var ama oğlunuz yok oglunuz olana kadar çocuk yapmaya devam eder msiiniz ?  Soru burdan aklıma geldi karşı komşum 35 linyaslarda  6 kızı 1 oğlu var oğlu sonuncu :) benim 2 kızım var 2. Doğunca bu komşum evime geldi kaynanasyka bebek görmeye bana dediki kız mı erkek mi kız dedim güldü benmde 6 kızdan sonra oğlum oldu dedi  vallah düşündüm dedim bir oğul için 6 çocuk yapmazdım ben kız çocuklarını daha ccok istiyorum diye Allah'ta bikiyor cokn dua etmiştim kziim olsun diye şimdi size  sorular 7 çocuğunuz oksaydi neyaparsdiniz veya sırf erkek olana kadar çocuk yapmaya devam mı edersiniz:))) gelsin cevaplar

36 Cevaplar

0 oy
(4,787 puan) tarafından

2.yi bile yapmıyorum, erkek olsun diye 7 tane doğurmak akıl işi değil asla. Belki de hayırsız olacak. Benim de bir arkadaşım 3 kızdan sonra 1 tane erkek doğurdu, şimdi de bu çocuk tek mi kalsın diyor, sanki sonrakinin de erkek olacağı garanti

(155 puan) tarafından

Tek kalsa ne olacak sanki benm iki kızım var üç hamileyim oğlum olacak ama tek kalmasın diye bidaha yapmam hem piskolejik hem bedenen tek kalsın birşey olmaz 

(4,787 puan) tarafından

Bilmiyorum gerçekten, bence anne için aşırı yıpratıcı bir şey çocuk doğurmak ve bakmak, hele ki 3ten sonrası

-Reklam-
0 oy
(2,173 puan) tarafından

Ben 7 kardeşli bir evde büyüdüm 6 kız 1 erkek abimden sonra ben ve kız kardeşim varız ve erkek egemen bir evde büyüdüğüm için erkek olana kadar doğurmazdım bir kızım var bir de oğlum oluyor ama ikisi de benim için aynı hatta kızım daha öncelikli benim için iki kızım olsaydı da çok mutlu olurdum 

0 oy
(954 puan) tarafından

Tabi ki de devam etmem. Evladın cinsiyeti olamaz . Benim bir kızım var daha da çocuk düşünmüyorum açıkçası. 

0 oy
(90 puan) tarafından

İkinci kızımdan sonra kökten kapattım çocuk işini diyeceklerim bu kadar.Rabbim bana iki Gül bahçesi verdi yeterde artar çok şükür ♥️

0 oy
(3,317 puan) tarafından

O kadının belki bu konuda söz hakkı bile yoktur ne acı. Zaten erkekler hiç bir zaman korunmak istemez kadını rızası dışında bile bu kadar çocuk doğurmaya mecbur bırakmış olabilir.

İnsanın kızı varsa sonrakinin erkek olmasını, erkekse de kız olmasını isteyebilir. İstemesinden de daha doğal ne olabilir ki? 

Benim bi kız bi erkek. Ama biri olmasaydı o olmayanı isterdim. Evladın kızı ayrı guzel, oğulu ayrı guzel. Çok şükür ılı çeşitten de meyvemiz var Allah'tan onların sağlığı, mutluluğu ve imanlı olmalarından başka ne isteyebilir ki çok şükür hamd olsun. 

Soruna cevap verecek olursam eşim beni zorlardı belki erkek olur dıye en fazla 4e kadar doğum yapardım 4ü de kız olsaydı aşkım benden bu kadar derdım 😀

0 oy
(107 puan) tarafından

1 tane oğlum var 7 yasında 

Benim yaşım 44 biraz genç yaşta olsaydım tabiki ister düşünürdüm bir daha çoçuğum olsun ikisi birlikte büyüsün ama işte

Ben hem bedenen hem ruhen mental olarak kendimi 2 çoçuk için hazır ve iyi hissetmiyorum

0 oy
(65,269 puan) tarafından

hep kızım olsun isterdim esimde kız istedi Rabbim gonlumuze gore verdi. ikinci çocuk düşünmüyorum kazara olursa inşallah oda kız olur 

hamileyken bir akrabamiz cinsiyeti sormustu olsun ikinci erkek olur demisti. komsuda bak bilmem kim ablanın üç kızı var demisti sanki kötü bisey sanki erkek olunca ne oluyorsa sağlıklı hayırlı olsunlar da cinsiyet çokta önemli değil 

bide diyenler de kadin yani siz niye erkek degilsiniz diyememisim 🙃

0 oy
(2,142 puan) tarafından

Bir kızım var ikinci erkek olur korkusuyla çocuk düşünmüyorum şuan 

0 oy
(155 puan) tarafından

Benm iki kızım var oğlum yoktu geçen sene üç çocuğuma hamileydim oda kızdı onu kaybetim erken doğum yaptm şuan hamileyim 25 haftalık oğlum olacak herkez diyor oğlanı bulmak için yaptn hayır onun için değil bn üç çocuğunu çok istedim hasret kaldım bı anda giti benden sonra içimdeki evlat isteğini atamadm tekrar hamile kaldım çok şükür şuan hamileyim yani erkek kız umrumda değil sağlıklı olsn yeter rabbim evlatlarimizi korusun önceden derdim oğlum olsa falan ama üçüncü bebeğimi kaybedince öyle demedim bidaha rabbim nasip etti ama eski heves yok tabi şuan tek odaklandigim sağlıklı olmasi

0 oy
(55 puan) tarafından

2 oğullarım var bende bı kızım bı oğlum olsun yeterli dediydim Şuan 2 çocuğum var ve kızım olsun istiyorum tâbi hayırlısı evlat kızım olana kadar dogurmam Benim hedefim 3 çocuk yeterli ama şuan aşırı rahatım ama 3 olursa düşünemiyorum ve eltim oğlan olana kadar doğuracak sanırım 4 kızı var şuan 5inciye hamile oda kızı olacak çok kıskanç aşırı görümcelerim bir kız bir oğlan çocukları var benimde 2 oğlum var diye aşırı kıskanç oğlan istiyor ama bu gidişte oğlan beklicek sonuçta evlat aha kız aha oğlan 🤗

0 oy
(839 puan) tarafından

Dört kızım var Allah onları bana hayırlı evlat eylesin inşallah. Ben çocukları çok seviyorum onun için dört tane getirdim sırf erkek olsunlar diye değil . Şimdi de beni görenler bir tane daha getir belki oğlan olur diyorlar Allah olmayanlara versin benimkiler yeter bana sırf oğlan olsun diye kendimi paralayamam.

0 oy
(2,074 puan) tarafından

Teyzem var 4 kızdan sonra erkek oldu sonra tekrar erkek oldu bazı insanların böyle takıntısı var garip. İlk çocuğu ile son çocuğu arasında 24 yaş var 

0 oy
(6,431 puan) tarafından

Yanlış bir düşünce. Ama bunu yapan çok. 

0 oy
(3,749 puan) tarafından

Erkek çocuk takıntısı olan insanları hiç bir zaman anlayamadim benim bir kızım var ve başka çocuk düşünmüyorum dusunuyo olsam bile yine kız isterdim Rabbim kızın da erkeğinde hayırlı olanını versin herkese 

0 oy
(6,247 puan) tarafından

Benim eltim 4 kızdan sonra 5 iyaptı oğlan için. Amcamın da 10 çocuğu var 9 kız 1 oğlu. Bu amcamın tüm kızlarının 2 oğlu oldu ama oğlunun 4. Kızı oldu. Kuzenim eşine bağlat dedi eşi istemedi 5. Yapacak sanırım. Herkes ister 2 meyveden tatmak ama gerçekten bu zamanda cokkk zor. Kız için ya da oğlan için uğraşmazdım zaten max yapacağım 2. He 2 kızım olsaydı kocam muhtemelen 3 ü denemek isterdi ya da 2 oğlum olursa da şimdiden diyor belki 3. De kız olur o üçü illa söyleyecek yani 😂 hayırlı sağlıklı evlat olsunlar yeterli. Bir oğlum var inşallah diğer meyveyi de tadarız 

0 oy
(560 puan) tarafından

Benim ilk çocuk erkek olsaydı 2.yi asla yapmazdım çünkü 2.ninde erkek olma olasılığı vardı 🤣🤣 kızım var 2.yi düşünüyorum kız erkek bu saatten sonra fark etmez 😁 2 de kalacağım ben 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek cinsiyeti nasıl belirlenir ve tıbbi bir yöntem var mıdır?
Bebek cinsiyeti biyolojik olarak babadan gelen sperm hücresi tarafından belirlenir ve doğal yollarla cinsiyet seçimi yapılamaz. Tıbbi dünyada tüp bebek tedavisi kapsamında uygulanan PGT (Preimplantasyon Genetik Tanı) yöntemi, sadece genetik hastalık geçişini önlemek amacıyla tıbbi zorunluluk hallerinde cinsiyet belirleme imkanı sunar; ancak sadece cinsiyet tercihi için bu yöntemlerin uygulanması pek çok ülkede etik ve yasal olarak sınırlandırılmıştır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk sahibi olma kararı nasıl alınmalı ve nelere dikkat edilmeli?
Çocuk sahibi olma kararı, ailenin duygusal, maddi ve fiziksel hazırlığı ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Cinsiyet beklentisi yerine çocuğun sağlıklı olması ve aile içindeki huzurlu büyüme ortamı ön planda tutulmalıdır. Uzmanlar, ailelerin çocuk sayısını belirlerken kendi bakım kapasitelerini, yaşam kalitelerini ve mevcut çocukların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dengeli bir karar vermelerini önermektedir.
Ailede çok çocuk sahibi olmanın psikolojik etkileri nelerdir?
Ailede çok çocuk sahibi olmak, çocukların birbirleriyle olan iletişimini ve sosyal gelişimlerini olumlu etkileyebileceği gibi, ebeveynler üzerinde ciddi bir zaman ve maddi yük oluşturabilir. Her çocuğun bireysel ilgilenilme ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Ebeveynlerin tükenmişlik yaşamaması için çocuk sayısı belirlenirken anne ve babanın fiziksel ve ruhsal dayanıklılığı temel kriter olarak ele alınmalıdır.
Cinsiyet beklentisiyle çocuk yapmaya devam etmek neden risklidir?
Cinsiyet beklentisiyle çocuk yapmaya devam etmek, aile içinde 'istenen' ve 'istenmeyen' çocuk algısı yaratarak çocukların özgüvenini ve ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu durum, çocukların kendilerini sadece cinsiyetleri üzerinden tanımlamalarına ve ebeveynlerinin beklentilerini karşılayamadıkları noktada yetersiz hissetmelerine yol açabilir. Aile dinamiklerinin sağlıklı korunması için her çocuğun bireysel değerinin cinsiyetten bağımsız olarak kabul edilmesi önemlidir.
İdeal çocuk sayısı nasıl belirlenir ve nelere göre karar verilir?
İdeal çocuk sayısı, ailenin ekonomik imkanları, yaşam tarzı ve ebeveynlerin çocuk yetiştirme sürecinde ayırabilecekleri kaliteli zaman dilimine göre belirlenir. Toplumsal beklentiler veya cinsiyet baskısı yerine, ailenin kendi iç huzurunu koruyabileceği ve her çocuğa yeterli sevgiyi, eğitimi sunabileceği sayı en doğru sayıdır. Aile planlaması yaparken, tüm aile üyelerinin yaşam kalitesinin korunması temel öncelik olmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 215 göst.
11 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 593 göst.
17 Mart 2021 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,669 göst.
20 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 2,074 göst.