Doğum yardımı param Aile Kartıma neden hala yatmadı?

0 oy
218 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (260 puan) tarafından

12 Mayıs'ta doğum yaptım ilk öğretmenim uygulamasından baktım 26 hazıranda 1500 TL yatmış pazartesi gittim aile kart aldım Halkbanktan ama bakiye sıfır bankacı sağlık bakanlığıni ara dedi aradım 144 u ara dedi onuda aradım kart çıkardığın günün ertesi günü hesaba yatar dedi ama dün yatmadı bugünde yatmadı ne zaman yatcak acaba sizlerinki nasıl oldu bu konuda bilgisi olan yazabilirmi

4 Cevaplar

0 oy
önce (774 puan) tarafından

Bugün  bütün kartlara yatması gerekiyor ama sanırım tc kimlik son 2 hanesine göre yatacak bnde bekliyorum ama daha tık yok 

-Reklam-
0 oy
önce (3,219 puan) tarafından

Bir ay sonra karta yattı benimki canım. 2 aylık yattı tabi. 2

önce (260 puan) tarafından

A öylemi bende bu paraya guvenerekten taksitli bulaşık Makinesi almıştım bu ay ilk taksitini vermem lazim

önce (3,219 puan) tarafından

Öyle canım uygulamada yattığı halde kartta bakıye 0dı. Ama ben kartı aldığımda ayın sonlarıydı. Belki bir hafta sonra(ayın 25-28'i gibi bir tarihti) yatmış olabilir. Genelde son hafta bankaya yatıyor zaten. kartı alınca bu defa bankadan karta geçiyor herhalde. O şekilde de olabilir.

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Ben yeni doğum yaptım başvurum da üç gün önce onaylandı. Paranın yatıp yatmadigina vs nereden bakıyorsunuz hiçbir şekilde bulamadım ? Önce gidip kart mi almam gerekiyor yatması için 

İlk öğretmenim ailem uygulamasından bakiyorum

önce (61 puan) tarafından

Neresinde acaba uygulamayi indirdim ama bulamadım 

0 oy
önce (4,856 puan) tarafından

Bende 4 Mayıs'ta doğum yaptım, biz aldık 26 Haziran'da. 20 Haziran'da para sistemde gözüyordu, gidip kartı çıkardım. 26'sında da çektim

26 hazıranda yatmış olması lazımdı benimki kart çıkardım ama bakiye sıfır 144 u aradım evet para yatırılmış kartı aldıktan ertesi günü hesabınızda görünür dedi ama yok haala

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum yardımı ödemesi Aile Kart'a ne zaman yatar?
Doğum yardımı ödemeleri, kart başvurusu onaylandıktan ve kart teslim alındıktan sonra genellikle birkaç iş günü içerisinde hesaba tanımlanır. Eğer kartınızı teslim aldıktan sonra 3 iş günü geçmesine rağmen bakiye yansımadıysa, işlemin sistemde güncellenmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlükleri ile iletişime geçmeniz gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum parası başvurusu onaylandığı halde neden bakiye sıfır görünüyor?
Başvurunuz sistemde onaylanmış ve ödeme emri verilmiş olsa bile, banka hesap kartınızın aktifleşmesi veya tutarın sisteme düşmesi teknik nedenlerle gecikebilir. Aile Kartınızın tanımlı olduğu hesapta bakiye sıfır görünüyorsa, ödemenin hak ediş sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığını teyit etmek için 144 Sosyal Yardım Hattı üzerinden detaylı sorgulama yapmalısınız.
Doğum yardımı sorgulama işlemini nereden ve nasıl yapabilirim?
Doğum yardımı ödeme durumunuzu e-Devlet kapısı üzerinden 'Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama' hizmetini kullanarak takip edebilirsiniz. Buradaki sistem üzerinden ödemenin yapılıp yapılmadığını, tutarın yatıp yatmadığını ve banka bilgilerini güncel olarak kontrol etmeniz mümkündür.
Doğum yardımı kartı teslim alındıktan sonra ne kadar sürede aktif olur?
Doğum yardımı kartları banka tarafından kişiye özel tanımlandığı için teslimat sonrasında sistem üzerinde aktif hale gelmesi süreci 24 ila 72 saat arasında sürebilir. Kartınızın kullanıma hazır olup olmadığını kontrol etmek için bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilir veya doğrudan banka şubesinden hesap detaylarını teyit edebilirsiniz.
Doğum yardımı ödemeleri hangi kurumlar üzerinden kontrol edilir?
Doğum yardımı ödemeleri ile ilgili süreçleri yöneten temel kurum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıdır. Ödeme durumu, kart bilgileri veya bakiye sorunları gibi konularda en yetkili bilgi kaynağı Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'dır; bankalar ise yalnızca ödemenin fiziksel olarak hesaba aktarılmasından sorumludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 436 göst.
9 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 372 göst.
0 oy
9 cevap 873 göst.
0 oy
2 cevap 2,399 göst.
20 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,529 soru

24,684,283 cevap

367,983 kullanıcı

...