Eşimin akrabalarıyla yaşadığım sorunları nasıl çözebilirim?

0 oy
313 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından

Hdhdhfj jc

12 Cevaplar

+5 oy
önce (2,026 puan) tarafından

Çok uzun metin keşke özetleyerek anlatsaydın. Doğum günü olayı kısmına kadar okudum ondan da bişey anlamadım. 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,785 puan) tarafından

Hiç bişey anlamadım 

+1 oy
önce (17,499 puan) tarafından

Sizin olaylar metnin gibi karışık geldi 🥸 

+1 oy
önce (472 puan) tarafından

Çok uzun yazmışsın yarıda bıraktım 

+1 oy
önce (428 puan) tarafından

Kız ne kadar uzun yazmışsın hiç bir şey anlamadım 

0 oy
önce (1,999 puan) tarafından

Kim kimdir kim kime napmis kim kapıyı açmış kim kızmış ne olmuş yeminle olay koptu ve okuyamadım nokta yok virgül yok yazın yanlisi çok beynim yandiiiiiiiii anlayan birisi lütfen ozetlesin🤣🤣bacım kurban olayım yeniden oku ve yaz metni

önce (9,338 puan) tarafından

Araba almışlar bi karı koca orda kaldım 😂 bukadar detaya ne gerek var canım ya özet geçsenize bi

önce (1,999 puan) tarafından

Bende herşey biyerde koptu ama tam olarak nerede koptu vallahi çözemedim 

0 oy
önce (31,682 puan) tarafından

Anlayabilen varsa bana anlatsın okuduğum şeyi genelde bitirmeye çalışırım ama anlaşılır değil. Post açarken bunu da insan okuyacak diye bir düşünün :)

önce (1,256 puan) tarafından

Ay anladım da çok uzun özet geçsem mi bilemedim üşeniyorum 😀

0 oy
önce (9,810 puan) tarafından

Herkes gibi bende yarıda bıraktım romantik yaziyorsun

0 oy
önce (741 puan) tarafından

İlk satırı okuyup devamını okuyamadım özet geçilse belki size yardımcı olunur da sorunuzda

0 oy
önce (7,969 puan) tarafından

Bu postu okuyup bitirene bir de anlayana helal olsun. ☺️

0 oy
önce (1,256 puan) tarafından

Yani madem kadın rahatsız olmuş eşinin sizi bir yere götürmesinden o zaman siz bizi götür demeyeceksiniz bir bakıma kadın haklı üstelik açık açık belirtmiş istemiyorum diye. Yani bu geçmişte onlara iyilik yapmış olmanız ve bunu bugün biz onlara sahip çıktık demeniz bana göre hoş değil siz onlar için değil insanlık için yapmışsınız netice olarak bugün o öyle yaptı diye siz biz evimize aldık sizi demek bana göre doğru değil. Ha kadın haklı mı değil elbette daha üsturuplu şekilde soyleyebilirdi. 

0 oy
önce (5,468 puan) tarafından

Okudum canım. Eşine eşin söyleye bilir. Sende kadına söyleyib haber vermelisin. Haber değil davet. Şuraya gitmek istiyoruz ne dersiniz gelirmisiniz. Onlara bir kaç gün mola veron düşünmeleri için. Valla ben olsam kimsenin eşini "kullanmam" 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi ilişkilerde sınır koymak neden bu kadar önemli?
Sınır koymak, bireysel psikolojik sağlığı korumak ve ilişkilerde çatışmaları azaltmak için temel bir gerekliliktir. Özellikle ev içi huzuru bozan durumlarda, hayır diyebilmek ve kişisel alanınızı netleştirmek, hem sizin hem de eşinizin üzerindeki baskıyı hafifleterek ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturmasını sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin akrabalarıyla yaşanan sorunlarda nasıl bir tutum sergilenmeli?
Eşinizin akrabalarıyla yaşadığınız sorunlarda tarafsız kalmak ve eşinizle ortak bir dil oluşturmak en doğru yaklaşımdır. Sorunların büyümesini engellemek için doğrudan muhataplarla iletişime girmek yerine, eşinizle konuyu detaylıca konuşup evinize dair sınırları belirlemek ve bu kuralları dışarıya karşı net bir şekilde uygulamak uzun vadeli çözümler üretir.
Ev içi mahremiyeti ve özel alanı korumak için neler yapılabilir?
Ev içi mahremiyeti korumak için ziyaret sıklığına kısıtlama getirmek ve kişisel alanlara izinsiz girişi engelleyen açık kurallar koymak gerekir. Özellikle eşinizin kredi kartı kullanımı veya habersiz ev ziyaretleri gibi sınır ihlali yaratan konularda, eşinizle net bir şekilde konuşarak evinizin kurallarını belirlemeli ve bu kurallara herkesin uymasını sağlamalısınız.
Çevremdeki insanların üzerimdeki olumsuz etkileriyle nasıl başa çıkarım?
İnsanların üzerinizdeki olumsuz etkileriyle başa çıkmanın ilk yolu, bu kişilere ayırdığınız zamanı ve enerjiyi sınırlandırmaktır. Sizi huzursuz eden veya eşinizle aranızın açılmasına neden olan bireylere karşı duygusal mesafenizi koruyarak, odak noktanızı kendi çekirdek ailenizin mutluluğuna ve ihtiyaçlarına çevirmeniz zihinsel sağlığınız açısından oldukça önemlidir.
Aile içinde yaşanan huzursuzluklar evliliği nasıl etkiler?
Aile dışı kişilerin ev içi dinamiklere müdahale etmesi, çiftler arasında güvensizlik ve çatışma ortamı yaratarak evliliğin temeline zarar verir. Bu tür huzursuzluklar, eşler arasında suçlayıcı tavırlara ve iletişim kopukluğuna yol açtığından, eşinizle bir ekip olduğunuzu hatırlatacak dürüst ve sakin iletişim süreçlerini başlatmak evliliğinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 720 göst.
0 oy
13 cevap 1,174 göst.
0 oy
12 cevap 689 göst.
14 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Belinay esila (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,237 soru

24,679,915 cevap

367,769 kullanıcı

...