Bebeğimin gelişimi önde gidiyor, sezaryen tarihim öne çekilir mi?

0 oy
156 göst.
önce Diğer kategorisinde (370 puan) tarafından

Bebeğin önde olması sezeryan tarihini öne çeker mi ? 

-

2 Cevaplar

0 oy
önce (16,138 puan) tarafından

Benim ikiside öndeydi ama ilkinde sonuna kadar bekledi. 2.de beklemedi doktorum 37+4 de aldı ama ona göre 40 dı

önce (370 puan) tarafından

Benim de 2. Ondan merak ettim :) 

önce (16,138 puan) tarafından

Valla bende artık aşırı zorlanmaya başlamıştım ilkinde hiç öyle değildi bunda 2 adım atamazdım hemen kasılmam sancım olurdu doktora kalsa tam 37de alacaktı 4 yünde ben durdurdum zorla

-Reklam-
0 oy
önce (161 puan) tarafından

Benim oğlum 2 hafta öndeydi bize göre 37 haftada bebeğe göre 39 haftada doktorum sezeryan ile almıştı 

önce (370 puan) tarafından

Benim de 2. Sezeryan bakalım suan doktora gire 34 oldum bir dahaki muayenede verir her halde tarih

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğin önde olması sezeryan tarihini kesin olarak öne çeker mi?
Bebeğin ölçümlerinin haftasından önde olması, sezaryen tarihinin otomatik olarak öne çekileceği anlamına gelmez. Sezaryen tarihi belirlenirken sadece bebeğin boyutu değil, gebelik haftasının doğruluğu, plasentanın durumu ve annenin genel sağlık durumu gibi çok daha kritik faktörler değerlendirilir. Doktorlar genellikle 39. haftayı beklemeyi tercih ederler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğin kilosu ve boyu sezaryen tarihinin belirlenmesinde ne kadar etkilidir?
Bebeğin tahmini ağırlığı ve gelişimi, sezaryen zamanlamasında bir kriter olsa da tek başına belirleyici değildir. Ultrason ölçümleri her zaman tam sonuç vermeyebilir ve %10-15 oranında yanılma payı içerir. Eğer bebekte makrosomi yani aşırı irilik şüphesi varsa, doktorunuz komplikasyon riskini azaltmak adına değerlendirmelerini buna göre yapacaktır.
Bebeğin gelişimi önden gidiyorsa sezaryen ne zaman yapılır?
Bebeğin gelişimi önden gidiyorsa, sezaryen zamanlaması genellikle gebeliğin 38. veya 39. haftasında planlanır. Tıbbi bir zorunluluk (şeker hastalığı, suyun azalması veya bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum) yoksa, bebeğin akciğer gelişimini tamamlaması için mümkün olan en yakın tarihe kadar beklenmesi hekimler tarafından önerilen bir yaklaşımdır.
Bebeğin önde gitmesi ile erken doğum riski arasında nasıl bir ilişki vardır?
Bebeğin gelişiminin önden gitmesi, doğrudan erken doğum riskini artırmaz ancak rahim üzerindeki baskının artmasına neden olabilir. Bu durum bazen kasılmaları tetikleyebilir veya amniyotik sıvı miktarında değişikliklere yol açabilir. Bu nedenle, bebeğin önde gittiği durumlarda doktorlar gelişim sürecini daha yakın aralıklarla kontrol altında tutmayı tercih ederler.
Sezaryen tarihi nasıl belirlenir ve nelere dikkat edilmelidir?
Sezaryen tarihi, son adet tarihine göre hesaplanan gebelik haftasının 39. haftasına ulaşılması hedeflenerek belirlenir. Bu tarih belirlenirken bebeğin tahmini ağırlığı, plasentanın konumu ve anne adayının klinik öyküsü göz önüne alınır. Planlı sezaryenlerde amaç, bebeğin solunum sıkıntısı çekmemesi için mümkünse kendiliğinden doğum sancılarının başlamasını veya en azından 39. haftanın tamamlanmasını beklemektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 280 göst.
+1 oy
2 cevap 189 göst.
18 Nisan 2025 Diğer kategorisinde 1prenses_1prens (715 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 238 göst.
14 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Miss dilek (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
6 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,853 soru

24,688,501 cevap

368,200 kullanıcı

...