0 oy
112 göst.
Diğer kategorisinde (762 puan) tarafından

Merhaba ıyı akşamlar hanımlar.  Ben 31 haftalık gebeyım ama bebeğim ultrason da 33 haftalık çıktı kilosu da 1900 gram. Sorum şunlar:

Bebeğin önde olması bir sıkıntı yaşatır mı?

Bebeğin Önde olması erken doğacağı anlamına gelir.

Bebeğin kilosu normal mı!?

Bebeğin önde olması nedeni nedir!? 

Şimdi doğum zamanımı 31 e gore mı 33 e gore mı hesaplayacam.  Şimdiden tesekurler hanımlar 

Not: şimdiye kadar hiç bir zaman ultrason da geri veya ileri cıkmadı ilk defa bu sefer gıttıgımde oldu. Şimdi diyeceksiniz neden doktora sormadın dıye Malesef doktorum odaya 6 7 hasta alınca sorularımıda soramadım.  Ve ultrason sa da kendi bakmadı Baska doktora yolladı

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım bana bebeğin on gün ilerde demişti hatta doğuma gireceğim zaman kilosuna 3650 hatta daha fazla olur demişti. Bende ultarson cihazın da sorun olabilir bir haftada o kadar kilo alması imkansız demişti. Neyse iki saat sonra sezeryan ile doğuma alındım bebeğim 3200 doğdu. Bana diyet bile uygulanmışti hamileyken bebeğin çok kilolu doğacak şunları şunları yeme diye . Bı doğdu 49 cm küçücük doğumdan bir hafta sonra kontrele gittim dedim hani öndeydi kilolu bı bebek olacaktı diye . Hiç seslenmedi sonra gidin cihazınızi değişin insanlara yanlış bilgi vermeyin demiştim
-Reklam-
0 oy
(492 puan) tarafından
İyi akşamlar canım tabiki de ultrason da bebeğin önde olması erken veya geç doğacağı anlamına gelmiyor çünkü ultrason da illa ki yanılma payı oluyor benim de bebeğim hep iki hafta önde gitti ve inanır mısın tam 40. hafta da doğurdum ve ultrason kilosunun çok üstünde doğdu yani korkmani gerektirecek hiç bir durum yok 
(762 puan) tarafından
Kilosu az mı sizce şimdi
(492 puan) tarafından
Bence gayette iyi kilosu canım sıkıntı etme sen
0 oy
tarafından
Canim ben 38+3 de dogurdum suyum cok azaldigi icin megerse suyum gelmis ben idaririmi yaptim sanmistim orasi neysede bende 4 hafta ilerideydim mesela 30 haftalikken doktor hemsireye yazdiriyodu pcye kafasi 34 haftaya uyumlu vucudu 35 haftaya diye vs kilosuda cok cikiyodu bana dedigi tek sey normal dogum yapamazsin 35 haftalikken bile 4.500kg diyodu zaten sezeryan oldum ilkde de dedigim gibi sancim yoktu suyum azalmisti
0 oy
(531 puan) tarafından
Banada hep öyle dedi doktor 4 kiloyuda geçer normal doğumda zorlanırsın dedi korkuma sezeryan oldum. 3650 doğdu yanilaniliyolar ama ileride demesi de kötü degil canım her gittiğimde 2 hafta önde cikiyodu benimki ultrason yaniltabiliyor sen 31 e göre hesapla önemli olan adet tarihine göre olan 
0 oy
(404 puan) tarafından
Benim bebeğim de 2 hafta önde. Sorun yasamazsin bebeğin önde olması erken doğum demek değil 39 dayım hala bekliyorum bebek ölçümü 41 :) bebeğin önde olma sebebi eğer şekeriniz yoksa döllenme ile alakalı bebeğin kilosu normal ama siz dikkat edin eğer normal doğum istiyorsaniz benim bebeğim 38 de 3880 gramdi yani iri iri olduğu için sezeryan olacağım pazartesi günü ayın 18nde
0 oy
(5,759 puan) tarafından
Canim bebeginin kilosu cok onde degil gibi, benim de 32.haftada 2 kiloydu doktor normal iyi dedi, zaten 2 hafta onde ya da iki hafta geride olmasi cok onemli degilmis, bazi bebekler genetik olarak kucuk olabiliyo,bazilari genetik olarak iri olabiliyo, her insan esit boyda kiloda degil sonucta,

Dogum zamanini son adet tarihine gore hesaplayacaksin
0 oy
tarafından
Benimki hep 1 hafta önden gidiyo ilk duyduğumda bu iyi bişey mi diye sormuştum doktora 1 hafta ileri ya da geri bişey ifade etmez en az 2 hafta olması lazım demişti ileri olması kötü bişey değil illaki erken doğum olacak diye bişey de yok ama erken doğsa bile sorun olmaz burda bi postta bi bayan yazmıştı 34 haftalık hamileyim erken doğum riskim var ama 38 haftayla uyumlu kuveze alınmaz dedi doktor demişti 
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Canım valla doktor bana da dedi 2 - 3 hafta  önce iri bi bebek dedi  ama 3360 gramdi yani öyle çokta toplu değildi bıkmıyorum Kemik yapısı olarakmi hesaplanıyor  şu an toplu çocuğum ama iste

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 43 göst.
6 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
0 oy
4 cevap 98 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kubra.10 (80 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 309 göst.
13 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

414,166 soru

12,464,385 cevap

46,848 kullanıcı

Kategoriler