Dişimin kökü görünüyor ve ağrıyor, doktor dişimi çeker mi?

0 oy
195 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,758 puan) tarafından

2 gundr dişim ağrıyor ve dişlerimi baktım kökü gorunuyır gbı randevu aldım acba ne yapar doktr kızlar ceker mi 

2 Cevaplar

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım benim de öyle bir durumum olmuştu Kanal tedavisi ve kaplama ile çözüme kavuştu 

önce (3,758 puan) tarafından

Sagol cnm ağrımayan dişim kökü gorunuyır cnm o nden olur kı cok korkuyorum dişci den :(

Korkulacak bir durum değil kolay kolay çekmez zaten doktor önce röntgen çeker dişin durumuna göre Kanal tedavisi yapıp dolgu sonrada kaplama yapar 😊

Kökü görünüyorsa çürümeye başlamıştır 

Tesekkır edrm cnm inşallah kaplama kanal tedavisi zor mu cnm 

Rica ederim hayır çok kolay artık teknolojik alet hep Zaten 20 dk kadar sürüyor o işlemler 

-Reklam-
0 oy
önce (2,964 puan) tarafından

kaliteli bir doktorsa kurtarmaya çalışır. beceriksizse çeker geçer.

ön dişim kırılmıştı kökü görünüyordu 3 hekim çekip imlant yaparız dedi. 4.ye gittim vida takıp dolguyla kurtardı. hatta yaşın genç biraz zaman geçsin yine kırılırsa kaplama yaparız imlanta hiç gerek yok dedi

Cnm 1 nı çekmem lazım dedı dedgım gbı kaplama dedı bıde kaplama zormu acba 

önce (2,964 puan) tarafından

çekmem lazım dediyse bir başka doktordan görüş al emin ol öyle çektir. kaplama ben hiç yaptırmadım ama diş yani ne kadar zor olabilir ki.. zaten uyuşturuyorlar. ben maksimum kanal yaptırdım. kaplama, imlant dedikleri zaman başka doktora gittim hep şükür şimdiki doktorumdan memnunum sadece biraz pahalı

Haklısın cnm 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diş kökü görünmesi neden olur ve tehlikeli bir durum mudur?
Diş kökünün görünür hale gelmesi genellikle diş eti çekilmesi sonucunda oluşur ve dişin kök yüzeyi açığa çıktığı için hassasiyete neden olur. Bu durum, diş eti hastalıkları, hatalı diş fırçalama veya genetik faktörler nedeniyle ortaya çıkabilir; kök yüzeyi mine tabakasıyla kaplı olmadığı için çürümeye ve ağrıya daha açıktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş kökü göründüğünde diş hekimi her zaman diş çekimi yapar mı?
Diş hekimi diş kökünün görünmesini sadece diş çekimiyle tedavi etmez, öncelikle dişin kurtarılıp kurtarılamayacağına bakar. Eğer diş kökünde ileri derecede çürük, çatlak veya kemik kaybı yoksa dolgu, diş eti tedavisi veya kanal tedavisi gibi yöntemlerle dişin korunması hedeflenir; çekim genellikle dişin artık kurtarılamayacak kadar hasar gördüğü durumlarda düşünülür.
Diş ağrısı ve kök görünmesi durumunda ilk aşamada ne yapılmalı?
Diş ağrısı ve kök görünmesi eşlik ediyorsa en kısa sürede bir diş hekimine muayene olmak en doğru adımdır. Muayeneye gidene kadar ağrıyı hafifletmek için sert gıdalardan kaçınmalı, ılık tuzlu suyla gargara yapmalı ve diş bölgesini temiz tutarak bölgeyi zorlayacak baskılardan kaçınmalısınız.
Açığa çıkan diş kökü ağrısı nasıl geçer?
Açığa çıkan diş kökünde yaşanan ağrılar genellikle dış etkenlere karşı oluşan hassasiyetten kaynaklanır. Diş hekiminiz ağrının kaynağını belirledikten sonra kök yüzeyindeki hassasiyeti azaltmak için özel flor uygulamaları, hassasiyet giderici dolgular veya diş eti tedavileri uygulayarak ağrıyı kontrol altına alabilir.
Diş kökü görünmesi durumunda hangi tedaviler uygulanır?
Tedavi süreci kökün açığa çıkma nedenine ve dişin durumuna göre belirlenir. Diş eti çekilmesi hafif düzeydeyse diş taşı temizliği ve ağız hijyeni eğitimi yeterli olabilirken, ileri seviyede diş eti kaybı varsa diş eti grefti gibi cerrahi yöntemler veya dişin durumuna göre kanal tedavisi ve kaplama işlemleri uygulanabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
2 cevap 223 göst.

Kategoriler

1,513,695 soru

24,686,361 cevap

368,081 kullanıcı

...