4-5 haftalık düşükten sonra ilk regl gecikmesi normal mi?

0 oy
87 göst.
önce Diğer kategorisinde (40 puan) tarafından

Kızlar merhaba geçen ay 4-5 haftalık hamileyken düşük yaptım  haziranın  başında yani ve o günden sonra hiç regl olmadım yine gidip kan verdim ne olur ne olmaz diye beta 2.32 çıktı doktor normal dedi sizce betaya bi daha mı baktırayım yoksa düşükten sonra bi süre böyle olması normal mi  ilk defa yaşadığım için soruyorum 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,276 puan) tarafından

Bence normal benim 4 düşük oldu birisinde 2 ay sonra regl oldum diğerleri ise 50 gün arayla 

önce (40 puan) tarafından

Ay geçmiş olsun Allah bı daha yaşatmasın teşekkür ederim cevap için 💐

-Reklam-
0 oy
önce (6,875 puan) tarafından

Benim de 4-5 haftalıkken gebelik bitmişti. Kimyasal diyorlar, düşükten sayılmıyor o. Kese varken olmuş olsaydı düşük sayılırdı. Bi sonraki ay 2 gün gecikmeli regl olmuştum.

Aslında benimki son regl gününe göre yani doktorların hesaplamasına göre 6 haftalıktı kendim yumurtlama günümü baz alınca öyle dedim.Bu arada ben çok çok geç fark ettim 13-14  günlük gecikmeden sonra anladım

0 oy
önce (43 puan) tarafından

Çok normal canım hormonların büyük ihtimalle yeni normal seviyeye indi tekrardan yumurta olacak sonra yumurta döllenmediğinde adet olacaksın bende şuan düşük yapıyorum beta değerim dün 52 idi 3 gün oldu kanamam olalı hala devam ediyo bi kaç ay adet beklemiyorum devamlı kan veriyorum yarın tekrar vericem geçmiş olsun 

Anladım çok teşekkür ederim.Bu arada sizin kaç haftalıktı ve bi sebep söylediler mi?

Rica ederim benim ki 4-5 haftalıktı geçen cuma 94 tü pazartesi 280 çıktı üç gündür kanamam var dün beta 52 çıktı kimyasal gebelik olabilir dediler net bişey söylemedi daha sonrada hastaneyi aradığımda doktora ulaşamadım yarın tekrar kan vereceğim o zaman net bişey söylerler sanırım bilemiyorum ben ertesi gün hapı kullanmıştım oda yapmış olabilir dedi doktor  bu hafta iki kere gittim ikisindede kese görmemişlerdi 

Anladım çok geçmiş olsunn

teşekkür ederim sizede geçmiş olsun🌸

0 oy
önce (6,148 puan) tarafından

Düşük sonrası hormonların hemen düşmemesi normal. Ben de birçok kez düşük yaşadım. 

Ben aslında yine bir gebelik mi var diye düşündüm. Düşüğün ardından hemen gebelik yaşamak  istemem.İçim rahatladı birazda olsa geçmiş olsun sizede🪷

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Düşük yaptıktan kaç gün sonra regl olmak normaldir?
Düşük yaptıktan sonra ilk adetin başlaması genellikle 4 ile 6 hafta arasında sürmektedir. Vücudun hormon seviyelerinin normale dönmesi ve endometrium dokusunun kendini yenilemesi için bu süre oldukça olağandır. Eğer 8 haftayı geçmiş olmasına rağmen hala adet görmediyseniz, altta yatan bir hormonal dengesizlik veya rahim içi bir durum olup olmadığının kontrol edilmesi için bir kadın hastalıkları uzmanına görünmeniz önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Düşük sonrası beta HCG değerinin 2.32 çıkması ne anlama gelir?
Beta HCG değerinin 2.32 çıkması, vücuttaki gebelik hormonlarının gebelik dışı seviyelere indiğini ve gebeliğin sonlandığını gösterir. Tıbbi referans aralıklarında 5 ve altı değerler genellikle negatif olarak kabul edilir. Bu sonuç, vücudunuzun düşük sonrası toparlanma sürecinde olduğunu ve hamilelik kaynaklı hormonların vücudunuzdan temizlendiğini işaret eder.
Düşükten sonra adet gecikmesi neden olur?
Düşük sonrası adet gecikmesi, vücuttaki beta HCG hormonunun tamamen sıfırlanmasının zaman alması veya düşük sonrası yaşanılan stres ve hormonal dalgalanmalar nedeniyle meydana gelebilir. Yumurtlama döneminin gecikmesi, ilk adetin beklenen zamandan daha geç gelmesine sebep olan en temel faktördür. Vücut kendini yeni bir döngüye hazırlarken bu tarz kısa süreli düzensizlikler normal kabul edilmektedir.
Düşük yaptıktan sonra ilk adet belirtileri nelerdir?
Düşük sonrası ilk adet belirtileri, normal adet döngüsüyle benzer şekilde kasık ağrısı, hafif karın şişliği, göğüs hassasiyeti ve hafif lekelenme şeklinde başlayabilir. Ancak hormon seviyeleri henüz tam dengelenmediği için adet kanamasının miktarı veya süresi, alışık olduğunuzdan biraz daha farklı olabilir. Eğer şiddetli ağrı, yüksek ateş veya aşırı kanama gibi durumlar yaşıyorsanız, vakit kaybetmeden tıbbi destek almalısınız.
Düşük sonrası adet düzenim ne zaman normale döner?
Düşük sonrası adet düzeninin tamamen normale dönmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 2 ile 3 ay içerisinde gerçekleşir. İlk birkaç ay boyunca adet döngüsünde hafif kısalmalar veya uzamalar yaşanması beklenen bir durumdur. Eğer üç ay geçmesine rağmen adetleriniz hala düzensiz seyrediyorsa, yumurtalık fonksiyonlarınızın ve hormon değerlerinizin detaylı incelenmesi için bir doktora danışmanız faydalı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 370 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Safiye12 (57 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 420 göst.
+1 oy
6 cevap 989 göst.

Kategoriler

1,513,341 soru

24,681,485 cevap

367,846 kullanıcı