11. haftada detaylı ultrason yaptırılır mı?

0 oy
170 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (95 puan) tarafından

Kızlar ben fetal dna için özel bir klinik ile görüştüm kadın bir doktor vardı kendisine 11. haftada fetal testi yaptırıp yaptıramadıklarını sordum yaptırıyoruz dedi ama öncesinde detaylı ultrason yapıyoruz dedi ben de detaylı ultrason için 20. haftayadan sonra yapıldığını biliyorum dedim kadın da hayır biz 11. haftada detaylı ultrason yapıyoruz ense kalınlığına burun uzunluğuna falan bakıyoruz ondan sonra Fetal DNA testi yaptırıyoruz dedi 20. haftadan sonra tekrar detaylı ultrason yaptırıyoruz hatta 28. haftadan sonra tekrar detaylı ultrason yapıyoruz dedi ilk defa böyle bir şey gördüm detaylı ultrason yapıyoruz dediği şey ikili tarama testi değil mi ense kalınlığı burnun uzunluğu falan detaylıya gerek var mı normal özel hastanelerde devlet hastaneleri de bunu ultrasonla yapıyor zaten. Fiyat için detaylıya 10 nin Fetal için 15 bin istedi. 11 hafta da detaylı yaptıran var mı?

5 Cevaplar

+1 oy
önce (14,996 puan) tarafından

o detaylı dediği 2li test yplsa detaylı ultrason 18-25 arasında yapılır

önce (95 puan) tarafından

Bende öyle düşündüm zaten . 11. Hafta da detaylı ultrasonluk bir durum yok normal ultrason ile de bakılacak şeyler bunlar. 11. Hafta da detaylı ultrason yapıldığını bile ilk defa duydum. Sırf detaylı diye 10 bin tl istedi bide 

önce (14,996 puan) tarafından

2li test ismyle değil detaylı diyorlar işte. fiyatlar hakkında bilgim yok ama fetal dna a 10-15 tl civarı galiba 

Evet 10+ 15 bin tl istedi zaten benden de .gerek yok bence normal hastaneler 2 li taramayı normal fiyatlar la yapıyor zaten Fetal için gidilir bir tek ama ona da öncesinde kendisinin detaylı bakması şartmış tek başına Fetal yapmıyormuş 

-Reklam-
0 oy

Post yuksrııı 

0 oy
önce (792 puan) tarafından

Değişik bir durum 

Ben ilk 2 li test yaptırdım şuanda 21 haftalığım salı günü detaylı ultrasona giricem 

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Hangi ilde yasiyorsunuz eskisehir osmangazi universitesi fetal dna testini cok ucuza yapiyor 1000 tl gibi bir seydi gecen yil. Cevre illerden cok fazla gelen oluyor yakinsaniz bence burayi düşünun

Oraya kadar gidemem çok uzak 

0 oy
önce (942 puan) tarafından

Ozel hastaneler de ha bire para pişpirikleme derdinde ben yaptirmadim. 11.haftada ikili taramayi falan 20.haftada detayli yapiliyor zaten 11.haftads down oldugunu ogrenzem de aldirmayacagim icin gerek gormedim ama 20.haftadaki onemli onu kesinlikle yaptirin digerini yaptiracaksaniz da ozele o kadar bayilmayin derim devlet hast.de yapiyo

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

11. haftada detaylı ultrason yapılır mı?
Gebeliğin 11. ve 14. haftaları arasında yapılan ultrason incelemesi rutin bir detaylı ultrason değildir; genellikle ikili tarama testi kapsamında ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümüne odaklanan bir taramadır. Tıbbi terminolojide gerçek detaylı ultrason, bebeğin tüm organlarının ve anatomik yapısının incelendiği 18-24. haftalar arasındaki detaylı taramadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
11. haftada ense kalınlığı ve burun uzunluğu neden ölçülür?
11. haftada yapılan ultrason ölçümleri, bebeğin kromozomal anomaliler açısından taşıdığı riskleri belirlemek için yapılan ikili tarama testinin temelini oluşturur. Ense saydamlığı kalınlığı ve burun kemiğinin varlığı, Down sendromu gibi genetik risklerin erken dönemde tespit edilmesinde kullanılan en önemli göstergelerden biridir.
Fetal DNA testi öncesinde detaylı ultrason şart mı?
Fetal DNA testi öncesinde detaylı ultrason yapılması zorunlu bir tıbbi prosedür değildir. Fetal DNA testi sadece anneden alınan kan örneği ile bebeğin genetik yapısının taranması işlemidir; ancak bazı kliniklerde risk değerlendirmesini desteklemek amacıyla ense kalınlığı ve erken dönem anatomik tarama yapılması tercih edilebilir.
Detaylı ultrason kaçıncı haftalarda tekrarlanmalıdır?
Gebelik sürecinde en kapsamlı detaylı ultrason incelemesi genellikle 20. ile 24. haftalar arasında yapılmaktadır. Eğer yüksek riskli bir durum söz konusu değilse, 11. haftadaki tarama sonrası 20. haftada detaylı tarama yapılması yeterlidir; 28. haftadan sonraki ek incelemeler ise doktorun gerekli gördüğü özel durumlarda veya gelişim takibi için planlanır.
İkili tarama testi ile detaylı ultrason arasındaki fark nedir?
İkili tarama testi 11-14 haftalar arasında bebeğin genetik risklerini belirlemek için yapılan bir tarama yöntemiyken, detaylı ultrason 20-24 haftalar arasında bebeğin tüm organ sistemlerini detaylıca inceleyen bir anatomi taramasıdır. Bu iki işlem amaç, yöntem ve zamanlama bakımından birbirinden tamamen farklı süreçlerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 236 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde TuruncuDaktilo (359 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 248 göst.
24 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (14,419 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
20 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Ece0935 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 535 göst.

Kategoriler

1,513,660 soru

24,685,879 cevap

368,058 kullanıcı

...