Çocukla evliliği yürütmek gerçekten bu kadar zor mu?

0 oy
230 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,157 puan) tarafından

Gecenin sorusu benden olsun belki sabah yanitlarsiniz  soru : Evliliğinizi nasıl  geçirdiniz ? Benim cevabım : ilk 5 yıl cocuksuz olarak sonraki 6 yıl çocuklu  son 6 yıla 2 çocuk sigdrdim. Çocuk buyutmek çok zormus  onu onladim ozellikle sayı arttıkça dahada zorlanıyor herşey  bebek yapacaklar pili bitmiş bir anne olarak yazıyorum bir kez dsha dusunun

13 Cevaplar

0 oy
önce (2,015 puan) tarafından

6 yılın 5i çocuklu tek çocuklu zor zamanlar bitti şimdi oğlumla takılmaca

önce (1,157 puan) tarafından

İnşallah hep güzel günleriniz olur Aminnnnn

önce (2,015 puan) tarafından

Amin inşallah

-Reklam-
0 oy
önce (596 puan) tarafından

Ben yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim 1 senedir çocukluğum 😊 2. Yi de ileride yapmak istiyorum ama psikolojimin ölmeyecegi delirmeyecegim bir zaman dilimi dusunuyorum bakalim

önce (1,157 puan) tarafından

Hayırlısı olsun canm 

0 oy
önce (404 puan) tarafından

İlk seneler berbat sonra kavga ede ede boşanacağım diye diye yola getirdim herifi 🤧🤧

0 oy
önce (3,496 puan) tarafından

Biten 18 yılı 3 çocukla kapatacağımi düşünürken küçük paşam oldu Rabbime bin şükür iyiki şu hayatta evlatlarım var 🩵

0 oy
önce (1,166 puan) tarafından

3 sene olacak evleneli ilk 1 ay gurbette bolca ağladım kalabalık aileden geldiğim için bocaladım 1 ay sonra hamilelik işte çocuk oldu kalan iki seneyide uykusuzlukla geçirdim

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

1 yıl çocuksuz 2 yıl çocuklu 

0 oy
önce (8 puan) tarafından

5 buçuk senelik evliyiz. İlk sene evliliğe alışmak için çocuk düşünmedik. 2. Sene istedik nasip olmadı. 3 senemde hemile kaldım. Şimdi 2 buçuk yaşında bir tane cimcimem var. 🥰 

0 oy
önce (6,127 puan) tarafından

Yaklaşık 4 yıllık evliyim. Son 2 yılı çocuklu geçiyor. Tabii ki çocuklu ve çocuksuz çok fark var. Aşırı yorucu, inşallah istediğim zaman bir tane daha olur ve cocuk defterini kapatırım amin 

0 oy
önce (5,754 puan) tarafından

9 yıllık evliyim sadece 1 yılını çocuksuz geçirebildim 😄 genç evlenseydim belki daha uzun süre çocuksuz vakit geçirebilirdik ama kısmet. Şuan 2 çocuğum var, gurbetteyim yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum zira hepimizin çok ihtiyacı var 😁

0 oy
önce (825 puan) tarafından

Ben dört yıldır evliyim ilk 2 yıl çocuksuz son iki yıl çocuklu 

0 oy
önce (4,373 puan) tarafından

3 senedir evliyim ve bu 3 senenin 3ünde de hamileydim, lohusaydım ve bebek sahibiydim.

Balayında hamile kaldım, 7.5 aylık erken doğurdum. Evlendiğim sene bitmeden bir oğlum oldu yani. Şimdi 30.5 aylık. 

Oğlum 2.5 aylıkken kızıma hamile kaldım. Vakitli doğdu, 2 çocuk sahibi oldum. Şimdi 19 aylık. 

Derken kızım daha 5.5 aylıktı oğluma hamile olduğumu öğrendim. Oğlum şimdi 5.5 aylık oldu.

0 oy
önce (5,635 puan) tarafından

6 yıllık evliyim bende.ilk 3 yıl hamile kaldım ama kaybettim bebeklerimi.zor bir evlilik artı kayıplar sonrasında yüksek riskli gebelik yaşadım.doğurana kadar kaybetme riski yaşadım.derken erken doğurdum çok şükür sağlıkla aldım kucağıma.bu seferde oğlum zor bi bebekti gece uykum yoktu hep ağlardı  asla bir daha doğurmam derken oğlum 1.5 yaşındayken tekrar gebe olduğumu öğrendim

Yine aynı şeyleri sil baştan yaşadım.bu sefer tektim 1 çocuk ve hamilelikle iyice yıprandım.şimdi biri 3.5 diğeri 1.5 yaşında hala zor büyüğü yemek yemez mama içer küçüğü herşeyi yer ama çok sinirli en ufak şeyde başını yere vuruyor.akşama kadar başlarından ayrılamıyorum.iş yaparken bile elli kere kontrol ediyorum

0 oy
önce (800 puan) tarafından

10 yıl oldu iki sene çocuksuz sekiz sene dir çocuklu iki cocuk

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk sahibi olduktan sonra evlilikte yaşanan zorluklar nasıl aşılır?
Çocuk sonrası evlilikte yaşanan zorlukları aşmanın temel yolu, eşlerin birbirine ayırdığı kaliteli zamanı korumak ve sorumlulukları adil bir şekilde paylaşmaktır. İlk yıllarda çocuksuz dönemin getirdiği özgürlüğün yerini ebeveynlik sorumlulukları aldığında, çiftlerin birbirini ihmal etmemesi ve ortak bir plan dahilinde hareket etmesi iletişimi güçlendirir. Beklentileri açıkça konuşmak, yorgunluk seviyelerini kabul etmek ve birbirine destek olmak bu süreci yönetmenin anahtarıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk sayısının artması evlilik düzenini nasıl etkiler?
Çocuk sayısının artması, evlilikteki enerji yönetimi ve zaman planlamasını doğrudan etkileyerek ebeveynler üzerindeki fiziksel ve duygusal yükü artırır. Tek çocuktan sonra gelen ikinci çocuk, günlük rutinlerin iki katına çıkmasına ve kişisel boş zamanların azalmasına neden olur. Bu durum, çiftlerin eskisinden daha organize olmasını ve birbirlerinden beklentilerini gerçekçi seviyelere çekmelerini gerektirir; aksi halde tükenmişlik hissi evlilik kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.
Çocuk büyütürken tükenmişlik hissi ile nasıl başa çıkılır?
Çocuk büyütürken yaşanan tükenmişlik hissi ile başa çıkmak için öncelikle kişinin kendi sınırlarını kabul etmesi ve yardım istemekten çekinmemesi gerekir. Günlük işleri basitleştirmek, mükemmeliyetçi yaklaşımları bırakmak ve eşin desteğini aktif olarak kullanmak en önemli adımlardır. Anne veya baba olarak pilin bittiğini hissettiğiniz anlarda, kısa süreli molalar vermek ve kendinize ait küçük anlar yaratmak zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
İki çocuklu bir ailede evlilik ilişkisi nasıl canlı tutulur?
İki çocuklu bir ailede evlilik ilişkisini canlı tutmak için en etkili yöntem, çocukların uyku saatlerinden sonraki zamanı 'eşler arası vakit' olarak nitelendirmektir. Haftalık en az 1-2 saatlik baş başa kalma süresi oluşturmak veya gün içinde birbirine duygusal destek veren küçük mesajlar atmak bağın kopmamasını sağlar. Unutmayın ki mutlu bir evlilik, çocukların da daha huzurlu bir ortamda büyümesine yardımcı olan en temel unsurdur.
Çocuklu hayata geçerken çiftler nelere hazırlıklı olmalı?
Çocuklu hayata geçerken çiftler öncelikle uyku düzenlerinin değişmesine, kişisel hobilerin kısıtlanmasına ve romantik ilişkideki önceliklerin değişmesine hazırlıklı olmalıdır. Çocuk sahibi olmak evliliğin dinamiklerini kalıcı olarak dönüştürür; bu nedenle ilk yıllardaki düzenin devam etmeyeceğini kabul etmek stresi azaltır. Esnek bir yaşam tarzı benimsemek, sorunları büyümeden konuşmak ve zorlu dönemlerin geçici olduğunu hatırlamak evlilik bağını korumak için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 399 göst.
8 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 762 göst.
0 oy
30 cevap 1,976 göst.
15 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Melis00 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 569 göst.

Kategoriler