3,5 yaşındaki çocuğumu yarım gün kreşe vermeli miyim?

0 oy
195 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,141 puan) tarafından

Kızımı 3 buçuk yaşında bu arada hiç ekran vermedim sıfır ekran büyüttüm sadece görüntülü konuşma da eline telefon almıştır onun dışında hiç vermedim artık benimle oynamak istemiyor arkadaş arıyor çevrede de onun yaş grubu yok sürekli bir araya getiremiyorum burda yarı özel yarı devlet okul var orayla görüştüm yarım gün 2500 dediler sabah kahvaltısı var sabah 8 öğlen 12 buçuk verip vermeme arasında kararsız kaldım hem yaşıtları var hemde canı sıkılmaz öğlene kadar Durmuş olur bilemedim siz olsanız verir miydiniz

5 Cevaplar

+3 oy
önce (9,916 puan) tarafından

Çocuğu bir sal bence orda biraz kendine gelsin dünyayı taniskn ekran vermemek super demek degilki bazı şeylerde orda öğreniyorlar

önce (2,141 puan) tarafından

Ben ekran verip vermemeyi sormadım Sorum yarım gün okul hakkındaydı isanların ebeveynlik tercihlerini yargılamak yerine sorulan soruya cevap vermeniz daha doğru olur

önce (9,916 puan) tarafından

Ver işte okula çocuğu evde sürekli senin ilgilenenler zor  hangi birini öğreteceksin 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,214 puan) tarafından

Benim kızım 3 yaşında başladı. Bence kesinlikle vermelisin. Hem sadece yarım gün, ikinize de iyi gelir. 

Faydasını gördünüz mü neler yapıyorlar okulda 

Tabi ki gördüm. Öncelikle topluluk içinde nasıl hareket etmesi gerektiğini kavradı . Sınıfta küçük de olsa sorumluluk almayı, yerine getirmeyi, grup iletişimini öğrendi. 

Bunun yanı sıra, kendi ismini yazma, alfabe, sayılar, renkler vs ile ilgili bayağı bilgiler de edindi. 

Kendi ismini yazma alfabede 10 harf biliyor 15 e kadsr sayabiliyor 8 e kadar da nesneleri sayabiliyor renk 7 tane biliyor bunlarda sorun yok ben bütün etkinlikleri evde yapıyorum ama bir yere kadar benim yaptığım etkinlik okulda daha rahat eder yada küçük daha erken mi acaba diye kafamı kurcalıyor işte hayatı boyunca okula gidecek zaten şimdi verme diyor bir yanım diher yanımda ver diyor onun için daha iyi diyor

Benim kızım da çocuğunu biliyordu, ama okulda daha iyi pekiştiriyorlar. Öğrendikleri şeylerden farklı etkinlik türetiyorlar. Kendi ismini biliyor ama okulda gördüğü için arkadaşlarının isimlerini de yazıyor mesela. Demek istediğim biz evde bir temel oluşturuyoruz ama okulda da ekstra bilgiler alıyorlar. 

İşte bende o yüzden göndermek istiyorum hazır ekranı bilmiyor hiç öğrenmeden okula gitsin daha faydalı diye düşündüm hem öğrenir hem gelişir ama yaşı küçük gibi de geliyor 

+1 oy
önce (1,149 puan) tarafından

Ver canım 3.5 yaşında anaokuluna verdim sosyallesiyorlar etkinlik yapıyorlar asıl Dünya dışarda onu da öğrenecekler evde ne kadar ne verebiliriz ki.

Elimden geldiğince etkinlik yaptırıyorum ama benim verdiğim bir yere kadar 

0 oy
önce (3,063 puan) tarafından

Benimde kızım 40 aylık yazdırdım kreşe yarım gün hiç çevremiz yok yakinimda Park var ama ne sıcakta çıkılıyor ne karda çok sıkılıyordu bu sene gitcek inşallah 

Ne kadar vereceksiniz özel mi devlet mi

Özele verdik canim 14 bin 

Yarı devlet yarı özel yarım 2500 dediler

Bütün gün de 2500+8500 dediler

Aslında bende yarı devlet istiyordum ama yakınımda yok birde bebeğim var getirip götürmek kolay olsun diye verdim iyi yapmışsın hayırlı olsun inşallah çocuklar için iyi oluyor sosyallesieler

0 oy
önce (7,149 puan) tarafından

Uzmanlar hic ekran vermeyin demiyor verin ama sizde izleyin yaninda olun aşırıya kaçmayın diyor çocuk elbette sıkılır oyun gruplarina vs hiç götürmediniz  mi oyun parklarina alışması lazım arkadaşlarla oynamaya yarım gün değil tüm gün bile vereblrsnz 

Ne olursa olsun ekran vermeyecem çünkü çevremde 3 kişi çocuğuna ekran verdi ve şuan üçü de kekeme oldular farklı farklı kişiler o yüzden sıfır ekran vermeye devam edecem oyun grubuna götürdüm elbette ama oda kısa sürüyor daha bugün götürdüm iki buçuk saatlik oyun grubuna 

önce (7,149 puan) tarafından

👍👍👍👍👍👍👍

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3,5 yaşındaki çocuğumu yarım gün kreşe göndermek sosyalleşmesine yardımcı olur mu?
3,5 yaşındaki bir çocuğun yarım gün kreşe gitmesi, yaşıtlarıyla etkileşime girerek sosyal becerilerinin gelişmesini ve paylaşma duygusunun pekişmesini sağlar. Özellikle evde arkadaş ortamı bulamayan çocuklar için kreş, dil gelişimi ve duygusal olgunlaşma açısından önemli bir basamaktır. Düzenli bir okul rutini, çocuğun özgüvenini destekleyerek ev dışındaki sosyal çevrelere daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ekran görmeyen bir çocuğu kreşe başlatırken nelere dikkat etmeliyim?
Ekran görmemiş bir çocuğu kreşe başlatırken, okulun günlük aktivite programının fiziksel oyun ve etkileşim odaklı olmasına dikkat etmek önemlidir. Öğretmenlerle çocuğun sosyal alışkanlıklarını paylaşarak, okulun çocuktaki oyun ihtiyacını nasıl karşıladığını gözlemleyebilirsiniz. Kreş ortamı, evdeki sessiz ve kontrollü düzenin aksine çocuğa yaşıtlarıyla kaliteli vakit geçirebileceği güvenli bir oyun alanı sunar.
3,5 yaşındaki çocuk için kreşin yarım gün olması yeterli midir?
3,5 yaşındaki çocuklar için yarım gün kreş, hem okul deneyimini tatmak hem de oyun ihtiyacını karşılamak için oldukça ideal bir süredir. Özellikle sabah kahvaltısı içeren yarım gün programları, çocuğun erken saatlerde yaşıtlarıyla kaynaşmasına ve günlük bir rutine sahip olmasına olanak tanır. Çocuğun yorulmadan ve okuldan keyif alarak ayrılması, okul sevgisinin gelişimi için oldukça kritiktir.
Çocuğumun evde sıkılmaması için yarım gün kreş iyi bir tercih mi?
Evde arkadaş grubu olmayan ve ebeveyniyle oyun oynamaktan ziyade akran arayışında olan 3,5 yaşındaki bir çocuk için kreş, sosyal bir ihtiyaçtır. Kreş ortamı, çocuğun enerjisini doğru şekilde boşaltabileceği ve yaşıtlarıyla sosyal bağ kurabileceği en iyi yerdir. Yarım gün katılım, çocuğun sosyal açlığını giderirken aynı zamanda evdeki aile zamanını da korumasına olanak tanır.
Okul öncesi eğitimde yarım gün kreşin sağladığı avantajlar nelerdir?
Yarım gün kreş programları, çocuğun öz bakım becerilerini geliştirmesi, grup içi kuralları öğrenmesi ve sosyal zekasını artırması için en önemli fırsattır. Özellikle sabah saatlerinde yapılan grup aktiviteleri ve kahvaltı rutini, çocuğun sorumluluk bilincini artırır. Bu süreçte çocuk, tek başına oyun kurma yeteneğinin yanı sıra iş birliği yapma ve çatışma çözme gibi temel becerileri de deneyimleyerek kazanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 384 göst.
5 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Oglumveben (3,531 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 202 göst.
0 oy
7 cevap 83 göst.
4 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Semizotu (630 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,054 soru

24,691,789 cevap

368,375 kullanıcı

...