Çamaşırlarımın kırışmaması için hangi programı seçmeliyim?

+1 oy
143 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (122 puan) tarafından

Hanımlar çamaşırlarınizi hangi programda yikiyorsunuz benim makinam bosch çoğunu sentetik ya da bir saatlik olanda yıkıyorum sıkma derecesini falan da dusuruyorum ama çok kırışık çıkıyor tişörtler falan en az hangi programda kırışıklık olur şimdi integradms kadının birisinde gordum kuruyanlari katliyorum diye hiç kırışık yoktu valla😅

-

5 Cevaplar

+1 oy
önce (15,090 puan) tarafından

yarım saatlik programda yıkarım ben sadece tişörtse terden kirlendiyse, 30 derece 600 devir 28 dk

biraz kirliyse onu 40 yaparım dereceyi mis

çırpar asarım, çırpar toplarım ütü sürmem 

-Reklam-
+1 oy
önce (818 puan) tarafından

Programdan ziyade deviri dusuruyorum ben

+1 oy
önce (9,438 puan) tarafından

Devir 600 yada 800 yapman lazım . Ben ne yıkarsam yıkayım deviri düşürürüm hep 

+1 oy
önce (2,040 puan) tarafından

Bilsemki makina elime ütü yapıp verecek yinede hepsini tek tek utulerim çorap dışında ütüsüz eşya koymam dolaba

+1 oy
önce (1,019 puan) tarafından

Benim makinada bosch ütü programi yapiyorum mix programi ve çıktığı gibi seriyorum

önce (122 puan) tarafından

Ütu programı hangisi acaba? 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çamaşırların kırışmaması için makinede hangi yıkama programı seçilmeli?
Çamaşırların daha az kırışması için narin veya kolay ütüleme programlarını tercih etmelisiniz. Bu programlar yıkama esnasında tambur hareketlerini azaltır ve daha az suyla daha nazik bir yıkama yaparak kumaşların birbirine dolanmasını ve derin kırışıklıklar oluşturmasını engeller.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bosch çamaşır makinesinde kıyafetlerin kırışmaması için ne yapabilirim?
Bosch makinelerde bulunan kırışıklık önleme (Easy Iron) özelliğini aktif hale getirerek çamaşırlarınızın daha az buruşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca sıkma devrini 800 devirle sınırlandırmak ve makineyi tam kapasite doldurmayarak çamaşırların hareket alanı bulmasını sağlamak kırışıklığı ciddi oranda azaltır.
Tişörtlerin yıkandıktan sonra kırışmaması için sıkma devri kaç olmalı?
Tişörtler gibi pamuklu ürünlerin daha az kırışması için sıkma devrini en fazla 600 veya 800 devir seviyesinde tutmalısınız. Yüksek devirde sıkma yapmak kumaş liflerini zorlar ve kumaşın sertleşerek derin kırışıklıklarla makineden çıkmasına neden olur; düşük devir ise kıyafetlerin formunu korumasına yardımcı olur.
Yıkanan çamaşırlar asılmadan önce nasıl bir işlem uygulanmalı?
Çamaşırları makineden çıkarır çıkarmaz bekletmeden silkelemek kırışıklıkların açılması için en etkili adımdır. Çamaşırı her iki ucundan tutup sertçe sallamak, kumaş liflerini gevşetir ve kuruma sırasında oluşacak kalıcı izlerin önüne geçerek ütüye ihtiyaç kalmadan pürüzsüz görünmelerini sağlar.
Neden çamaşırlarım yıkandıktan sonra çok kırışık çıkıyor?
Çamaşırların aşırı kırışmasının temel nedenleri arasında makineyi kapasitesinden fazla doldurmak, çok yüksek devirde sıkma yapmak veya yıkama sonunda çamaşırları bekletmek yer alır. Makinenin içindeki boşluk miktarını artırmak ve doğru programı seçmek, çamaşırlarınızın daha düzgün çıkmasını sağlayan en önemli faktörlerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 263 göst.
0 oy
15 cevap 580 göst.
0 oy
10 cevap 546 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde NM 2018 (1,096 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,851 soru

24,688,472 cevap

368,192 kullanıcı