Eşimin ailesiyle tartıştığı olayda özür dilemeli miyim?

0 oy
336 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (43 puan) tarafından

Merhaba kızlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var 

Ben kaynanama komşuyum ve geçen cumartesi kaynanami ve 2 görümcemi teker teker arayıp mangala çağırdım (gorumcelerim bekar ama ayrı evdeler) ve esiminin kuzenini çağırdım eşi ve çocuklarıyla. Neyse, kaynanam görümcem tamam geliriz dedi, ve akşam eşim mangalı yakmaya başlarken büyük görümcem gelip mangalı yakma şekline vs çok karıştı ben ses etmedim ve o anda eşim ona « s* git » dedi ve o gitti. Ben o sirada mutfaktaydim ve çıkıp eşime napiyosun sakin ol dedim. Görümcem gitti, misafirler geldi ve kaynanam beni aradı dedi ki x (görümcem) niye gitti noldu? Bende haberim yok eşimle tartıştı gitti, o da nasıl haberin yok sen nerdeydin, mutfaktaydim dedi sonra bana : tabi ki eşinden çıktı sorun benim kızım yapmadı ya dedi sonra ağlamaya başladı ben akşam gelmiyorum dedi bende kaynanama : niye gelmiyorsun senle bir ilgisi yok ben eşimle tartışınca size gelmemezlik yapmıyorum. O da yüzüme kapattı telefonu. 

Ve o gündür bizle küs, bahçede görse selam vermiyor konuşmuyor, benle de küs ben naptim? 

Eşim tabi ki hata yaptı sonrasında ona mesaj atıp özür diledi, görümcem cevap vermedi. Ama kaynanam sürekli sürekli böyle eşimi sucluyor suçsuz olsa bile, ve eşim bir hata yaptığında benim gidip özür dilememi bekliyor ve bunu bir seferinde demişti işte, eşin bize karşı hata yaptığında gelip senin özür dilemen lazım diye. Ama ben ağlayınca kapıma kimse gelip teselli etmiyor hatta kaynanam o anki çaresizliği mi kullanıp içindeki öfkeyi kini kusuyor. 

Size sormak istediğim bu : gidip gönül alması gereken ben miyim? Ve biz yurt dışında yaşıyoruz kaynanamlar turkiyeye gidecekler cumartesi günü gidip yolculasam mi?

9 Cevaplar

+1 oy
önce (4,622 puan) tarafından

Oğlu senin kalbini kırdığında "Özür dilerim kızım,düzgün yetiştirememişim" diyorsa o zaman  git özür dile. Öbür türlü zaten onun yetiştirdiği küfür etmiş kız kardeşine,senlik birşey yok.

önce (43 puan) tarafından

Ne özür dilemesi oğluyla tartıştığımda bunu firsat bilip gelip bana sataşıyo 

-Reklam-
0 oy
önce (5,763 puan) tarafından

Ne kadar saçma kim kabahatliyse o özür dilesin senin ne ilgin var. Ayrıca görümcen de hatalı niye karışıyor eşine mangalı yakma vs diye. 

Görümcem o kadar değişik bir insan ki mesela mangala çağırırım yardım eder yani tatlı falan yapar ama yüzüne bakıp senle konuşmaz çok ama çok değişik bir aile. Bazen eşime sen bunların çocukları olduğuna emin misin diyorum. Kayın babam araba aldık diye bize küstü bir aydır öyle bir aile düşünün. 

Eşim özür diledi görümcemden ama kaynanam her zamanki gibi kızlarını koruyor

önce (5,650 puan) tarafından

İşte eşin tamda onların oğlu.neden kendi bacısıyla olan tartışmada sen özür dileyeceksin ki

Hayır zaten eşim buna tamamen karşı bana sakin gidip de özür dileme diyor senlik bir durum yok, ben kardeşimden özür diledim bitti diyor

önce (5,650 puan) tarafından

ve eşim bir hata yaptığında benim gidip özür dilememi bekliyor ve bunu bir seferinde demişti işte, eşin bize karşı hata yaptığında gelip senin özür dilemen lazım diye.

Kaynak: https://annelertoplandik.com/forum/17416242/kaynanam-hakli-mi-sizce?show=17416268#c174162

68

Pardon ben bu kısmı eşin söylüyor sandım

Yok canım kaynanam söylüyor bunu 

0 oy
önce (3,253 puan) tarafından

Bu olaya göre bir atasözü yok mu yas 😅 duyduğum en saçma hikayekerden biri bu. Kıran ve kırılan belli kaynanam niye trip atıyor sana bi de ağlıyor mu🤦 boşver gıt büyüklük sende kalsın sonuçta sizin aranızda gecen bişi yok delidir ne yapsa yeridir misali gıt

önce (60 puan) tarafından

Filler tepişir, çimenler ezilir😁

Cuma akşama yolculamaya giderim, ama bende özür dilememi veya bu konuyu konuşmamı beklemez Insallah çünkü benlik bir durum yok. Hatta benim de kirildigim yerler var, mangala çağırmama rağmen gelmemeleri, telefonu yüzüme kapatması, diğer görümcemin gelmemesi (ki ablasıyla arası hiç yoktur her gün kavga ederler) 

0 oy
önce (9,898 puan) tarafından

Bende gorumceyim erkek kardeşimle kavga ensemde gelin karışmaz biz onu lada küsmeyi kardeşimle kussem bile gelinin burda suçu yok yani senin abla kardeş sorunlarını çözsün sen araya girmemekle haklı yapmissin

Evet canım karısmiyorum hatta ertesi gün ben eşime mesaj at özür dile demiştim öyle konuşmaman gerek dedim nasıl olsa kardeşin. Ve mesaj attı, kötü niyetli olsam o mesajı attirmazdim. Ama kaynanam beni kötü görmek için elinden gelenini yapıyor. 

önce (9,898 puan) tarafından

O seni sevmiyor demekki

Şaka gibi bugün kaynanam eşimin kuzenini aramış ve ağlamış işte bizi cumartesi günü havalimanına götür diye gerçekten şaka gibi sanki dünyanın sonu gelmiş gibi davraniyor

0 oy
önce (837 puan) tarafından

Aşkım sen yüz verdikçe bunların saçmalık düzeyi daha da artacaktır. Bırak ne hali varsa görsün 

Canım bu daha ne ki, şimdiye kadar kaç kere küstüler boş yere ve beni eşimi suçladılar bıktım artık komşu olduğumuz için zoruma gidiyor 

0 oy
önce (31,810 puan) tarafından

Hepsine kocaman bir HAYIR tabiki seni ilgilendirmez senin hatalı olmadığın bir konuda kimseden özür dileme. Hiçte uğurlamaya falan gitme ne münasebet 

Eşim dün gitmiş konuşmuş işte cumartesi günü kaçta gidiyoruz diye o da ben hallettim dedi kuzenin bırakacak eşim de ben dururken ona mı kaldı seni götürmek dedi, olanlardan dolayı mı böyle yapıyorsun demiş eşim annesine o da yok ilgisi yok demiş. Eşimde buna inanmış ve cumartesi günü havalimanına eşim götürecek. 

0 oy
önce (2,577 puan) tarafından

ani kardes onlar sanane banane deseydin ya kaynanana ikisinide sen digurdun abi kardes tartismislar . ikimizide ilgilendirmez deseydin kaynanana

Telefonda bana akşam gelmicem dediğinde niye gelmiyorsun senle bir ilgisi yok ki dedim

0 oy
önce (431 puan) tarafından

Madem özür dilenecek onların özür dilemesi lazim eşin terbiyesizlik yaptıkça iyi  yetiştiremedik diye.

Ben eşim hakkında bir şey diyince asla kabul etmez hatta hep eşimi koruyup ona hak verir. Ama eşimle kızları tartışsa hemen konuyu bilmeden eşimi suçlar 

0 oy
önce (4,378 puan) tarafından

Sen ne alaka ya?

Arkadaşım senin kızınla yine SENİN OĞLUN kavga etmiş, ben ne alaka diyeceksin. Umurunda bile olmadan normal hayatına geri döneceksin.

Küsse kendine küs, sen bir şey yapmadığın halde özür bekleyen kadına da şımarık ve narsist damgası vurup hayatımdan çıkarırım ben. 

İnsanlar kendilerini çok da matah bir şey sanmasınlar. 

Vallah öyle zaten bencil insanlar. 4 gündür bahçede beni gördüğü halde konuşmuyor selam vermiyor önceden verirdi. Bende selam vermedim görmemezlikten geliyorum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaynanam ve görümcemle aramdaki küslükte özür dilemeli miyim?
Eşinizin hatası için sizin özür dilemeniz sorumluluğu üstlenmek anlamına gelmez ve aile içi hiyerarşide dengeleri bozabilir. Sağlıklı bir iletişim için hatayı yapan kişinin sorumluluk alması ve özür dilemesi, sizin ise arabuluculuk rolüne girmeden kendi sınırlarınızı korumanız önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesiyle yaşadığı tartışmada nasıl bir tavır almalıyım?
Eşiniz ve ailesi arasındaki tartışmalarda taraf tutmak yerine tarafsız ve yapıcı bir gözlemci kalmak en doğrusudur. Tartışmanın doğrudan muhatabı olmadığınız durumlarda kendinizi suçlu hissetmemeli, eşinizin özür dileme sürecini onun yönetmesine izin vererek kendi huzurunuzu ön planda tutmalısınız.
Kaynanamın benden sürekli özür beklemesi normal mi?
Kayınvalidenizin eşinizin hatalarından dolayı sizi sorumlu tutması ve sizden özür beklemesi sağlıklı bir aile yapısı değildir. Bu durum, kişisel sınırların ihlal edildiğini ve eşinizin bireysel sorumluluklarının sizin üzerinize yıkılmaya çalışıldığını göstermektedir.
Yurt dışına giderken küs olduğum kaynanama veda etmeli miyim?
Yurt dışına çıkmadan önce nezaket gereği bir kez iletişime geçmek, karşı tarafın tavrından bağımsız olarak sizin erdemli ve yapıcı olduğunuzu gösterir. Bu görüşmede beklentisiz kalmak, kendi vicdani sorumluluğunuzu yerine getirmiş olmanın rahatlığını yaşamanıza yardımcı olur.
Aile içi tartışmalarda sınır koymak için neler yapabilirim?
Aile içi tartışmalarda sınır koymak için eşinizin ailesine karşı nezaketli ancak mesafeli bir duruş sergilemek oldukça etkilidir. Özellikle sizin dahil olmadığınız tartışmalarda arabulucu rolüne girmemeyi seçmek, bireysel sınırlarınızı korumanın ve gereksiz çatışmalardan kaçınmanın en temel adımıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 782 göst.
11 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Yuska (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,250 göst.
2 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yuska (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 972 göst.
15 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yenibiranne-00 (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,956 göst.

Kategoriler

1,513,798 soru

24,687,639 cevap

368,145 kullanıcı

...