Vişneli tart hamuruna kabartma tozu koymayı unuttum ne yaparım?

0 oy
210 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,053 puan) tarafından

Arkadaşımın evine davetliyim bugün giderken götürmek için vişneli tart yaptım ama ben hamura bçkanattma tozu koymayı unuttum şeklini falan verdikten sonra aklıma geldi kötümü olur acaba

image

-

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,053 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bir şey daha sormak istiyorum benim ağzı kapaklı pasta tabağım vardı onunla götürürüm dşye düşünmüştüm ama ama sıpmadı kapağı kapanmıyor tart kalıbında üstünü streçleyip götürsem ayıp olur mu

Ay sabahtan beri ferdim bitmedi

önce (5,663 puan) tarafından

Servis tabağın varsa üstünü streşle 

Kabartma tozu da olmasada olur bence kek değil sonuçta. 

-Reklam-
0 oy
önce (438 puan) tarafından

Allahtan tart cok onemli degil bence.

Bir şey daha sormak istiyorum benim ağzı kapaklı pasta tabağım vardı onunla götürürüm dşye düşünmüştüm ama ama sıpmadı kapağı kapanmıyor tart kalıbında üstünü streçleyip götürsem olur mu

0 oy
önce (15,116 puan) tarafından

ay ben bi kere kekte unuttum çok kötü olmuştu 😅

tat olarak kötü değildi ama görüntü iştah açmıyordu. bunu bilemem ama hiç denemedim tart yapmayı 

önce (9,443 puan) tarafından

Bende unuttum bikere fırına sürdüm aklıma geldi çıkarttım hemen borcamın üzerine döktüm kaşıkla karıştırdım 

Amanın nasıl kabardı nasıl

Bir şey daha sormak istiyorum benim ağzı kapaklı pasta tabağım vardı onunla götürürüm dşye düşünmüştüm ama ama sıpmadı kapağı kapanmıyor tart kalıbında üstünü streçleyip götürsem ayıp olur mu

Tart kalıbında götürme bence ince bi tabağa koy onun üzerine streç yap 

0 oy
önce (869 puan) tarafından

Birşey olmaz 

önce (869 puan) tarafından

Neden ayıp olsun gergin streçle streç bozmasın üstünü 

0 oy

Tart zaten kabarmasına gerek yok kıyır kıyır olsun Yeter 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Vişneli tart hamuruna kabartma tozu koymayı unutursam ne olur?
Vişneli tart hamuruna kabartma tozu koymayı unutmak, tartınızın beklediğiniz kadar kabarık veya yumuşak olmamasına neden olur. Tart hamuru genellikle bisküvi veya kurabiye benzeri bir yapıya sahip olduğu için kabartma tozu olmadan da sert ve ince bir taban elde edebilirsiniz ancak beklenen hafiflik kaybolacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamuru hazırladıktan sonra kabartma tozunu sonradan eklemek mümkün mü?
Hamur şekillendirildikten sonra kabartma tozunu eklemek teknik olarak zordur çünkü hamuru tekrar yoğurmak dokusunu bozabilir. Hamuru tekrar yoğurup kabartma tozunu homojen bir şekilde yaymaya çalışmak, gluteni fazla aktive edeceği için tartınızın sertleşmesine ve kıvamının bozulmasına yol açar.
Kabartma tozu konulmamış tart hamuru pişince nasıl bir sonuç verir?
Kabartma tozu eklenmemiş bir tart hamuru piştiğinde, normalden çok daha yoğun, sert ve kıtır bir doku elde edersiniz. Eğer tartınızın tabanı inceyse, bu durum büyük bir sorun yaratmayabilir ve vişne dolgusuyla birlikte yine de lezzetli bir sonuç almanızı sağlayabilir.
Tart yapımında kabartma tozu kullanımı zorunlu mudur?
Tart yapımında kabartma tozu kullanımı her zaman zorunlu değildir, birçok geleneksel tart tarifi kabartma tozu içermeden yapılır. Eğer hamurunuz inceyse ve kıtır bir taban hedefliyorsanız, kabartma tozu kullanmamak tartınızın yapısını çok fazla değiştirmeyecektir.
Kabartma tozu unutulan tartın üzerine ne eklenirse daha lezzetli olur?
Tartınızın dokusu olması gerekenden daha yoğun olduysa, üzerine pudra şekeri serpmek, yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis etmek veya çırpılmış krema eklemek dokudaki sertliği dengeleyecektir. Bu dokunuşlar misafirleriniz için tartın daha yumuşak ve keyifli bir tatlıya dönüşmesini sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 277 göst.
+1 oy
3 cevap 310 göst.
15 Mart 2025 Diğer kategorisinde Asabii (1,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 655 göst.
8 Mart 2024 Diğer kategorisinde ikde03 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 160 göst.
29 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Ebruliiiiii (356 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,946 soru

24,690,189 cevap

368,279 kullanıcı

...