Kendime has imza parfümü nasıl bulabilirim?

0 oy
249 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (72 puan) tarafından

Kizlar merhaba kendinize ait yıllardır kullanıldığıniz kokunuz parfumunuz var mı hani koku gelince sizin geldiginiz anlasilan ?

Hangi markaları kullanıyorsunuz doğal içeriği temiz boykot olmayan var mı ?

-

5 Cevaplar

0 oy
önce (13,914 puan) tarafından

Portakal çiçeği esansım vardı toplu almıştım çok uzun zaman kullandım kardeşim ablam kokuyor derdi anneme vs sürünce daha bulamıyorum aynı kokuyu 2 yıldırda bunu kullanıyorum yine üstüme yapışan bir koku 🥰

image

önce (72 puan) tarafından

Bu güzel bir kokuya benziyor nedense şişeye bakinca anlıyorum kokusu guzelmi degilmi diye sanki konularında renkleri varmış gibi😄

Baya kadın kadın bir koku o yüzden çok sevdim vazgeçmiyorum az kalmış almam lazım yine aynı şişenin renkleri var ama sevmedim onları 

Güzel bir kokuya benziyor zaten bende kendime bir koku belirleyecegim ama geneli boykot ondan ne yapacağım diye düşünüyorum 

Bu değil tarzına uyarmı bilemem tabi 

-Reklam-
0 oy
önce (990 puan) tarafından

Var kış kokum dior hypnotic poison asla baska parfum kullanacagimi sanmiyorum ☺️ aşkim o benim 🫠 yaz icin daha hafif muadil bi kac parfum var sabit bi kokum yok yaza sık duş almak ter kokmamak onceligm 

Şimdi baktım şişesi üstteki gibi güzel bir kokuya benziyor 😄 hafif tatlımsı çekici bir kokumu neye benziyor bu koku 

önce (990 puan) tarafından

Evet cekici bi koku agir da yasemin ve vanilya agirlikli yani tatli ve agir ama sekerli parfumler gibi baymiyor

0 oy
önce (821 puan) tarafından

Var tabi ama en çok eşimin cio Armani. Bir parfüm eşimi ilk gördüğümde o okuyordu o koku akıp götürmüştü beni hala onu kullanir her sıkmasın da o güne giderim onu asla unutmam

0 oy
önce (864 puan) tarafından

Ben her gün duş alırım ama koku kullanmam aşkım. Baş ağrısı ve mide bulantısı yapıyor bende 

0 oy
önce (3,275 puan) tarafından

Oriflame love potion çekiçi bir kokusu var. Eşim biz nişanlıyken farklı şehirlerde yedik parfumumu istemişti seni özlediğimde koklarım diyerek manyak mı ne 😅😅 şimdi aynı evin içinde yanından geçsem görmez😏😏😒

önce (1,446 puan) tarafından

😂😂kusura bakma kız valla sonuna güldüm 

önce (1,446 puan) tarafından

Evlendikten sonra öyle oluyorlar 😂 benim eşimde tokami saçımı saklıyordu şimdi geldim ben saklıyorum nerde bile diye sormuyor 😂😂

önce (3,275 puan) tarafından

Gül canım sorun yok neyse ki ben de gülebiliuorum şuan 😅 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İmza koku nedir ve nasıl belirlenir?
İmza koku, bir kişinin uzun yıllar boyunca düzenli olarak kullandığı ve çevresindekiler tarafından o kişiyle özdeşleştirilen karakteristik kokudur. Bu kokuyu belirlemek için teninize en çok yakışan, gün boyu kalıcılığını koruyan ve sizi yansıttığını düşündüğünüz notalara sahip parfümleri denemeniz gerekir. Genellikle çiçeksi, odunsu veya baharatlı notaların kişisel ten kimyanızla birleşerek oluşturduğu özgün koku, zamanla sizinle bütünleşir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğal içerikli ve boykot olmayan parfümler nasıl seçilir?
Doğal içerikli ve etik üretim yapan parfümleri seçmek için ürün ambalajlarındaki içerik listesini inceleyerek sentetik esanslardan, parabenlerden ve zararlı kimyasallardan arındırılmış sertifikalı markalara yönelebilirsiniz. Boykot listelerinde yer almayan markaları belirlemek için güncel etik üretim platformlarını takip edebilir, temiz içerik (clean beauty) garantisi veren niş parfüm evlerinin sunduğu bitkisel bazlı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Parfümün kalıcılığını artırmak için ne yapılmalı?
Parfümün kalıcılığını artırmanın en etkili yolu, uygulamadan önce cildi kokusuz bir nemlendirici veya vazelin ile nemlendirmektir. Parfümü nabız noktaları olan bilek içleri, boyun bölgesi ve kulak arkasına uygulamak, vücut ısısı sayesinde kokunun gün boyu dengeli bir şekilde yayılmasını sağlar. Ayrıca parfümlerinizi direkt güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklayarak esansların bozulmasını engelleyebilir ve tazeliğini koruyabilirsiniz.
Ten rengi ve tipi parfüm seçimini etkiler mi?
Ten tipi, cildin yağ oranı ve pH dengesi parfümün cilt üzerindeki duruşunu ve kalıcılığını doğrudan etkileyen faktörlerdir. Yağlı ciltler kokuyu daha uzun süre hapsetme eğilimindeyken, kuru ciltlerde parfüm daha çabuk uçar ve notalar farklılaşabilir; bu nedenle kuru cilde sahip kişilerin daha yoğun veya kalıcılığı yüksek parfümleri tercih etmesi önerilir. Kendi imza kokunuzu bulmak için parfümü mutlaka kendi teninizde test etmeli ve birkaç saat bekleyerek notaların değişimi gözlemlemelisiniz.
İmza koku seçerken hangi notalara dikkat edilmeli?
İmza koku seçerken parfümün üst, orta ve alt notalarından oluşan piramit yapısını göz önünde bulundurmak oldukça önemlidir. Üst notalar ilk sıkıldığınızda duyulan geçici kokulardır; ancak gün boyu sizinle kalan ve imzanızı oluşturan asıl koku orta ve özellikle dip notalardır. Günlük kullanım için hafif ve taze çiçeksi notalar tercih edilirken, daha karakterli ve dikkat çekici bir imza için vanilya, sandal ağacı veya misk gibi daha derin ve kalıcı alt notalara sahip parfümler öne çıkar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 525 göst.
9 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (9,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,341 göst.
11 Aralık 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 115 göst.

Kategoriler

1,513,941 soru

24,689,984 cevap