Alt komşumun gürültü ve kirlilik sorununu nasıl çözebilirim?

0 oy
246 göst.
önce Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından

mrb hanımlar ben genelde hep apartmanlarda yaşadığım için çok dikkat ederim herseye komsularima çevreye rahatsızlık vermem.iki haftadır tasindigim binada alt komşum o da iki haftadır taşınmış yerleşiyor dolayısıyla bu kadarı normal ama ben mi abartiyorum bilemedim geçen gün ufak bir yollugum var 1 buçuk metre ben supurmustum mutfağımi onu da ayak altından kaldırdım balkonumun demir korkulugun üzerine koydum baktım alt komşu bana diyo balkonum çöp doldu bende dönüp dedim ki bişey sirkelemedim temiz yolluğu koydum ha öyle mi dedi evet dedim bişey demedi.kendisi 4 gündür birinci kattan aşağıya kartonlar ve eşya atıyor ordan da çocuğu çöpe atıyor sabahın 7 sinden akşama kadar güm güm kutu eşya atma sesleri hadi onu da geçtim 4 gündür battaniye halı eşya sirkelemkten heryeri toz yaptı gidip konuşsam abartmış olur muyum 

4 Cevaplar

+6 oy
önce (9,466 puan) tarafından

Bence ne yap biliyormuaun bunu 9 ev değiştiren biri olarak dan söylüyorum 

Bir kek yap çaya çağır sende yoruldun beende yoruldum komşum bi ara verelim hemde tanışalım dedim dersin yada tam tersi kahveye gidebilirain eline kekini alıp tabi haber ederek

Samimiyet oluşunca ne senin paspas göze batar ne onun sesi sana göze batar.

Komşu hakkı çok önemli baştan birbirinizr kinlenmeden samimiyet oluşturun 

önce (472 puan) tarafından

Ne kadar pozitif bir yorum helal olsun 

önce (3 puan) tarafından

bende asla kin olmaz bugüne kadar da hiçbir komşumla sıkıntı yaşamadım ama en Ufak biseyde laf edip te gidip daha beterini yapıyorsa bu davranış çelişki değil mi 

önce (9,466 puan) tarafından

Daha beterini yaptığını düşünmemiştir belkide 

Yani aşağı koli atmak ses yaptığını rahatsız olduğunu anlamamıştır 

Adım atmak güzel olur bence . Kazanan taraf sen olursun. Eğer karşılık vermezse sende tavrını ona göre koyarsın

-Reklam-
0 oy
önce (13,935 puan) tarafından

Altındakiler ses çıkarmıyormu bu duruma 

önce (3 puan) tarafından

alt kat boş o yüzden rahat 

Alta attığı seni rahatsız etmez halı kilimim tozu geliyorsa söyleyebilirsin ama sen inat için söyleyeceksin gibi geldi bana tatsızlık çıkarmazdım açıkçası zaten attıklarını da toplayıp çöpe atıyormuş 

önce (3 puan) tarafından

kız çop için demedim kendisi hicbirsey yokken ortada balkon çöp doldu deyip ben çöp yok deyince yalanı ortaya çıktı bişey diyemedi ama 3 gündür halı eşya sirkelemkten balkon ve odalar hep toz oldu ben neden inat edeyim ki ayrıca ben daha bişey sirkelemedim ona rağmen laf ediyorsa o zaman o da öyle şeylere dikkat edecek insan rahatsız olduğu bir davranışı kendisi rahatlıkla yapmaz ama dimi mesela size laf söyleyip aynı şeyin daha beterini yapıyorsa siz naparsinz

O konuda haklısın dediğim gibi toz geliyorsa uyar sonuna kadar hakkın ama o dedi ay bende diyeyim diyorsan gerek yok tatsızlığa dedim 

önce (3 puan) tarafından

yok canım hatta bir altımda olduğu için sofra bezi gibi şeyler de sirkelese beni ilgilendirmez ben kendim onu yapmam ama döve döve eşya sirkeleme hiçbir yerde yok müstakil evler dışında ben öyle Ufak şeylere takilmam ama bana yapılmasını istemediğimi ben kalkıp bir başkasına yapmam 

0 oy
önce (15,158 puan) tarafından

alt kattakilerin ses çıkarması gerekir

balkondan sarkacak şekilde halı, yolluk serilmesi benim de hoşuma gitmez eğer öyle sarktıysa. 

ben iki kat falan yapar asarım balkona 

önce (3 puan) tarafından

benim yollugum kısacık canım sarkmadi sadec korkuluga koydum yeri sildim ki sereyim tekrar lavabo paspasindan birazcık uzun onunki 3 gündür döve döve halı sirkelemsi battaniye eşya sirkelemsi 

0 oy
önce (5,185 puan) tarafından

insanlık yok milletde  benim üst komşum yeni taşındığında iki hafta ev yıkıp yaptı tepemde sesimi cikarmadim ıslak çamaşır asti sesimi cikarmadim .benim altındaki komşu laf ediyordu senmi islak asiyon diye yok ben değilim dedim hiç söylemedim böyle oluyor diye .geçen ablam geldi çocuklu ev illa ses olur hemen yonetici eşim onu aramışlar .bundan sonra iyilik yokk .

kaç kere aşağı balkonuna düştü goturdum bundan sonra aşağı aticam .laf arası selam verdigimde senin çocuk kapı sert carpiyo galiba diye imada bulundu .yok birşeyler firtaltir yaramaz dedim gecittirdim. kendi ev temizliycem  ses yapiyo farkında değil ..

önce (5,185 puan) tarafından

eşyası düşüyor goturuyom .yani komşuluk ne gerek var böyle şeylere benim çocuğum ses yapar yaramaz dedim kaç kere ..

önce (3 puan) tarafından

Küçük çocuk olan evlere anlayışım var tabi çocuktur ama onun dışında ıslak çamaşır asmak yok aşağı balkona bıseyler sirkelemek ne kendim yaparım ne de başkalarına müsade ederim başkasını rahatsız etmeye hakkımız yok ki müstakil ev değil sonuçta 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Apartmanda komşu gürültüsü ve kirliliği için nereye şikayet edilir?
Apartmanlarda yaşanan huzursuzluklar için öncelikle Kat Mülkiyeti Kanunu çerçevesinde apartman yöneticisi ile görüşülmesi önerilir. Sorun devam ederse, belediyelerin zabıta birimlerine gürültü ve çevre kirliliği şikayetinde bulunabilir veya sulh hukuk mahkemesine başvurarak komşuluk hukukuna aykırı davranışların tespiti için dava açabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Komşu ile yaşadığım sorunları konuşarak çözmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Komşuluk ilişkilerini zedelememek adına, sorun yaşadığınız kişiye suçlayıcı bir dil kullanmadan yaklaşmak en etkili yöntemdir. Uygun bir zamanda, karşı tarafın savunmaya geçmeyeceği bir üslupla rahatsızlıklarınızı dile getirerek, apartman düzenine dair beklentilerinizi nezaketle ifade etmek çözüm sürecini hızlandırabilir.
Kat mülkiyeti kanununa göre komşuların ortak alanları kullanma hakları nelerdir?
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, tüm kat malikleri ortak alanları kullanırken diğer komşuları rahatsız etmemek ve çevre kirliliğine neden olmamakla yükümlüdür. Balkondan çöp atmak, ortak alanlara eşya yığmak veya başkalarının huzurunu bozacak şekilde gürültü yapmak yasal olarak yasaklanmış davranışlar arasındadır.
Sürekli gürültü yapan ve eşya silkeleyen alt komşuyla nasıl başa çıkılır?
Sürekli gürültü ve eşya silkeleme nedeniyle tozlanma şikayeti yaşıyorsanız, bu durumu diğer komşularınızla istişare ederek bir tutanak tutulmasını sağlayabilirsiniz. Apartman yönetim planında belirtilen kurallar gereği, çevreyi kirleten veya aşırı gürültü çıkaran komşular hakkında yasal uyarı süreci başlatılması hakkınız bulunmaktadır.
Yeni taşınılan apartmanda komşuluk problemleri yaşamamak için ne yapılmalı?
Yeni taşındığınız bir binada komşuluk ilişkilerini korumak için apartman yönetim planını incelemek ve genel kurallara uyum sağlamak ilk adımdır. Karşılıklı saygı çerçevesinde, temizlik ve gürültü konusundaki hassasiyetinizi başlangıçta nazikçe ifade etmek veya komşularla tanışarak ortak bir yaşam kültürü oluşturmak ileride çıkabilecek anlaşmazlıkları önleyebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 464 göst.
0 oy
6 cevap 518 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Canan can (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,069 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mevlanaa (4,848 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 549 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,417 puan) tarafından soruldu