Akşama ne yemek yapsam? Pratik ve lezzetli akşam yemeği fikirleri

0 oy
268 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (2,065 puan) tarafından

Ne yemek yapacaksınız canlar. Aklıma hiç bit şey gelmiyor. Oğluma soruyorun canın ne çekiyor diye klasık cevabı makarna. Eşime soruyorum ne yapayım sen bilirsşn diyor bilsem zaten sormam. Sizler neler yapacaksınız belki fikir olur

20 Cevaplar

+1 oy
önce (357 puan) tarafından

Bende de dunde. Tavuk sote var eşim yemiyor onu bende nohut yemeği yapicam birde pirinç pilavı turşu koyucam yanina

önce (2,065 puan) tarafından

Ay tavuk yenilmez mi sabah akşam fark etmez her dk yiyebilirim

önce (357 puan) tarafından

Ayy bende yiyebilirim valla eşim önceden tavukcuda calisiyordu senpilicte sonra tiksinince yemiyo.boyle tavuk şeyleri anca canı çekerse mangalda yiyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (15,159 puan) tarafından

garip bir menü oldu benimki😂

fellah köftesi

et köfte

salata, cacık

fellah köftesi ne zamandır aklımda yapayım yapayım diyorum hep üşeniyorum aklıma gelseydi bugün yapardım aslında şimdi geç oldu

Afiyet olsun sizide

+1 oy
önce (40 puan) tarafından

Lahana sarması ama fırında 

Afiyet olsun size

önce (40 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+1 oy
önce (6,227 puan) tarafından

Sebzeli pilav, balık ve karışık kızartma var. 

+1 oy
önce (2,751 puan) tarafından

Et sote pilav cacık ve salata 

+1 oy
önce (2,067 puan) tarafından

Dışardan pizza 🍕 

+1 oy
önce (65,172 puan) tarafından

mercimek çorbası ve taze fasulye yaptim kızım fasulye yemicem diye darliyo🙂

+1 oy
önce (54 puan) tarafından

Ah ah yemek yapmak lüks oldu bana bu aralar bu mide bulantılarından nerdeyse 1 aydır yemek yapamıyorum :( eskiden derdim bir gün yapmasam olmaz mı şimdi yemek yapmaya Hasret kaldım

+1 oy
önce (3,970 puan) tarafından

fırında sebzeli köfte, nohutlu pilav, cacık yaptım bugün 

+1 oy
önce (13,935 puan) tarafından

Taze fasulye. 

Bulgur pilavı yaptım alıp anneme gidicem oda karışık dolma cacık falan yapmış 

+1 oy
önce (2,012 puan) tarafından

Valalh benim halim yoktu zor zor içli köfte yaptım bittidekalkip evi supurecm basım ağrıyor midem bulanıyor adetim gecikti çok korkuyorumda pisiklojim bozulmuş 

+1 oy
önce (20,313 puan) tarafından

Pilav yaptım tavuk havuç patates hasladim. Salata karpuz

+1 oy
önce (908 puan) tarafından

Makarna 

Tavuk sote 

Salata 

+1 oy
önce (1,138 puan) tarafından

Sarma biraz sarcam

Yoğurtlu çorba

Patlıcan yemeği 

İçecek olarak kendi yaptığım Vişne suyu var 

0 oy
önce (46,003 puan) tarafından

Kabak yemeği 

Bulgur pilavı 

Yoğurt 

Muzlu kek yaptım birde

önce (3,778 puan) tarafından

Muzlu keki nsl yaptın cnm

önce (46,003 puan) tarafından

Evde baya olgun muzlar vardı ezip ekledim ziyan olmasın diye normal keke muz ekledim işte gayet iyi oldu 

0 oy
önce (1,965 puan) tarafından

Benim et kavurmam gerekiyodu buzluga koymak icin yemeklerini icine atmaya pratik oluyo diye fazla pisirdim 2 avuc kadar bi avucunu buzluga koydum bi avucunuda domates biber baharatladim sote yaptim mercimek corbasi pilav yaptim yeter elhamdülillah 

0 oy
önce (8,228 puan) tarafından

tavuk patates köfte karisik attim fırına salata kalpuz yeter

0 oy
önce (39,780 puan) tarafından

Anac tavuk ve bulgur pilavı yaptım. Yanına da çoban salatası.

0 oy
önce (456 puan) tarafından

Kızlara patates yapıcam Van'da festival var eşim çalışıyor ev taşıyıcsz o yüzden para kazanıyım dedi biraz birikim var ondan harcamayalım dedi 

0 oy
önce (6,183 puan) tarafından

Tek tencere soslu sebzeli tavuk üstüne de en son arpa şehriye ekleyip pilavlı tavuk gibi yapacağım birde salata yaptım. Oğlum için de ekstra tavuk çorbası pişirdim bacım🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeğine pratik ve hızlı ne yapabilirim?
Akşam yemeği için pratik ve hızlı seçenekler arıyorsanız fırında sebzeli tavuk, kıymalı makarna sosları veya tek tencere yemekleri en ideal tercihlerdir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlayabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı veya ton balıklı salata gibi alternatifler hem doyurucu hem de zahmetsizdir. Ayrıca pratik bir çözüm olarak fırın tepsisine dizeceğiniz mevsim sebzeleri ve köfteleri aynı anda pişirerek kısa sürede dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocukların sevdiği sağlıklı akşam yemeği menüleri nelerdir?
Çocuklar genellikle makarna, köfte ve pizza gibi lezzetleri sever; bu yemekleri sebzelerle zenginleştirerek daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Örneğin, makarnayı brokoli veya bezelye ile karıştırabilir, köftelerin içine ince rendelenmiş havuç veya kabak ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz. Bu yöntemle çocuklarınızın hem damak tadına hitap eden hem de vitamin oranı yüksek, dengeli bir akşam yemeği menüsü hazırlamanız mümkün olacaktır.
Her gün ne pişireceğim derdinden nasıl kurtulurum?
Haftalık yemek planı yapmak, her gün ne pişireceğim stresini azaltan en etkili yöntemdir. Pazar gününden haftalık bir liste oluşturup alışverişinizi buna göre tamamladığınızda, mutfakta geçirdiğiniz süreyi ve karar verme sürecini ciddi oranda kısaltırsınız. Ayrıca hafta sonundan hazırlayacağınız ön pişirmeli sebzeler veya dondurucuya atılacak pratik soslar, hafta içi yoğun zamanlarda yemek hazırlama sürecini çok daha kolay ve yönetilebilir kılar.
Eşimin ve çocuğumun seveceği akşam yemeği nasıl seçilir?
Aile üyelerinin ortak damak tadını yakalamak için dönüşümlü menü planlama sistemini kullanabilirsiniz. Haftanın iki günü çocukların sevdiği yemeklere, diğer iki günü eşinizin tercih ettiği kategorilere yer vererek herkesin memnuniyetini sağlayabilirsiniz. Ortak paydada buluşan zeytinyağlılar veya fırın yemekleri gibi herkesin kabul edeceği kurtarıcı tarifleri listenizde bulundurmak, yemek seçme karmaşasını çözmenize yardımcı olacaktır.
Evdeki malzemelerle kısa sürede neler pişirilebilir?
Evdeki kısıtlı malzemelerle en kısa sürede pişirilebilecek yemekler arasında menemen, sebzeli omlet, çorba ve makarna çeşitleri yer alır. Dolabınızda kalan sebzeleri değerlendirmek için onları küp küp doğrayıp soteleyerek makarna sosu haline getirebilir veya bir kase çorba ile tamamlayarak pratik bir menü kurabilirsiniz. Temel gıda maddeleri olan yumurta, bakliyat ve mevsim sebzeleri ile 20 dakikadan kısa sürede besleyici bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 521 göst.
+3 oy
22 cevap 643 göst.
13 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
32 cevap 2,187 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,098 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (3,079 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,112 soru

24,692,712 cevap

368,422 kullanıcı

...