Konya'nın Kırmızılı Sultan Ablası Kimdir ve Hikayesi Nedir?

0 oy
241 göst.
önce Diğer kategorisinde (519 puan) tarafından

image

Konya'nın gullerinden Sultan abla herkes onun kırmızı aşkını bilirdi herşeyi kırmızıydı sevdası aşkı yüzünden derbeder oldu diyen de vardı deli diyen de vardı bir gün kocasının kırmızılı bir kadını begenmesiyle hayatı kırmızıya bürünmüştü ne yazık ki kirmizi aşkı ile konya yi siyaha büyüyüp gitti bu dünyadan 7 den 70 e herkes tanırdı onu

image

8 Cevaplar

+1 oy
önce (20,363 puan) tarafından

Öğretmeni ile evlenmiş şiddet görmüş kocası bir gün kırmızılı bir kıza çok güzel dedi diye gözü dışarıda olmasın diyip kırmızı giymeye başlamış. Erkekler için fazla ödün vermeye gerek yok sonunda terk edilmiş. Allah rahmet eylesin 

önce (519 puan) tarafından

Evet maalesef ve evlendiği de Kendi sınıf öğretmeniymis 14 yaşında evlenmiş 

-Reklam-
0 oy
önce (46,256 puan) tarafından

Ben bu kadının hikayesini biliyorum Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ❤️ kırmızının en çok yakıştığını kadın 🌹❤️

Cooo Cook üzüldüm kolaj yapmışlar tüm kırmızılar beni kirmiziya iten adamın olsun şimdi diye 🥲

önce (46,256 puan) tarafından

Her kadını surunduren erkek değil mi zaten beter olasıca herif güzel seven kadın olsun erkek olsun sevin abi işte neyin peşindesiniz 

Sev seni seveni dizin dizin surunsede sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan olsa da derdi hep

0 oy
önce (9,488 puan) tarafından

Enaa kız nasıl ölmüş vay kırmızılı abam 🥹 yeni gördüm kaç denk geldik duraklarda felan 

Bacım hastaydı zaten bayadir Selçuk tıp da yoğun bakimdaydi

önce (9,488 puan) tarafından

Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın inşallah 🥹

Amin canım amin ne çok seveni varmı 

0 oy
önce (5,735 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin.Konyaya her geldiğimde belki görürüm diye bakınırdım etrafıma.bir kadına ömrünün sonuna kadar böyle bir acı miras bırakmak çok zalimce.umarım o adamda bu dünyada yaşattığını yaşamıştır

Yas tutuyordu ama siyahla değil kırmızıyla 🥺

0 oy
önce (65,218 puan) tarafından

simdi instagramda gördüm tanimiyorum Allah rahmet eylesin inşallah 

Konya da tanımayan yoktur hayatıni kırmızıya adamıştı kimsesi yoktu vardı ama yoktu

0 oy
önce (2,356 puan) tarafından

Mekânı cennet olsun inşallah 

Ahı yerde kalmaz eminim 

0 oy
önce (2,615 puan) tarafından

haberlerdeizlemiatim bu teyzeyi. vefat mi etmis. allah rahmet eylesin mekani cennet olsun belliki bu dünyada cok cekmis bu hale gelmis pskolojisi. oteki tarafta rahata kavussun

Amin amin aslında çok aklı başında bir kadındi ve kocası da öğretmenmis 

0 oy
önce (164 puan) tarafından

Sultan ablanın postu da açıldı ya burda... 

Alaaddin durağının kırmızı gülüydü. Rabbim rahmetiyle tecelli etsin. 

Yaaaaa çok seviyordum ben bu kadını yaaa 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Konya'nın kırmızılı Sultan ablası kimdir ve hikayesi nedir?
Konya'nın kırmızılı Sultan ablası, şehrin sokaklarında her zaman kırmızı kıyafetler giymesi ve kendine has tarzıyla tanınan sembolik bir figürdür. Hikayesi, yaşadığı büyük bir aşk acısı ve sonrasında gelişen dramatik olaylarla halk arasında dilden dile dolaşarak bir şehir efsanesine dönüşmüştür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kırmızılı Sultan abla neden kırmızı renkli kıyafetler giyerdi?
Kırmızılı Sultan ablanın sürekli kırmızı renkli kıyafetler tercih etmesi, onun tutkulu aşkını ve yaşadığı duygusal dünyayı simgeleyen bir duruş olarak kabul edilir. Yerel halk arasında bu durum, geçmişteki büyük aşkına duyduğu bağlılığın ve bitmeyen sevdasının bir göstergesi olarak yorumlanmaktadır.
Konya'da kırmızılı kadın efsanesi nasıl ortaya çıkmıştır?
Konya'nın kırmızılı kadını, özellikle eşinin bir başka kadına olan ilgisinden sonra değişen yaşam tarzı ve içine düştüğü dramatik süreçle hafızalara kazınmıştır. Bu üzücü olaylar zinciri, onun sadece rengiyle değil, hüznüyle de şehrin kolektif belleğinde yer edinmesine neden olmuştur.
Sultan ablanın yaşadığı aşk acısı onu nasıl etkilemiştir?
Sultan abla, yaşadığı derin hayal kırıklığı ve aşk acısı nedeniyle toplumdan izole olmuş, bir dönem derbeder bir yaşam sürmüştür. Çevresindeki insanlar onu farklı şekillerde tanımlasa da, o kendi kırmızı dünyasında yaşamayı seçerek şehrin unutulmaz figürlerinden biri haline gelmiştir.
Konya halkı neden kırmızılı Sultan ablayı bu kadar yakından tanır?
Konya halkı, Sultan ablayı yıllar boyunca şehrin caddelerinde, çarşılarında her daim kırmızı renkler içinde gördüğü için 7'den 70'e herkes tarafından tanınır hale gelmiştir. Onun hikayesi, şehrin kültürel ve sosyal yaşantısında hüzünlü bir iz bırakan, herkesin empati kurduğu bir toplumsal değerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 959 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 565 göst.
1 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ceylinnnn (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 2,195 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ahrese (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,857 göst.