+1 oy
370 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (6,275 puan) tarafından

Selamlar, 

Yaz akşamlarına uygun bir konu olsun dedim😇

Türkiye'nin her bir bölgesinde, ne kadar da  güzel halaylar var ya, biraz önce Bayburt yöresininkine denk geldim, çok güzelmiş. 

Çiftetelli gibi tekli oynanan oyunlar da var ama halay daha bi hoş  geliyor bana☺️

Grup halinde hareket etmek, aynı ritmi tutturmak iyi oluyor.

Ne diyor Mahmut Tuncer, "mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, halay ise her yere" 😅 

27 Cevaplar

+1 oy
önce (2,356 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ayy o nasıl soru 😅 sevilmez mi terapi terapi 💃💃

önce (6,275 puan) tarafından

😅 Bence de terapi, düğüne gitmeyi özledim 🫠 

önce (2,356 puan) tarafından

Bizde bitmiyor şükür 😂

önce (3,573 puan) tarafından
+1

Ooo bayılırım bende eş bırakmaz ama herturlu severim 😊

-Reklam-
+1 oy
önce (3,977 puan) tarafından

Ben çok severim , çok eğlenceli geliyor ☺️☺️

Bence de çok eğlenceli😌  Zırt pırt girip çıkanlara sinir oluyorum ama 🤗 

+1 oy
önce (405 puan) tarafından

kolbastıdan halaya gectım😅 eşim hala bılmıyor ama ben sadece düğünden düğüne 1 2 gormeyle alıstım 😂 

İçinde var demek ki kız😅 

önce (405 puan) tarafından

işte o aralar zumba falan yapıyordum baya enerjıktım ama sımdı aynı olurmu bılmıyorum😂😂 

Bisiklet sürmek gibi düşün. Bir kere alışınca daha unutmazsın 😁 

+1 oy
önce (15,230 puan) tarafından

halay aman aman sevmem, bizde daha çok çiftetelli 😂 buradaki düğünlerde de halay yok pek.

yöre oyunlarını ben de severim, özellikle halk oyunları toplulukları olur ya, bayılırım

şey de güzel Silifke nin tahta kaşıkla oynanan oyunları 😅 

Hep çiftetelli olmaz ya, grup oyunu da olmalı 😇

Kaşıkla oynanan oyunları da çok severim. Bu yöresel oyunlar konusunda da çok zengin bir ülkeyiz bence 🌸 

osmaniyede halay çekilir yine ama adanada denk gelmedim 

Aşırı sıcaktan dolayı halayda dip dibe olmak istememeleri normal diyelim 😅 

+1

mümkün 😂😂 

+1 oy
önce (139 puan) tarafından

Ben genel olarak düğün sevmem ya. Baş ağrısı yapıyor bende jsjsjsjsj

Oyunlara dahil olmayıp, izleyeci olarak katılınca ağrı yapması normal 🫠 

önce (139 puan) tarafından

Sanırım öyle. Halay çekmeyi ya da işte çiftetelli oynamayı da sevmem o ortamda bulunmak işkence gibi geliyor. Kendi düğünüme bile zor tahammül etmiştim😫

Anlıyorum, var benim çevrede de böyle düşünenler 😇 

+1 oy
önce (464 puan) tarafından

Bizde halay çok var çok severim 

Topluluk oyunları candır 🤗 

önce (464 puan) tarafından
+1

Tabi bizde bi çalsın  yeter herkes kalkar halaya 

+1 oy
önce (992 puan) tarafından

Öyle bir düşkünlüğüm yok ama çalarsa halaya katılırım severim 

Arada iyi geliyor zaten, yoksa her gün gitsem sevmem 😇 

+1 oy
önce (101 puan) tarafından

Bizim "ağırlama" adında bir halayımız var. Adı gibi çok ağır çekilir, sonradan az bişi hızlanır müziğin ritmine göre. 

Bilenler çekince inanılmaz güzel bir görüntü olur izlemesi keyifli😊

Baktım şimdi, ağır biraz 😅 Biraz hızlı olsa, figürler harika. 

önce (101 puan) tarafından
+1

İşte boşa ağırlama demiyorlar😂

+1 oy
önce (65,224 puan) tarafından

damat halayi kizilcik normal kasap havasi falan seviyorum da Doğu ve laz halaylarina alisamadim 

Öğrenince, oynaya oynaya sever insan, bence tabi😇 

önce (65,224 puan) tarafından
+2

bizim burda yeni basladi Kürt halaylari ve laz halaylari genelde ciftetelli . damat halayi normal halay bir iki cekilir yine normal oynanir

+1 oy
önce (4,679 puan) tarafından

Halay severim oynamayı beceremesemde ama sadece düğün salonlarında severim sokak ortasında parkta bahçede kısaca yeri olmayan yerlerde değil mantık A noktasından B noktasına götürür halay ise sadece düğün salonlarına 🤭🤭

😅 Yok ya, kır düğünleri ya da yazın cafelerde yapılan eğlencelerde de güzel oluyor. 

önce (4,679 puan) tarafından

O tarz yerlerdede çok güzel oluyor benim kastettiğim hırtların sokak ortasında parklarda plajlarda arabayla yol kesip olur olmadık yerlerde ses bombası ile cevreyi rahatsız ederek yol kapatarak tepinmesi bu tarz aktivitelerin yapıldıgı mekanlarda hiç itirazım yok

Bu dediğin başka bir şey ama 😇 Öyle olur olmadık yerde de dansa gerek yok canım. 

+1 oy
önce (13,964 puan) tarafından

Genel olarak düğün sevmiyorum ... Dedi iki ayrı düğün yapan yorum sahibi hangi akılla yaptım onuda bilmiyorum cahillikten sanırım 🤣

önce (70 puan) tarafından

A öyle demeyin bizimde 2düğünümüz oldu

önce (13,964 puan) tarafından

Vallahi çok gereksiz geliyor şuan boşu boşuna masraf ve yorgunluk başka bişey değil şuanki aklım olsa değil 2 birini bile yapmazdım 

Ama zamanı geri alsanızda bence o heyecanla tekrar 2düğün yapardınız ki bende yine olsa yine yapardım 

😅 Kız 2 tane yapmışsın bide.

O zaman ki istek ve düşüncelerin gereği yapmışsın, pişman olmana gerek yok aslında 😇 

+1 oy

Halay değilde eşim için horon severim. Ama halay çekmişliğimde var:)) 

Horonu da çok severim ☺️ O da grup halinde oynanıyor, halayla aynı diyelim. 

Horonu severim dediğime bakmayın öyle güzel yapamıyorum ama izlemek hoşuma gidiyor

Onun da çeşitleri oluyor, en basitine rahat ayak uydurursun 😇 Tabi bazıları aşırı efor istiyor. 

+1 oy
önce (4,637 puan) tarafından

Zeybek ve Reyhani gözüme çok hoş gelir ☺️

Güzel dans edeni izlemek de ayrı bir keyif ☺️ 

önce (4,637 puan) tarafından

Evt ☺️

+1 oy
önce (14,457 puan) tarafından

Severim hemen hemen her halayı da bilirim 🤣😅 bilmesem de ayak uydurur öğrenirim zamanında kolbastı grundaydim okuldayken 🤣🤣

Ne kadar meşhur olmuştu o kolbastı ya😅  Ben de bilmesem bile her halaya girmeye çalışırım, debelenir dururum 😂 

önce (14,457 puan) tarafından

Zaten 1. Turdan sonra ritme kaptırıp ogreniyon 🤣😅

Aynen öyle, ki bence birçoğu da aynı mantıkla hareket ediyor. El-ayak koordinasyonunu bilince gerisi geliyor 😇 

+1 oy
önce (543 puan) tarafından

Bir kaslı olarak bayılırım 🤣🤣 kafkasıda çok severim

Her yörenin, kendine ait dansına, anlatmak istediğine, tarihine bayılıyorum😌 

+1 oy
önce (7 puan) tarafından

Ay bizim Doğu da çok halay var ve o kadar severim ki müzik sesi gelince direk omuzlarım kendiliğinden oynar örnek vereyim Şevko cida 3 ayak halaylardan bahsediyorum 😄

Bu şevko ile cida aynı diyeceğim ama ayaklar ve omuzlar farklı oluyor 😅 Bilmeyene saçma geliyor ama öğrenince farklı hissettiriyor ☺️ 

+1 oy
önce (2,960 puan) tarafından

Bir sivaslı olarak en sevdiğim şeylerden biridir düğün ve halay özellikle sivasın kendine has halayları çok hoşuma gider ama hoşuma gitmeyen halay tarzları da var mesela Kayseri de yaşıyorum Avşarlar çok fazla adamlar sadece davulla ritmi belli olmayan bi çalma tarzıyla halay çekiyorlar davulun ritmi yok yani biz davul yanına zurnaya alıştığımız için sanırım sade davul boş geliyor ramazan davulu gibi yani bomboş ritimde halay çekiyorlar ama Sivasın çok iyi halayları var ara ara açıp izlerim Sivas ağırlamasını düğün dernek filminden çoğu kişi biliyor artık :)))

Kız yukarıda da yazdım, figürler güzel de çok ağır ilerliyor 😅 Biraz hızlı olsa daha güzel olur.

Bazen sevmediğimiz halaylar ve müzikler de olabilir tabi, ama o yöreye ait olanlar için sadece bir kaç figürden ziyade, kültürlerinin bir parçası oluyor 😌 

Adı ağırlama ya ondan ağır herhalde hahahs başka halaylarda var onlar da çok güzel bizim düğünlere özel halay ekibi gelir mesela ekip geldiği an herkes ekibi izler :) ben doğunun ve diğer şehirlerin halay çiftetelli vs hepsini çok severim ama Avşar davulu çok kafa ağrıtıyor ya 

Ama Sivas’ın çoğu yöresel halayları hep ağır ilerliyor 

Düğüne ekip getirmek de iyi adetmiş açıkçası, bizde yok öyle ☺️ 

+1 oy
önce (8,091 puan) tarafından

Bir Diyarbakırlı olarak çok severim halayı Bizim düğünlerde tek sıra kimse bozmaz herkes biranda başlar bitirir 😀  

Ay iki ay içerisinde kayinim evlenecek aklıma o geldi . Kalabalık ve güzel olur bizim düğünler 

Kimse bozmadan, birleri girip çıkmadan oynanan halayın tadından yenmiyor 🤗 Sürekli gir çık yapanlara ayar oluyorum 😌 

+1 oy
önce (5,801 puan) tarafından

Çok severim halay, horon, semmamme dün akşam nişana gitmiştik ama yabancıydı eşimin iş yerinden birisinin oynayamadım yerimde zor oturdum 😄

Eğer o düğüne gitmişsem, çok yakın olmasak da yine oynarım 😇 

+1 oy
önce (39,790 puan) tarafından

Bir Mardinli olarak halay = ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ cida çok severim ama oynamasını bilmiyorum diye izlemekle yetiniyorum. Eşim çok güzel oynar aşkla izliyorum onu cida oynarken 

Böyle dans edebilen kişilere tav oluyorum 🫠 Fakat gel gelelim eşim hiç dans edemez. 😅 

önce (39,790 puan) tarafından

Benim eşim sever hatta bazı düğünlere özellikle eşimi çağırırlar halay başı yaparlar cida oynarken

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 443 göst.
27 Ekim 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 547 göst.
2 Aralık 2025 Para & Ekonomi kategorisinde yaban gulu (421 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 269 göst.

Kategoriler

1,514,399 soru

24,696,167 cevap

368,653 kullanıcı

...