Tiroidim 800 çıktı, bu kadar yüksek olması tehlikeli mi?

0 oy
176 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2 puan) tarafından

Selam kızlar 9 aylık bebeğim var 4 ay önce hızla kilo aldım saçlarım aşırı dökülüyo halsizim hep hiç saç kalmadı diyebilirim kan tahlili için sağlık ocağına gittim saç dökülmesi sebebiyle troid baya yüksek çıkmış dedi 800lerde dedi olması gereken 3 4 şuan bi ilaç kullanıyorum 3 ay kullanmam gerekiyormuş kilo vermen zor dedi troid düzelmese kilo vermem zor olur dedi doktor ultrason çektik doktor bakınca dedi bı hastalık geçirmissin o tahriş etmiş yıpranmış troid bezlerin ne yapmam lazım  çok aşırı sinirde yaptı aranızda bu durumu yaşayan var mı 

1 cevap

0 oy
önce (482 puan) tarafından

Geçmiş olsun benim kızımıda yüksek çıkktı bidaha kan verdik biraz düşmüştü ama bize çocuk doktoruna gidin dedi ilaç falan vermedi 

Bizde kanı kızım çok hastalanıyo Ayda 3 defa grip falan oluyor diye gidip kan  verdik tiroid yüksek çıktı ama kızım kilolu bir bebeklik geçirdi şuan çok zayıf 

önce (2 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sağlıklı olsun da canım kilo zamanla olur Benim de kızım 9 aylık 3 4 defa yatırdık bronşitten çok çabuk hasta oluyo direnci neki sanki kışın doğdu ondan bide ev rutubetlidi şimdi yeni evimdeyim çok şükür iyi

önce (482 puan) tarafından

Benim kızımda çok çabuk hastalanıyor batçyramdan beri 3 kez hasta oldu yine hasta 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tiroid değerinin 800 çıkması ne anlama gelir?
Tiroid değerlerinin 800 gibi çok yüksek seviyelerde çıkması, tiroid bezinin aşırı çalıştığını veya ciddi bir inflamasyon süreci geçirdiğini gösterir. Bu durum hipertiroidi veya tiroidit gibi klinik tabloların bir işareti olabilir ve mutlaka bir endokrinoloji uzmanı tarafından takip edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tiroid yüksekliği saç dökülmesi yapar mı?
Evet, tiroid hormonlarındaki dengesizlikler saç foliküllerinin yaşam döngüsünü etkileyerek şiddetli saç dökülmesine neden olabilir. Özellikle tiroid fonksiyonları normale dönene kadar saç dökülmesi devam edebilir, tedavi süreciyle birlikte hormon seviyeleri dengelendikçe bu durum genellikle iyileşme gösterir.
Tiroid yüksekliği olanlar nasıl kilo verebilir?
Tiroid hormonları metabolizma hızını doğrudan belirlediği için, tiroid değerleri yüksek veya düşükken kilo vermek oldukça zordur. Öncelikle ilaç tedavisiyle tiroid hormonlarının sağlıklı referans aralığına gelmesi beklenmelidir; sonrasında doktor kontrolünde metabolizmayı destekleyen beslenme planı uygulamak kilo verme sürecini kolaylaştıracaktır.
Tiroid bezi tahrişi (tiroidit) nasıl tedavi edilir?
Tiroid bezinde meydana gelen tahriş veya hasar, doktorun reçete ettiği ilaçların düzenli kullanımıyla tedavi edilir. Tedavi süresi genellikle birkaç ay sürebilir ve bu süreçte hormon seviyelerinin periyodik kan tahlilleriyle izlenmesi, bezin eski sağlığına kavuşması açısından büyük önem taşır.
Doğum sonrası tiroid yüksekliği ne kadar sürede düzelir?
Doğum sonrası gelişen tiroid sorunları genellikle 3 ile 6 ay arasında uygulanan ilaç tedavisiyle kontrol altına alınır. İyileşme süreci kişinin hormon değerlerine, hastalığın şiddetine ve tedaviye verdiği yanıta göre değişiklik gösterse de, düzenli ilaç kullanımıyla değerlerin normale dönmesi hedeflenir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
21 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kartanesi10 (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 136 göst.
0 oy
3 cevap 563 göst.
0 oy
2 cevap 206 göst.

Kategoriler

1,514,874 soru

24,703,168 cevap

369,039 kullanıcı

...