Sürekli panik atak yüzünden acile gitmekten yoruldum, ne yapmalıyım?

+1 oy
100 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,014 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar hanımlar😕 biraz dertleşmek istedim. Biliyorum kısa bir zaman bu ama 6 7 aydır panik atağım var ve bu süreçte 5 6 defa acillik oldum daha dün 4 saatim acilde geçti şuan yine acildeyim serum taktılar. Nasıl kurtulacağım bilmiyorum 2 küçük çocuğum var eşim zaten annesi için yıllarca sürekli hastanelerde dolaşıp durdu oğlum oldu astımı var sık sık bronşiolit olup hastanelerde yattı kızım oldu aynı şekilde onda da sık sık bronşiolit olup ya acilde ya hastanede yattı 6 7 aydır ben böyleyim elimde değil inanın çok mahçup hissediyorum çok şükür rabbime kötü bir hastalığımız yok rabbim çaresiz dert vermesin kimseye ama panik atak olduğunu bile bile yinede acaba şuan gerçekten birşey mi oluyor diye düşünüp acile gitmek ve sonuç aynı olunca kendimi herkese karşı kötü hissediyorum ben bile kendime delirdin mi İnci diyorum ne yapacağım bilmiyorum kimse yüzüme birşey demiyor ama bakışlar herşeyi anlatıyor abartıyorsun der gibi bakıyorlar🤦🏻‍♀️ biraz rahatlamak için yazmak istedim 🤲 

image

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,168 puan) tarafından

Annemin vefatindan sonra 6-7 ay ben de yaşadım ama kendi kendime atlattım. Geldiği zaman kendi kendini telkin et beyninin oyunu oldugunu düşün geçeceğini düşün ne bileyim. Ben hiç acile gitmedim bu arada. Başkasının ne düşündüğünü umursama. Destek almayı dusunebilirsin.

-Reklam-
0 oy
önce (4,644 puan) tarafından

Kimse canıma bu eziyeti vermek istemez. Benim için de öyle düşünüyorlar. Çocukları yalandan doktorlara taşıyorum diye. İnan o günün işi öbür güne x2 olarak geri dönüyor. Yorgunluk da cabası

Bol bol istigfar ve salavat çek. Rabbim seni bu sıkıntıdan kurtarsın 🤲🏻

0 oy
önce (6,518 puan) tarafından

Kalp krizi geçirdiğini mi sanıyorsun.

0 oy
önce (1,030 puan) tarafından

İncicim kan değerlerine baktirdin mi ? Ben de bir sure yasadim ve hala da nadiren gelir gider ben kontrol edebiliyorum simdilik elhamdulillah. Acil seruvenlerim de olmustu ama bir sekilde yonetebiliyorum simdilik. Benim kan degerlerim de ferritin cok dusuk cikmisti o da cok etkiliyor bir baktir derim. Olmadi ilac kullan psikiyatr arastir dogru ilacla rahat edersin.

0 oy
önce (104 puan) tarafından

Evet gerçekten de zor bir durum. Bunu yaşayan bilir ve anlar zorluğunu ben psikologa gütmiştim hemen birden ertesi gün iyileşmiyorsun ama zamanla bu tarz düşünce davranışların azalıyor odak noktanı başka yerlere çek hobi edin. Kafanı güzel şeyler ile meşgul et. Başka bağımlılıkalrın varsa kurtulmaya bak. Birde tam ölçüm kan değerlerine baktır çinko bakır mg dengesizliğide insanın dengesizliğe sokuyor. Son olarak ben safran takviyesi kullanmıştım eczaneden aldım araştırabilirsin o kadar iyi geldi ki ben bir kutu içtim en fazla 3 ay kullan ara ver faydasını mutlaka görürsün

0 oy
önce (3,779 puan) tarafından

Cok gecmiş olsun cnm ne gbı belirtiler olıyur 

0 oy
önce (9,972 puan) tarafından

Çocukluğumdan beri var bir geliyor bor gidiyor ben alıştım 😂 ilaçlarını içeceksin bol bol temiz hava nefes tekniği panik atak gelince seni oldurmeyecek balkona çok sakin kal nefesini ağzından çek bekle 5 saniye burnundan ver ve bu sekilde tekrar yap elini yüzünü ekseni yıka sakın kalmaya çalış.

Severiz fiyakalı 😊 ben evde zanax bildiriyorum bu sekilde cpk ciddi olursa içiyorum yarım  hop uyku saati geliyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Panik atak krizi sırasında acile gitmem gerektiğini nasıl anlarım?
Panik atak belirtileri ile kalp krizi veya ciddi fiziksel rahatsızlıklar sıklıkla karıştırılsa da, panik atak genellikle ani başlayan çarpıntı, nefes darlığı ve yoğun ölüm korkusu ile kendini gösterir. Eğer daha önce yapılan detaylı tetkiklerde kalp veya akciğer sağlığınızla ilgili yapısal bir sorun bulunmadıysa, bu belirtiler genellikle kaygı bozukluğunun bir parçasıdır. Ancak, alışılmışın dışında bir göğüs ağrısı, geçmeyen nefes darlığı veya bilinç kaybı gibi durumlarda tıbbi destek almak en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli panik atak geçiriyorum, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Panik atakla başa çıkmada en etkili yöntem psikiyatrik destek ve bilişsel davranışçı terapidir. İlk adım olarak bir psikiyatriste başvurarak anksiyete seviyenizi kontrol altına alacak bir tedavi planı oluşturmalısınız. Terapiler, atak anında kaygınızı yönetmenize ve vücudunuzun verdiği fiziksel tepkileri yanlış yorumlamamanıza yardımcı olur. Düzenli egzersiz, nefes teknikleri ve profesyonel terapi desteği, acile gitme ihtiyacını kademeli olarak azaltacaktır.
Panik atak nedeniyle hastaneye gitme korkusu neden olur?
Panik atak hastalarının acile gitme isteği, vücuttaki fiziksel değişimleri 'hayati bir tehlike' veya 'ölümcül bir hastalık' olarak yorumlama eğiliminden kaynaklanır. Kontrolü kaybetme veya o an öleceği düşüncesi, hastanın güvende hissetmek için tıbbi bir ortama sığınma ihtiyacını tetikler. Bu durum aslında bir savunma mekanizmasıdır; ancak sürekli acile gitmek anksiyeteyi besleyen bir kısır döngüye dönüşebilir. Uzmanlar, bu döngüyü kırmak için panik anında uygulanan topraklanma egzersizlerinin öğrenilmesini önermektedir.
Panik atak belirtileri ile fiziksel hastalıklar nasıl ayırt edilir?
Panik atak belirtileri, çarpıntı, terleme, titreme ve göğüs sıkışması gibi fiziksel hastalıklarla büyük benzerlik gösterir. Ayırt etmenin en kesin yolu, semptomsuz dönemlerde yapılan detaylı kan tahlilleri, EKG ve akciğer kontrolleridir. Doktorunuz fiziksel bir sorun olmadığını doğruladığında, yaşadığınız atakların kaynağının psikolojik olduğunu kabul etmek iyileşme sürecinin ilk adımıdır. Belirtilerin süresi genellikle 10-30 dakika arasında değişir ve sonrasında vücut yavaşça normale döner.
Çocuk bakımı ve panik atak süreci nasıl yönetilebilir?
Çocuk bakımı gibi stresli sorumluluklar anksiyete tetikleyici olabilir, bu nedenle öncelikle kendi ruh sağlığınız için profesyonel yardım almayı ertelememelisiniz. Siz iyi olduğunuzda çocuklarınıza daha sağlıklı bir bakım verebilirsiniz. Aile üyelerinden destek istemek veya günlük rutinlerinize 15 dakikalık kısa nefes egzersizleri eklemek, gerginliği azaltmanıza yardımcı olur. Kendinizi suçlu hissetmek yerine, bunun yönetilebilir bir sağlık durumu olduğunu kabul ederek bir uzmanla tedavi planı oluşturmanız en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 343 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Busra34 (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 595 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sevdaa 21 (1,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 366 göst.
16 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Patulya (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 538 göst.
8 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gamii (535 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,442 soru

24,696,680 cevap

368,680 kullanıcı

...