6 yaşında bez kullanan çocuk için ne yapmalıyım?

+1 oy
141 göst.
önce Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından

Dün kızımı parka giturmustum orda bı teyzeyle konuştuk oğlu eşinden ayrilmis ayrildiginda.gelin baba evinde doğum yapmış doğum yaptıktan sonra o bebeği göbeğine ispirto dökerek çöpe atmış çöp çalışanları bulmuş ölmeden ve çocuk şimdi 6 buçuk yaşında daha bez bagkiymis sabah akşam babanne çok perişan psikiyatriye gitmiş yaşadıkları kolay değil demiş ama bincare bulamamış okula zamanı gelmiş okulda bezden kurtulmadan okula alamayiz demiş acaba ne yapması gerek bu teyze bazen görüyorum ama böyle bi derdi olduhunu bilmiyordum 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (15,269 puan) tarafından

Allahım sen şaşırtma insanları neler var neler🤦🏼‍♀️ doktora götürsün, en temizi o olur

önce (24 puan) tarafından

Götürmüşler sanirm doktorda kendi bilerek yapıyor falan demiş öğretin demiş ama kocaman çocuk babanne altını alırken çok zorlanıyorum diyor 

önce (15,269 puan) tarafından

zorlanıyordur tabi, pedagog da görse iyi olur. 

o kadın ceza almış mı acaba, en çok onu merak ettim. sürünüyordur inşallah 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,457 puan) tarafından

Ahhh yaa cok üzüldüm yavruya Rabbım yar ve yardımcısı olsun teyzenin de 🥺 

önce (24 puan) tarafından

Bende çok üzüldüm sabaha kadar aklımdan çıkmadı 

+1 oy
önce (169 puan) tarafından

Ne biçim insanlar var ya valla insan demeye utanıyorum  ..hayvanlar bile yavrularını ağzında taşıyor zarar gelmesin diye yavrularına sahip çıkıyor  insanoğlu onu bile beceremiyor... öğrenir inşallah tez vakitte tuvaletini Allah yar ve yardımcıları olsun..

+1 oy
önce (5,753 puan) tarafından

Biz çocuk sahibi olmak için binbir emek çaba verirsiniz bunlar doğuştan bu lütfa sahipken yyaptıklarınıza Allah kahretsin.benim erkek kardeşimde zor ameliyat atlattı tam 7 ameliyat oldu.7 yaşında akşamları altına kaçırır ama gündüz yapmıyor.başında genç biri olacak ki sürekli tuvalete götürecek Allah yardım etsin inşallah

0 oy
önce (9,985 puan) tarafından

Of çok zor piskolajik çocuk çöküşe demekki böyle gösteriyor tepkisini babaanneside zor işi nasıl bıraktırma allah bilir bezi bıraksa bu sefer inşallah altına yapmaz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 yaşındaki çocukta idrar kaçırma ve tuvalet eğitimi sorunu nasıl aşılır?
6 yaşındaki bir çocuğun hala bez kullanması, öncelikle fiziksel ve psikolojik bir değerlendirme gerektiren bir durumdur. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı veya bir çocuk psikiyatristi tarafından çocuğun gelişimsel süreci, olası travmaları ve idrar yolu sağlığı kapsamlı olarak incelenmelidir. Eğer tıbbi bir engel yoksa, sabırlı bir davranış terapisi süreci ve profesyonel destekle tuvalet eğitimi tekrar yapılandırılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul çağına gelen çocuklarda tuvalet alışkanlığı kazanımı neden gecikir?
Okul çağına gelen çocuklarda tuvalet alışkanlığının gecikmesi, genellikle psikolojik travmalar, stres faktörleri veya altta yatan kronik sağlık sorunlarından kaynaklanır. Özellikle çocukluk dönemi ağır travmaları, çocuğun gerileme yaşamasına ve tuvalet kontrolünü kaybetmesine neden olabilir. Bu durumu çözmek için ailenin uzman bir pedagog veya çocuk psikiyatristi eşliğinde rehberlik alması, çocuğun kaygı seviyesini düşürmek adına en kritik adımdır.
Ağır travma yaşamış çocuklarda tuvalet eğitimi için hangi adımlar izlenmeli?
Ağır travma geçmişi olan çocuklarda tuvalet eğitimi, zorlamadan ziyade güven odaklı bir yaklaşımla yürütülmelidir. İlk adım, çocuğun kendini güvende hissetmesini sağlamak ve profesyonel bir çocuk psikoloğu ile travma odaklı oyun terapisine başlamaktır. Tuvalet eğitimi süreci çocuğun hazırbulunuşluk düzeyine göre kademeli ilerletilmeli, bu süreçte hiçbir şekilde baskı uygulanmamalı ve uzman yönlendirmesiyle olumlu pekiştirme yöntemleri kullanılmalıdır.
Çocuğun okula başlaması için tuvalet eğitimi şart mıdır?
Birçok okul kurumu, öz bakım becerilerinin gelişmiş olmasını ve tuvalet alışkanlığının kazanılmış olmasını öğrencilerin okula kabulü için ön koşul olarak görmektedir. Ancak, özel durumlar ve travma geçmişi olan çocuklar için eğitim kurumlarının rehberlik servisleri ve aile arasında iş birliği yapılarak özel bir süreç planlanabilir. Bu tür durumlarda okul yönetimiyle görüşülerek çocuğun ihtiyaçlarına uygun esnek geçiş modelleri üzerinde durulması önerilir.
Travma sonrası psikolojik destek almak için nereye başvurulmalıdır?
Travma sonrası psikolojik destek için ilk başvurulması gereken yer, üniversite hastanelerinin çocuk ve ergen ruh sağlığı bölümleri veya devlet hastanelerinin çocuk psikiyatrisi kliniklerine bağlı uzmanlardır. Ayrıca, bölgedeki Sosyal Hizmetler Merkezleri (SED veya diğer destek programları için) aileye hem psikolojik hem de sosyal rehberlik konusunda yol gösterebilir. Profesyonel destek almak, çocuğun gelecekteki gelişimsel sorunlarını önlemek adına hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 788 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Elif12 (2,758 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,234 göst.
17 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,960 puan) tarafından soruldu
+4 oy
13 cevap 768 göst.
29 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 211 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Levamotti (2,047 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,493 soru

24,697,260 cevap

368,705 kullanıcı

...