Beta HCG değerim 48'den 147'ye yükseldi, dış gebelik mi?

0 oy
94 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (51 puan) tarafından

Adetime 4gün kala betam 48 çıkmıştı sonra adetim 4gün gecikince betam 147 çıktı az yükselmemişmi sadece hafif başım dönüyo okadar 

1 cevap

0 oy
önce (5,774 puan) tarafından

Hemen dış gebelik denemez.doktorlar kalp atışı bile duymasa 8 hastalığa kadar bekliyorlar bişey demek için.beklemek de zorundalar.herhangi bi olumsuzluk şikayet yoksa o da

önce (51 puan) tarafından

Sence nedir daha kan vermedim

Son kanı ne zaman verdin.benim her gebeliğimde yavaş artardı doktorum kalp atışı duyana kadar kesin konuşmazdı

önce (51 puan) tarafından

Dün değil diğer gün verdim sence nedir durumum sabah test yaptım anında çizgi çikti baya belirgin net

Gebelik olabilir canım inşallah vardır kesin konuşamam ki

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beta HCG değerim 48'den 147'ye yükseldi, dış gebelik olabilir mi?
Sağlıklı bir gebelikte beta HCG değerinin 48 saatte yaklaşık iki katına çıkması beklenir. 4 gün içinde 48'den 147'ye yükselen bir değer, beklenen %100'lük artış oranının altında kalmaktadır. Bu durum dış gebelik veya yavaş ilerleyen bir gebelik şüphesi doğurabilir, mutlaka uzman bir hekim tarafından takip edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beta HCG artış hızı ne kadar olmalı ve düşük artış neyi gösterir?
Normal seyreden bir gebelikte beta HCG seviyeleri genellikle 48 ile 72 saat arasında en az %60 ile %100 oranında artış gösterir. Eğer değerleriniz bu hızın çok altında artıyorsa, bu bir kimyasal gebelik, dış gebelik veya düşük riski gibi durumların belirtisi olabilir. Kesin tanı için kan testlerinin seri takibi ve ultrason muayenesi şarttır.
Dış gebelik belirtileri nelerdir ve ne zaman doktora gitmeliyim?
Dış gebeliğin en yaygın belirtileri tek taraflı kasık ağrısı, vajinal kanama ve baş dönmesidir. Ancak bazen sadece hafif baş dönmesi veya hiç belirti olmadan da seyredebilir. Beta HCG değerlerinizdeki yavaş yükselme gibi bir durum fark ettiğiniz anda, herhangi bir şiddetli ağrı veya kanama beklemeden hemen kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmalısınız.
Adet gecikmesi ile beta HCG testi ne kadar sürede tekrarlanmalı?
Beta HCG değerlerindeki artışın sağlıklı olup olmadığını anlamak için genellikle 48 saat arayla kan testi yapılması önerilir. İlk test ile ikinci test arasındaki sürenin uzaması, değerlerin karşılaştırılmasını zorlaştırabilir. Doktorunuz, değerlerinize göre artışın yeterli olup olmadığına karar vererek sizi ultrason kontrolüne yönlendirecektir.
Erken dönemde beta HCG takibi neden önemlidir?
Erken dönemde beta HCG takibi, gebeliğin rahim içinde yerleşip yerleşmediğini anlamak için en temel yöntemdir. Dış gebelik gibi hayati risk taşıyan durumların erken teşhisi, tedavi yönteminin belirlenmesinde kritik rol oynar. Düzenli kan testleri sayesinde gebeliğin seyri hakkında doğru verilere ulaşmak mümkündür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 133 göst.
0 oy
0 cevap 134 göst.
5 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Kadinca_2243150 (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 159 göst.
17 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Brky04 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 116 göst.
26 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Sena1235 (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,692 soru

24,700,228 cevap

368,875 kullanıcı

...