Eşimin sürekli bana kızması ve bağırması normal mi?

+2 oy
276 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (703 puan) tarafından

Bugün detaylı randevum vardı çok uzak baya eşim geldi götürdü. Beni indirdi arabadan gittim muayeneye  olup döndüm ama o kadar sıcakki eşimin bıraktığı yerden biraz yukarı  çıkmışım bana kızdı indiğin yeri bile bilmiyorsun dedi. Neyse çıktık pazara gittik acıktım elimde bisküvi vardı arabadan aniden ininde elimde kaldı yiyordum. İnşallah  yersin yolda yiyip duruyorsun diyince büskiviyi hemen bi köşeye bıraktım. Sonra çıktık markete gittik fazla kalmadık. Su aldı. 2 koli  arabada hemen kapının önünde arabanın bağajını aç arkaya koyacam dedi. Bende gidip arabanın önünde bekledim açsında  eşyaları kenara  çekeyim diye.  herkesin içinde bi bağırdı. Arabanın anahtarını almak aklına gelmiyormu ben taşıyorum buraya kadar. Bende açarsın diye  bekledim sende anahtar dedim. Yolun ortasında açma gerek yok arkaya koyacam dedi. Arka koltuğa bi fırlattı suları hiçbirşey demedim sustum. Eve geldik bi özür diler diye bekliyorum o kızdı tavır yaptı konuşmadı bile. Okadar üzülüyorum ki kendime hiç onunla bi yere gidesim yok. Hala özür dilememi bekliyor.

13 Cevaplar

+4 oy
önce (31,996 puan) tarafından

Ehline denk gelmeyen her şey zayi olur bu aralar kendim içinde aynı şeyi diyorum 

Hani beyaz eşya şans işi derler ya koca da şans işi kimine iyisi denk gelir kimine kötüsü 

önce (703 puan) tarafından

Hiç nazlanamıyorum hamile olduğum halde. Bazen hata yapsam hemen kızmasın diye küçük yalanlar söylüyorum. Mesela o gün yemek verdim fırına unuttım yağ koymagı. Aradı yine o sesiyle bu yemeğe yağ koymadın mı dedi. Biliyorum hep söyleyecek hep yüzüme vuracak korktum koydum dedim. İsterdim aaa unuttum demeyi. Oda bişey olmaz ne olmuş dese. 

önce (31,996 puan) tarafından

İlgisi anlayışı şefkati yerinde bir adamdır benim eşim ama onunda başka kusurları var evlendim evleneli bir gün düzelecek diye ümit edip başa dönen sorunlar kısır bir döngünün içinde sürekli başa sarar gibiyim ama artık yok sayıyorum bir çok noktada. 

-Reklam-
+1 oy
önce (8,127 puan) tarafından

Zaman zaman üzüldüğüm oluyor

İnsanın kendine üzülmesi kadar kötü bişey yok bence

önce (8,127 puan) tarafından

Yok benim ki öyle bir şey değil. Kötü hissedecek şeyler değil şükür 

+1 oy
önce (32,854 puan) tarafından

Genelde bende milletin stres topuyum gelen bağırır giden kızar ama damarım bi atarsa hepsinin içinden geçerim çok sabrederim annem bağırdı dün ne aradım ne sordum ne indim bugün yanına 

Hiç öyle olmadım olamadım. Kimseye nazlanamadım babama bile. Hep içime attım. O gün kötü rüya gördüm. Eşime anlatmak istedim. Güya şaka yapıyor. Bana  nasıl laf yetiştirmek istiyorsan bak rüyana giriyor dedi. Günlerce ayakta kalsam veya bi yere gidip hizmet etsem bana otur hamilesin demez. 

+1 oy
önce (3,612 puan) tarafından

İkinci  oğluma hamileyim son zamanlar dolmustan inerken direk kaldirima basayım dedim yüzü koyun kardirima yapıştım dizlerim hepckan içinde kalmıştı arkamdan indi bı ton laf saydı okadar uzuldumki o günü asla unutmam bide utanmadan senin iyiliğin için kızdın dedi halbuki ne vardı yani biseyin varmı gel otur bekle biraz deseydi 

EHLİNE DÜŞMEYEN HERSEY ZİYAN OLUR

CAN DA İNCİ MERCANDA😔

Bende o gün evde düştüm. Dikkat et dedi sadece. Ayaklarım mosmor. Bakayım bişey oldumu bi yerin ağrıyormu bile demedi. Kalkıp traşa gitti.

önce (3,612 puan) tarafından

Hödükler işte ne var yani azıcık düzgün davransalar ama yok boşver canım sende onun gibi davran

+1 oy
önce (7,165 puan) tarafından

Bugün hastanede idim  yanimizda da bir kız çocuğu yatıyordu basinda anne babası bekliodu kadın adama aşkım hayatım diye sesleniyor gerek yaninda gerekse telefonda adam da kadına canım hayatım vs diyor sürekli bu şekilde hitap ettiler öyle özendim ki adam birde o kadar sakinki çocuğu hiç aralıksız 1 saat ağlamıştır hiç sesini yukseltmeden hep açıklayıcı konuştu vay be ne kadar sakin ve anlayışlı dedim icimden yani anlayacagin bazılarımız kadersiz 

Hiç sakin kalmaz. Hasta oldu oğlum veya ben oldum. Brn demedimmi onu yeme ben demedimmi terli gezme ben demedimmi saçını kurut ondan hasta oldun git ye iğneni aklın başına gelsin diyip kızar. Hiç nazlanamam mesela. Hep içimde kaldı 7 senedir dışarıda elimi tutmamış. O ladar özenirimki el ele tutuşan çiftlere. 7 senedir dışarıda elimi tutusun diye yanında  yürürüm 1 kere tutmadı.

+1 oy
önce (289 puan) tarafından

Bu tarz şeylerde eskiden bende üzülürdüm ama artık haddini bildiriyorum. Çünkü hepsi demeyeyim ama bazı erkekler heleki yorgunsa hastaysa kafası biseye kizdiysa o anda sinirini bizden cikarabiliyorlar.

Eskiden bu tarz bişey olduğunda çok üzülürdüm. Ama şimdi üzülmüyorum haddini bildiriyorum. 

Örneğin bugün dışarda bir olay oldu o an kendi gerçekten fazlaca yük taşıyıp yorulmuştu. Ama biz nelere yoruluyoruz gikimizi cikarmiyoruz neyse

oturdu birşeyden bana sizin esinizin durumu gibi şunu şöyle yapsana böyle yapsana bunu dusunemiyor musun gibi laf ediyordu. Hemen dedim durr 😁 senin karsinda on yaşında çocuk yok 30 kusur yaşında bir birey var 😂öyle milletin içinde azar yiyecek yaşı çoktan gectim. Ama sen daha toplum içinde nasıl davranilacagini ogrenememissin heralde dedim sessizce söylersin insan gibi bende yaparım. İnsanlık hali o an akıl edemeyebilirm normal birşey dedim.

Sonra hemen kim var canım kimi taniyoruz dedi tanımadığımız için işte daha dikkatli ol Medeni ol dedim sustu😁😂

Oda hep öyle diyor sanki bizi tanıyorlarmı. Tanımalarına gerek yok ki. Bakmaları yeter. Gönlüm alınsın diye beklerken özürğ benden bekliyor.

Kafaları almıyor işte malesef 

Benimkide özür dilemeyi bilmez ben ona alıştım artık ama benimkinin taktiği espriye vurmak sirnasmak ya dışardan sevdiğim bişey alıp getirmek gibi onlara şükür diyom 

+1 oy
önce (6,543 puan) tarafından

Ya siz de peygamber sabrı var ya ben deliyim. Senin de arabanın da suyunun da diyip çeker giderim eve dolmuşla ya da taksiyle. Nedir yani ya,sen kim oluyorsun da ota boka bana laf söyleyip trip atıyon derim ben. Valla kendime bile tahammülüm yok şu saatten sonra.

Umurunda olmazdi ki ben otobüsle gitmişim arabayla gitmişim yürüyerek gitmişim. Bırakıp giderdi annem evdeydi oğluma bakıyordu. Laf eder diye sustum. 

önce (6,543 puan) tarafından

Bilmiyorum ya bu kadar umursamaz olmaları normal değil hiç

+1 oy
önce (1,397 puan) tarafından

Ben de bugün annemlere geldim eşim bıraktı kızımın giyilecek kıyafetleri vardı çantaya koymuştum evde unuttum neyse eşime dedim sabah arabaya koy işe giderken bırak diye eve gitti başka çantayı bulmuş içinde bir şey yok dedi onlar değil dedikçe yalan mı soylicem boş işte bunlar dedi 😀 neyse işte ben de sinirlendim ne bağırıyorsun yanlış çanta işte Allah Allah dedim neyse söylediğim çantayı buldu ardından bizim resmimize özür dilerim bebeğim yazıp mesaj atmış çok tuhaf ama o bağırmasını unuttum bile 😀 biz kadınlar en ufak şeye bile mutlu olan varlıklarız sadece anlayış bekliyoruz :) 

Bende öyleyim ufacık şeylerle mutlu oluyorum. Ama onun umurunda bile değil gidip uyudu beni uyku tutmadı

+1 oy
önce (286 puan) tarafından

Hep beni anlatmışsın canm. Bende senin gibi eşim de yana hiç kıymetim bilinmedi hep bi bagirış hep bi azarlama kendime o kadar üzülüyorum ki bende bunları hak edecek ne yapıyorum. Bunları tek yaşayan bilir seni çok iy anlıyorummm

+1 oy
önce (27,290 puan) tarafından

Kendime üzülüyorum. İstediğim daha doğrusu hayalini kurduğum beklediğim hayatı yaşayamıyorum. Maddi açıdan pek sıkıntım yok şükür. Ama uğraşıp didindiğim emek verdiğim şeyler artık çok geride kaldı. Hayat beni alıp a noktasından  z noktasına getirdi. Ama nasip böyleymiş. Yapabileceğim bişey yoktu. Demek ki hayırlısı böyleymiş deyip gelmeye çalışıyprum

+1 oy
önce (1,661 puan) tarafından

Canım çok yüz verirsen önünü alamazsın ezdirme kendini bende senin gibiydim yani herşeye sus sus en sonunda patladım mı tam patlarım o zaman daha kötü birike birike daha kötü olur sende yüz verme o bağırıyosa sende bağır oda anlar sen sustuğun için üstüne geliyor. Bu arada ne kadarlık evlisin bir zaman sonra insanda sabır kalmıyor merak etme takmamayı öğreniyor

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

Karpuz değil ki seçebilelim. Benim kocam benim gibi naif , sakin , sabırlı , cana yakın kadını sırtlan yaptı 🤣 alttan al al nereye kadar yer mekân fark etmeksizin bende lafı sokuyorum

Dün eşimin arkadaşı geldi diyor ki abi sen baya sakinleşmişsin , eşimde diyor ki sakinleşmesem birimizden birimiz birbirimizi döveceğiz 😁 

+1 oy
önce (10,004 puan) tarafından

Gitme o zaman kendi gitsin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte sürekli eleştirilmek ve aşağılanmak nasıl baş edilir?
Evlilikte sürekli eleştirilmek ve aşağılanmak, kişinin özsaygısını zedeleyen ciddi bir iletişim sorunudur. İlk olarak, duygularınızı net ve suçlayıcı olmayan bir dille eşinize ifade ederek bu davranışın sizde yarattığı kırgınlığı paylaşmalısınız. Eğer bu iletişim biçimi değişmiyor ve psikolojik baskıya dönüşüyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak sınırlarınızı nasıl koruyabileceğinizi öğrenmeniz en sağlıklı adım olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlişkide duygusal ihmal ve değersiz hissetme neden olur?
Duygusal ihmal, partnerin ihtiyaçlarını görmezden gelmesi, empatiden yoksun davranması veya sürekli eleştirel bir tutum sergilemesi sonucunda oluşur. Bu durum genellikle çiftler arasındaki iletişim kopukluğundan veya taraflardan birinin duygusal olgunluk eksikliğinden kaynaklanır. Değersiz hissettiğiniz anlarda kendi sınırlarınızı hatırlamak ve kişisel ihtiyaçlarınıza odaklanmak, bu olumsuz döngüden çıkmak için atılabilecek ilk önemli adımdır.
Eşimle yaşadığım tartışmalar sonrası neden kendimi suçlu hissediyorum?
Tartışma sonrası suçluluk hissetmek, genellikle karşı tarafın manipülatif tavırları veya 'gaslighting' denilen, hatalı olan tarafın sizi hatalı olduğuna inandırma çabası nedeniyle ortaya çıkar. Olayları objektif bir şekilde değerlendirerek, gerçekten bir hata yapıp yapmadığınızı sorgulayın. Eğer sadece eşinizin taleplerini yerine getirmediğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsanız, bu durum sizin değil, karşı tarafın sağlıklı iletişim kuramama sorunudur.
Sağlıksız bir ilişki dinamiği nasıl fark edilir?
Sağlıksız ilişki dinamikleri; sürekli eleştiri, herkesin içinde küçük düşürme, duygusal ihtiyaçların yok sayılması ve özür dilememe gibi davranışlarla kendini belli eder. Partnerinizin size karşı sergilediği tutumlar özsaygınızı zedeliyorsa ve sürekli bir huzursuzluk hali yaşıyorsanız, bu ilişki içinde duygusal olarak tükenmiş olmanız muhtemeldir. Bu tür davranışlar, sağlıklı bir ilişkinin temel taşı olan karşılıklı saygı ve güvenin eksik olduğunu gösterir.
İlişkide yaşanan tartışmalarda özür beklemek normal midir?
İlişkide yaşanan tartışmalardan sonra yapılan bir hatanın farkına varılıp özür dilenmesi, sağlıklı bir uzlaşma ve güven ortamı için oldukça normal ve gereklidir. Özür dilememek, hatalı tarafın sorumluluk almaktan kaçtığını ve partnerinin duygularını önemsemediğini gösterir. Eğer bu bir alışkanlık haline geldiyse, bu durumun ilişkiyi uzun vadede daha derin bir iletişimsizliğe sürükleyebileceğini bilmek önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 517 göst.
0 oy
32 cevap 664 göst.

Kategoriler

1,514,722 soru

24,700,872 cevap

368,906 kullanıcı

...