6 buçuk aylık bebeğim ek gıda yemiyor ne yapmalıyım?

0 oy
166 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (3,812 puan) tarafından

Kızlar kızım 6 bucuk aylık ek gıdaya gectım 1 ay önce. 

Ona ozel bıseyler aldım bebek irmigi vs yulaf unu bunlardan tarıf yapıyorum ama yemek ıstemıyır. 

Bızım yemekten vereyim baklm yıcek mi dedım onlara okdr sey yapmadı sevdı gbı yanı .

Sız nasıl yaptınız acaba?

6 Cevaplar

0 oy
önce (10,580 puan) tarafından

Benim oğlumda aynıydı ona özel ne yapsam yemez ama bizim yemeklerden yerdi. Ben yemeği normal yapardım en son pişince oğluma ayırır, ayrı tavada salça kavurur baharat ekler tuz ekler katar 2 dk daha bu şekilde pişirirdim biz yerdik. 

önce (3,812 puan) tarafından

Bnde oyle yapsam mı kı cnm tuz salca koymadan acba erkenmı

Yani ağır yemekler olmasın daha hafif dana eti ağır olur daha çok kabaklı şehriyeli tavuk sulu şeyler verebilirsin 

Patates havuç kabak 

-Reklam-
0 oy
önce (5,881 puan) tarafından

Ben küçük oğluma hep kendi yediğimizden verdim.yağını tuzunu salçasını hep ona göre ayarladım yedi o da.hatta ilk başta salçasız yağsız yaptım yemedi sonra etli sarımsaklı çorba yapmıştım nasıl sevip içti 

Herşeyden sakınınca büyüdüklerinde çok seçici oluyorlar.eğer kusmuyorsa yedir

0 oy
önce (2,829 puan) tarafından

Size bir şey diyeyim mi? Ben oğlumda o kadar özendim ki ek gıdada hep ona ayrı pişirdim ve şimdi o kadar yemek seçiyor ki…. Eltimse hiç umursamadı. Sofra da ne varsa ondan verdi. Şimdi çocuğu ne bulsa yiyor maşallah. 2.5 aylık bi kızım var. Ben yemekte ne varsa ondan vermeyi düşünüyorum 

önce (5,840 puan) tarafından

Aynı benim oğlumda öyle 7 yaşında şimdi çok yemek seçiyor. İkinci çocuğum oldu ona ne yesek verdim. Hemen herşeyi yiyor şuan büyüyünce ne olur bilmem ama özene bezene büyütünce nazlı oluyorlar.

0 oy
önce (15,398 puan) tarafından

canım her ne veriyorsan zorlama yediği 1 kaşık bile yeter ona,doyumluk değil tadımlık ver yeter.

yemek vereceksen tuzuna falan dikkat et, bizim yediğmiz tuz miktarı bebeklere fazla, böbreklerin yorar. 

0 oy
önce (179 puan) tarafından

Alejisi  yoksa verebilirsin canım  kendin  yediğiniz yemeklerden ..irmik yulafmis pek sevmiyor bazı bebekler..dene yani 

0 oy
önce (4,722 puan) tarafından

Bende ona özel yaptım 15 aylık olana kadar 15ten sonra biz ne yersek ondan verdim en baştan beri hiç seçici olmadı elektrik süpürgesi gibi önüne geleni süpürdü 1 yaştan sonra yemiyorsa aç bıraktım aman aç kalmasın diye sevdiği yemeği hazırlamadım en uzun aç kalma rekoru 9 saat sonunda paşa paşa yedi en baştan aman aç kalmasın aman yeterki yesin ne yerse yesin aman küçük derseniz hatayı orda yaparsınız o zaman seçici olur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 buçuk aylık bebeğim özel hazırladığım ek gıdaları neden yemiyor?
Bebekler ek gıdaya geçiş sürecinde dokulara ve yeni tatlara uyum sağlamakta zorlanabilirler. Bebek irmiği veya yulaf unu gibi özel karışımları reddetmesinin temel nedeni, bu gıdaların bebek için yavan gelmesi veya henüz pütürlü gıdalara hazır olmaması olabilir. Bebeğinizin evde sizin yediğiniz sofra yemeklerine ilgi göstermesi, onun artık sosyal bir yeme deneyimi yaşamak istediğini ve ailenin bir parçası olarak sofraya dahil olmayı tercih ettiğini gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebekler ev yapımı ek gıdaları yemek istemediğinde ne yapılmalı?
Bebekler ek gıda reddi yaşadığında zorla yedirme yönteminden kaçınarak süreci oyunlaştırabilir veya bebeğin kendi kendine yemesini teşvik edebilirsiniz. Eğer bebek sizin yediğiniz yemeklere daha hevesli ise, porsiyonu küçük tutarak bebeğinize uygun şekilde az tuzlu ve baharatsız hallerini güvenle sunabilirsiniz. Yemek reddi devam ederse püre kıvamını değiştirmek veya farklı meyve-sebze kombinasyonları denemek adaptasyonu hızlandıracaktır.
6 aylık bebekler aile sofrasındaki yemeklerden yiyebilir mi?
6 aylık bebekler, aile sofrasındaki yemeklerden aşırı tuz, şeker, bal, patlıcan, bakla ve alerjen riskli gıdalar içermediği sürece tadımlık olarak tüketebilir. Ev yemeklerini bebeğinize verirken mutlaka püre haline getirmeli veya parmak gıda şeklinde kendi tutabileceği yumuşaklığa getirmelisiniz. Bu süreçte bebeğin kendi yemeğini keşfetmesi, iştahını ve yemeğe olan merakını olumlu yönde tetikleyebilir.
Bebek irmiği ve yulaf unu ile yapılan mamalar nasıl daha lezzetli olur?
Bebek irmiği veya yulaf unu ile hazırlanan mamaları lezzetlendirmek için içerisine mevsim meyveleri, yoğurt veya anne sütü ekleyerek daha tanıdık bir tat profili oluşturabilirsiniz. Tek tip karışımlar yerine bebeklerin damak tadına uygun sebze püresi veya ev yapımı elma püresi ile tatlandırılan mamalar kabul görme oranını artırır. Eğer bebek bu karışımları hala reddediyorsa, tadımlık porsiyonlarla zorlamadan farklı içeriklere geçiş yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Ek gıdaya geçişte bebeklerin yemek reddetmesi normal midir?
Ek gıdaya geçişte yemek reddi son derece normaldir ve çoğu bebek bu adaptasyon sürecinde farklı dokulara tepki verir. Bebeklerin yaklaşık 6 aydan itibaren sadece anne sütünden farklı gıdalara alışması zaman alabilir; bu süreçte kararlı olmak ancak baskı yapmamak önemlidir. Bebeğiniz sizin tabağınızdaki yemeğe ilgi gösteriyorsa, onun bu merakını kullanarak yeme alışkanlığı kazanmasına rehberlik edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 276 göst.
0 oy
13 cevap 1,529 göst.
24 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 151 göst.
0 oy
1 cevap 173 göst.

Kategoriler

1,514,832 soru