Hamileyken aç kalmak 28 haftalık bebeğime zarar verir mi?

0 oy
340 göst.
önce Diğer kategorisinde (423 puan) tarafından

Kızlar 28 haftalk hamileyim ***** kocamn borcları yznden maası herseyi borca gdyo elde sıfır para kalyo son 2 aydır hep açım ackyorum doğru düzgün beslenemiyorum hep ekmek yiyorum yanls anlamayn yardm istedgm icin sormuyorum sadece merak ettgm şey karnmdaki bebek bundan etkilenirmi sürekli ac hissediyorum bebek sonrasında hasta engelli yada allah korusun yani bisey olurmu vitamin yazdı doktor onu bile alamadık ailemiz kimsemiz yok hepsi bizden elini cekti ilgilenmiuolar onlara zaten ayrıca sitemliyim 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (9,539 puan) tarafından

Hasta engelli olmaz ama beslenemez vitamin alamaz  bebek ve sende çok çekersin sadece ekmek yiyerek nereye kadar gidecek o vücut. Biryerde iflas etmeye başlar 

Allah yardımcın olsun zor bir durum 

önce (423 puan) tarafından

Aminn canım benim

-Reklam-
+1 oy
önce (471 puan) tarafından

Siz etkilenirsin oncelikle plasenta bebegin ihtiyacı olmayan eksiklikleri bile ne yapıp eder bulur bebege aktarır mesela vücutta depoda kalsiyum kalmadi diyelim ama bebegin ihtiyacı var kemikten çeker yinede kalsiyumu bebege iletir. Ancak olan sizin sagliginiza olur Allah yardımcınız olsun belediyeye muhtarlığa falan başvurmadım durumunuzu anlatsanız belki faydası olur mu ki bu süreçte bilemedim.

Kimse yardmcı olmyo canm başa gelen çekilir diyip yoluma devam ediyorum ayağa kalkcam elbet hep böyle gitmiycek illaki düzelicek bu gunleri unutmuycam

0 oy
önce (4,542 puan) tarafından

Bebek senden beslenir sadece sen halsiz kalırsın.Sosyal yardıma başvuru yapın belki yardımcı olurlar. 

Onuda daha once yaptm 1 kez verdiler sonra yardm etmediler

önce (4,542 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun. Hayat zor

0 oy
önce (3,670 puan) tarafından

9 ay ölü gibi yattım sadece çubuk kraker yedim şükür bişey olmadı sadece anne güçsüz kalıyor 

İyi bari bebeğiniz kilo olarak nasıl doğdu zayf oldumu

Yok hep iri bebek oldu kilosu boyu güzeldi maşallah seninde öyle olur korkma bazen paradan değilde bişey yiyemezsin benimde öyleydi iki lokma yemek sabaha kadar midem bulandı dediğim gibi 9 ay çok zordu 

Biraz olsun içim rahatladı inşallah benim oğlum da iri bir bebek olur zayıf olsun istemiyorum sağlıklı olsun ilk başta

Sağlıkla al kucağına canım ben hamileyken öyle zor şeyler yasadimki önemli olan inançlı ol moralini yüksek tut dün olan sıkıntı yarın düzelir elbet

0 oy
önce (808 puan) tarafından

Bebek Hasta olmaz ama dogumdan sonra sen cokersin. Bebek senin vitamin depolarini kullanir belki zayif dogar bilmiyorum kocanin ne borcu var niye o kadar borclandi acaba 

İnsallah zayıf doğmaz 300 bin iste kredi borcu var sacma sapan borclar 

0 oy
önce (14,064 puan) tarafından

Hasta yada engelli olmaz ama beslenemez gelişimi geride olur kızıma hamileyken yiyemiyordum baya kilo verdi 1500 Gr doğdu kızım 

Allah korusun inşallah öyle bir şey olmaz

önce (14,064 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

0 oy
önce (1,113 puan) tarafından

Malesef bebek etkilenebilir çünkü sizden besleniyor bu durum çok büyük sıkıntı bence eşinizin ailesine yada kendi ailenizle bu durumu konuşun.. Allah eşini bildiği gibi yapsın ne kadar merhametsiz.. 

Ailen neden elini çekti ?

Allah kocama akıl fikir versin sadece  hidayet güzel ahlak eylesin

Aile konusu cok uzun hic bir faydaları yok aksine hep negatiflik olumsuzluk bende uzak durmayı tercih ettim iki taraftanda 

0 oy
önce (65,331 puan) tarafından

olan sana olur bebek senden besleniyor  inşallah biter borclariniz 

Aminnn insallah canım

0 oy
önce (10,420 puan) tarafından

Vitaminleri devlet çok cüzi bir fiyatta veriyor onları alabilirsiniz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken yetersiz beslenmek 28 haftalık bebeğe zarar verir mi?
Hamilelikte yetersiz beslenme bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir ve düşük doğum ağırlığı, gelişim geriliği veya bağışıklık sistemi sorunlarına neden olabilir. Özellikle üçüncü trimesterde bebeğin hızla kilo aldığı ve organlarının son halini aldığı süreçte protein, vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme düzeni bebek sağlığı için kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte uzun süre aç kalmak bebeğin gelişimini nasıl etkiler?
Uzun süreli açlık kan şekerinin düşmesine ve vücudun ketozis moduna girmesine neden olarak bebeğin ihtiyacı olan glikozun azalmasına yol açabilir. Bu durum uzun vadede bebeğin beyin gelişimi ve genel büyüme eğrileri üzerinde risk oluşturabildiği için düzenli aralıklarla, kan şekerini dengede tutacak küçük öğünlerle beslenmek hayati önem taşır.
Hamileyken vitamin haplarını alamamak bebekte kalıcı hasar yapar mı?
Vitamin takviyeleri beslenmedeki eksiklikleri gidermek için kullanılır ancak tek başına mucizevi bir kaynak değildir. Folik asit, demir ve kalsiyum eksikliği bebekte anemi, gelişimsel gecikmeler veya kemik yapısında zayıflık gibi riskler doğurabilir; bu yüzden sosyal destek kurumları veya belediyelerin sunduğu gıda desteği programlarına başvurulmalıdır.
Hamilelikte maddi imkansızlıklar nedeniyle sadece ekmek yemek bebeğe yeter mi?
Sadece ekmek gibi karbonhidrat ağırlıklı beslenmek bebeğin ihtiyaç duyduğu temel protein, yağ ve mikro besinleri karşılamaz. Gebelik döneminde bebeğin doku gelişimi için proteine, beyin gelişimi için sağlıklı yağlara ve genel sağlık için çeşitli vitaminlere ihtiyaç vardır, bu nedenle mümkünse bakliyat, yumurta veya sebze gibi uygun maliyetli ama besin değeri yüksek gıdalara ulaşılmalıdır.
Hamilelikte yeterli beslenemeyen anneler devlet desteğine nasıl başvurur?
Beslenme desteği almak isteyen gebeler öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın il veya ilçe müdürlüklerine başvurarak sosyal yardım sistemlerine kayıt olabilirler. Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki belediyelerin gıda yardımı birimleri, sosyal marketler veya yerel sivil toplum kuruluşları gıda ve temel ihtiyaç desteği konusunda rehberlik edebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 802 göst.
15 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zxcv (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.
20 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,506 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 2,309 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (4,400 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 1,159 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,039 soru

24,705,405 cevap

369,140 kullanıcı

...