Yemeğe bulyon yerine yanlışlıkla limon suyu koydum ne yaparım?

0 oy
572 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (6,314 puan) tarafından

Selamlar, 

Akşam yemeğine bulgur pilavı yaptım. Önceden hazırlayıp buzluğa koyduğum tavuk bulyondan bayağı içine bolca koydum ki tadı daha da güzel olsun dedim😌 buraya kadar her şey normal.

Biraz demlenince tadına bakayım dedim, böyle yapış yapış görünüyor, suyu fazla koydum herhalde diye düşündüm. Aman Allahım, tadına bakınca anladım ki bulyon diye limon suyu koymuşum 😬😂 bildiğin ekşi, çok ekşili, bulgur görünümünde limon yediğinizi hayal edin.

Buz kalıplarında dondurmuştum. Tavukla beraber başka sebzeler de eklediğim için sarımsı rengi de sorgulamadım 😇 

16 Cevaplar

+2 oy
önce (32,071 puan) tarafından

Pudinge tuz katmış insanım ben hiç bir şey beni şaşırttmaz 

önce (6,314 puan) tarafından

Ahahha seninki daha kötü olmuş kız 😅 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,866 puan) tarafından

Ayyy geçmiş olsun bundan sonra üzerine yazarsın ne olduğunu 😀

Hep yazıyorum aslında, bunu nasıl atladım bilmiyorum 😇 

önce (5,866 puan) tarafından

Olacağı varmış nasipten çıkmış demek ki

He vallahi 😌 

önce (2,678 puan) tarafından

olacagi varmis. dunde anneme ole olmus. ketila limon tuzu dökmus kireci ciksin diye. sonra unutup bilgur pilavi yapmis suyu kormal su sanip kaynatip pilav yapmis. yerken eksi eksi🤣🤣 dökmus pizza soylemisler🤣🤣🤣

Aaa yazık olmuş ona da 😇 

+1 oy
önce (5,930 puan) tarafından

Ayy kötü olmuş baya dicektimki  bulgur hızlı pişer tekrar yap saate baktım 9 olmuş sonra tekrar senin yurtdışında yaşadığın aklıma geldi

Öyle saçmalıklar silsilesi yaşadım😅 bu arada saat farkı nedir

Şuan aramızda 1 saat fark var😇 bizde 20.30, sizde 21.30. Dünden kalan kuskus vardı, onu ekledim allahtan. 

+1 oy
önce (3,670 puan) tarafından

Ahaha sıcakta limonata iyi olurdu neyse emek çöp olmuş bende cayciya geceden limon tuzu koydum sabah unuttum çay demledim ulan tamam doldurdum rengi bulanık yok ama bu ictimki anaa leş gibi bide diyom bu su niye böyle😂😂

😅 Arada hepimize oluyor böyle şeyler. 

+1 oy
önce (471 puan) tarafından

Salataya çevirip tüketebilirsiniz kısır gibi 

Çok mantıklı, zaten kıyıp atamadım, dolapta duruyor 🤗 

+1 oy
önce (1,118 puan) tarafından

Sağlık olsun olur öyle karışıklıklar

Öyle gerçekten. İlk fark edince bayağı gülme tuttu beni, sonra da üzüldüm 😌 

+1 oy
önce (2,122 puan) tarafından

Amaaaaannnm canım sağolsun bizde insanız olur öyle şeyler bosverrrrrr

Arada tuz şeker sorunları olurdu da böylesi ilk defa oldu 😅 

Bişey olmaz bir ilki denedim limonlu pilav yaptım dersin 🤣🤣🤣

😅 Denemiş oldum doğru. Salata yaparım yarın, ek olarak limon sıkmam😇 

Bende uzun zaman önce pilav kaynamaya başlayınca altını kisayom derken komple kapatmisim on dk sonra bı gittimmi pirinçler şişmiş içinde🤣🤣🤣bikere de susuz sarma pisirmistim ama pismisti kendi suyuyla 🤣🤣🤣

İstesek cesaret edemeyeceğimiz şeyleri denemiş oluyoruz böyle 😇 

0 oy
önce (65,331 puan) tarafından

güldüm ya basima gelir dicem de limon suyu dondurmadim rahatım baska yemegimde çıkar acısı 😀

domates.salcasi diye hep biber salcasi aliyorum . okuma aliskanligim hic yok kasa yaninda.indirimde.diye almistim bir guzel sarma sardim ama gör kalem gibiler icine o biber salcasindan koymusum bide acılı 😀 yiyemedik tabi halama goturmustum

Biber salçası o kadar kötü değil aslında ama üstüne acılı olanı almışsın 😅  Hepimiz arada yaşıyoruz böyle durumlar. 

ben sevmiyorum tek biber salcasi o buruk tadi guzel gelmiyor 😀 geçen yine biber salcasi almisim Allah tan acısız di minik kaplara böldüm buzluga attim çok minnak koyuyorum yemeklere kalan kavanozu yine halama verdim 😀

Yaşasın halalar 😅 Sevmiyorsan zor tabi, anlıyorum. 

+1

yaşasın ya hakkı cok bende ❤️

0 oy
önce (1,437 puan) tarafından

Ayyyy benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti ama bekarken 😀 eşimle biz daha sevgili iken annem evde yoktu bana da makarna yap demişti eşimle telefonla konuşuyorduk konuşma o kadar derin olmalı ki kaynamış su dolu tencereye makarna yerine çay koymuştum 😀

0 oy
önce (27,870 puan) tarafından

Benim annem pasta yapardi sülalənin doğum günlerine. Hepside çok güzel oluyordu. 

Bir kere anneannemin doğum günüydü yine annem pasta yapti. Kremasına tuz koymuş . 

Herkes bir keyifle pastayı bekliyor yemek için pasta kesildi sofraya toplandı herkes. Ağzına atmistikki tuz tadı ajshs

Bayada geliyordu Tüzün tadı ve işin garip kısmı o pasta öğün bitti herkeste yedi ahshssh en komiği bu bence herkesin yemesi.

0 oy
önce (864 puan) tarafından

Kuzucum nolur evine bulyon sokma. O kadar o kadar o kadar sağlıksız ki :(

önce (8,159 puan) tarafından

Bence kendi yapıp donducuya koymuş anladığım kadarıyla hazır değil.

önce (864 puan) tarafından

Ha o zaman müthiş 🤩

0 oy
önce (518 puan) tarafından

Yazık olmuş ya benim başıma öyle bir olay gelmedi ama biz eltime yemeğe giderken eltim pilav yapmışti tuzun yerine şeker koymuştu ☺️

0 oy
önce (116 puan) tarafından

Ayy bende şeker yerine tuz, tuz yerine şekeri çok kullandım. Oluyor öyle insanlık hali. Onu dök hayvanların hakkıymış(tabii yerlerse) kendinize bidaha hazırla . 

0 oy
önce (912 puan) tarafından

Bir şey olmaz canım ben de yemek tenceresi yerine yoğurt tenceresine tüpe koyup kaynatmıştım dolaptan alıp😄

0 oy
önce (47,091 puan) tarafından

Eltimin gönderdiği yayık ayranla kızımın doğum gününe puding yapan ben 😀😀 ve tadına bakmayip herkese ikram ettim yiyen bir öğğğ sesi çıkartıyor 😀😀 ee köyden gelen sütle yaptım dedim eltimcim canım bebeğim bitanem . Nurum o süt değil yayık ayranı eşin çok sever çocukkenden biliyorum ondan göndermiştim dedi 😀😀😀

0 oy
önce (2,911 puan) tarafından

Canım ben Vala büyük konuşmuyorum hic tabiki hep tadarım Bi elimle az bişey yani tuzla şekeri başımıza gelmiştir tabi hatırlamıyorum 🤗 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yemeğe yanlışlıkla limon suyu koyduğumda nasıl kurtarabilirim?
Yemeğe fazla limon suyu eklendiğinde asitliği dengelemek için az miktarda karbonat veya şeker eklemek etkili bir yöntemdir. Çay kaşığının ucuyla ekleyeceğiniz karbonat, asidi nötralize ederek ekşiliği hızla azaltacaktır. Eğer yemeğinizin miktarı fazlaysa, içerisine çiğ bir patates dilimi atıp bir süre pişirerek fazla asidi emmesini sağlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Buzluktaki malzemelerin karışması nasıl önlenir?
Buzlukta dondurduğunuz gıdaların birbirine karışmasını önlemek için mutlaka üzerine etiket yapıştırmalı veya farklı renklerde saklama kapları kullanmalısınız. Özellikle bulyon, limon suyu veya stok gibi birbirine benzeyen sıvıları dondururken şeffaf poşetler yerine üzerinde not alabileceğiniz kaplar tercih etmek, bu tür mutfak kazalarının yaşanmasını büyük oranda engeller.
Fazla ekşi olan bulgur pilavı nasıl kurtarılır?
Bulgur pilavında oluşan yoğun ekşiliği gidermek için pilavın içine bir miktar sıcak su ve bir miktar tereyağı ekleyerek tadı yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Eğer ekşilik çok baskınsa, pilavı süzgeçten geçirip bol ılık suyla duruladıktan sonra yeni bir tencerede az miktarda salça ve tereyağı ile tekrar kavurarak asit oranını düşürebilirsiniz.
Bulyon yerine yanlışlıkla limon suyu kullanmanın zararı olur mu?
Bulyon yerine limon suyu kullanmak sağlık açısından bir zarar teşkil etmez ancak yemeğin lezzet dengesini tamamen değiştirir. Bulyonlar tuzlu ve aromatik bir yapıya sahipken, limon suyu asidik ve keskin bir tat verir. Bu durum sadece yemeğin tadının bozulmasına neden olur, ancak içerisine eklediğiniz malzemeler bozuk değilse gıda güvenliği açısından bir risk oluşturmaz.
Dondurulmuş gıdalar mutfakta nasıl pratik bir şekilde ayrıştırılır?
Dondurulmuş gıdaları pratik bir şekilde ayrıştırmak için her kalıp için farklı şekilli buz kalıpları kullanmak en kesin çözümdür. Örneğin tavuk bulyonları dikdörtgen kalıplarda, limon sularını ise yuvarlak kalıplarda dondurursanız, görsel olarak benzerlik gösteren içerikleri birbirinden kolayca ayırt edebilir ve mutfakta hata yapma riskini minimuma indirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 416 göst.
25 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 504 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 474 göst.
25 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Prensesinannesii1 (640 puan) tarafından soruldu
+5 oy
14 cevap 1,868 göst.
9 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Eslem 01 (902 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,049 soru

24,705,579 cevap

369,150 kullanıcı

...