3 aylık bebeğime rotavirüs aşısı yaptırmalı mıyım?

0 oy
178 göst.
önce Diğer kategorisinde (150 puan) tarafından

Kızlar kızım ayın ıkısınde 3 aylık olacak hemsıre eczaneden rotavırus asısı getır dedı vurayım sız yaptırdınız mı ucretlıymıs

10 Cevaplar

0 oy
önce (4,946 puan) tarafından

Kızıma yaptırdım 2 doz. Oğluma da yaptıracam inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (16,194 puan) tarafından

Kesinlikle yaptır pahalı ama çok perişan olan gördüm 

önce (640 puan) tarafından

Fiyatı ne kadar acaba 

önce (16,194 puan) tarafından
+1

Valla şuan bilmiyorum ne kadar benimkiler büyüdü ama ikisinede yaptırdım

önce (2,771 puan) tarafından

3 ay önce 1150 tlydi zam gelmediyse eğer 

önce (640 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (576 puan) tarafından

Daha dün rotadan kızını kaybetmiş birinin hikayesini okudum Instagramdan . Amacım kimseye akıl vermek değil önleminizi alın diye başlamıştı konuya 😐

0 oy
önce (2,116 puan) tarafından

Tabiki de yaptır canım bu tür aşılar onemli

0 oy
önce (5,347 puan) tarafından

Bacım sorman bile hata hiç düşünmeden yaptır gülüm benim ❤️ ileride pişman olma tatlım 

0 oy
önce (1,105 puan) tarafından

Yaptırdım çocuklarıma 3. Doğsun nasipse onada yaptırıcam

0 oy
önce (10,037 puan) tarafından

Bazı geri kafalarına var burda asi karşıtı aman sakın onları dinleme bile al yaptir 2 3 bin vardır ama ihmal edilecek birsey degil

0 oy
önce (10,585 puan) tarafından

Rota ve menenjit aşıları önemli ücretli pahalı maalesef ama önemli yaptır 2 bin küsurlerde 

0 oy
önce (140 puan) tarafından

Aşı konusunda çok fazla tartışmalar var, ben eğitimci bir anne olarak 6 aylık bebeğime tüm aşıları yaptırdım ama son zamanlarda çok düşündüm ilk dozunu yaptırdığım aşıların ikinci ve üçüncü dozlarını yaptırmayacağım.  Aşıların içindeki cıva miktarı ve random içermesi beni rahatsız ediyor. Keşke bebeğim büyüyünce kendisi tercih etse veya etmese. Ama şu an büyük sorumluluk yaptırmakta yaptırmamakta. Eğer kitap okuyan biriyseniz arka bahçe isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. 

0 oy
önce (7,183 puan) tarafından

Evet 3 ve 5 aylikken 2 doz vuruldu ben aldgimda 2300 TL idi 20 ay önce 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylık bebeğime rotavirüs aşısını yaptırmalı mıyım?
Rotavirüs aşısı, bebeğinizi şiddetli ishal ve buna bağlı gelişebilecek sıvı kaybı riskine karşı korumak için uzmanlar tarafından önerilen bir aşıdır. Bu aşı, bebeğin bağışıklık sistemini rotavirüs kaynaklı bağırsak enfeksiyonlarına karşı güçlendirerek hastaneye yatış oranlarını ciddi ölçüde azaltır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde rotavirüs aşısı kaç doz uygulanır ve ne zaman başlanır?
Rotavirüs aşıları genellikle 2. aydan itibaren başlanarak bebeğin marka tercihine göre 2 veya 3 doz şeklinde uygulanır. Aşı takviminin tamamlanması için ilk dozun en geç 12-15. haftaya kadar yapılması ve tüm dozların 8. aya kadar bitirilmiş olması gerekmektedir.
Rotavirüs aşısı neden ücretli ve yaptırmak zorunlu mu?
Rotavirüs aşısı, Sağlık Bakanlığı'nın genişletilmiş bağışıklama programı içerisinde yer alan rutin aşılar arasında bulunmadığı için özel aşı statüsündedir ve ücretli olarak temin edilir. Zorunlu bir aşı olmamasına rağmen, bebeğin sağlığı ve ciddi enfeksiyonlardan korunması adına çocuk doktorları tarafından mutlaka yapılması tavsiye edilir.
Rotavirüs aşısı yan etki yapar mı ve bebekte neye yol açar?
Rotavirüs aşısı uygulandıktan sonra bebeklerde çok nadir durumlarda huzursuzluk, hafif ateş veya geçici iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir. Bu yan etkiler genellikle kısa sürelidir ve aşının koruyuculuğu, olası enfeksiyonun yaratabileceği ağır ishal tablosuna kıyasla çok daha büyük bir sağlık avantajı sağlar.
Rotavirüs aşısı eczaneden nasıl alınmalı ve saklanmalı?
Eczaneden alınan rotavirüs aşısının soğuk zincir kuralları çerçevesinde bozulmadan taşınması büyük önem taşır. Aşıyı eczaneden teslim aldığınız anda mutlaka buz aküleri içeren özel bir soğutucu çanta içinde muhafaza etmeli ve mümkün olan en kısa sürede aşıyı yaptıracağınız merkeze ulaştırmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 371 göst.
0 oy
15 cevap 410 göst.
10 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 224 göst.
10 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde eflinada (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
5 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde nurr001 (4,917 puan) tarafından soruldu