2 buçuk yaşındaki kızımla 24 saat otobüs yolculuğuna çıkıyoruz

0 oy
355 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,048 puan) tarafından

Kaynanamlar bitliste yaşıyor 2 buçuk senedir evliyiz ilk defa gidicez kızımla babasının dogup büyüdüğü şehri görücez heyecanlıyım baya valizi hazırladık bakalım otobüsle 24 saat 2 buçuk yaş bebeyle nasıl geçecek. Birkaç gün kalıp gelicez istanbuldan birkaç gün kaçmak bence iyi gelicek en son kızıma hamilyken gezdik şehir dışına gitmiştik. Kayınpederim hergün arıyor gelin diye söylemedik sürpriz yapıcaz eşim babasiyla konuşmuyor belki barisirlar 

image

9 Cevaplar

+1 oy
(4,805 puan) tarafından

24 saat yol gidersem en az on gün durmam lazım 😀

(2,048 puan) tarafından

4 5 gün yetr ya sonra sıkılır insan birde eşim anca bu kadar izin alabildi

-Reklam-
0 oy
(2,120 puan) tarafından

BBizde garın eşimin memeleketine gideceğiz tek fark ben asla heyecanlı değilim. Gitmemek için her şeyi yapabilirim ama oğlum orayı çol seviyor. El mecbur katlanıyorum bende 

(2,048 puan) tarafından

Siz hangi şehre gidiyorsunuz canım ben ilk defa gidicem ondan sanırım heyecan var kaynanam kayınpederim iyiler gorumceler dışında beki ondan

0 oy
(402 puan) tarafından

Ayy ne kadar güzel Cnm hayırlı yolculuklar dilerim iyi gezmeler size rabbimm sağ sağlim.gidip.gelirsiniz inşallah en azından bir kaç günlük de olsa değişiklik.olur.sizede

(2,048 puan) tarafından

Sagol canım iyi gelir ya birkac günde olsa 

0 oy
(1,151 puan) tarafından

Hayırlı yolculuklar 

(2,048 puan) tarafından

Sagol canım benim 🌸

0 oy
(3,566 puan) tarafından

Ne güzel canım değişiklik olur size de kazasız belasız gidersiniz inşallah hayırlı yolculuklar 🤗

(2,048 puan) tarafından

Sagol canım benim 🥰 biraz uzaklasmak burdan iyi gelicek eminim

0 oy
(602 puan) tarafından

Hayırlı yolculuklar 

24 saat nasıl dayanacak çocuk çok zor olmazmı 2 günlük için çekmezdim galiba o yolu

(2,048 puan) tarafından

Kızım uslu genelde arabada otobüste sorun çıkarmaz oyuncağını alicaz yanimiza en sevdigi 

0 oy
(411 puan) tarafından

Oo Bitlis merkez mi yoksa ilçeleri falan mı 

(2,048 puan) tarafından

Merkezde kiralık evleri var canım köyde yaşıyorlar genelde 

(411 puan) tarafından

Bitlis merkeze bir kaç defa tek gittim ben Tatvan'da oturuyorum gezmek için Tatvan güzel de merkez o kadar değil 

0 oy
(10,498 puan) tarafından

Ayyy canım memleketim 🥹 bol bol gez keyfini çıkar 

(2,048 puan) tarafından

Gezecegiz inşallah canım tatvana gitmek için ya

(10,498 puan) tarafından

Tavanın sahili çok güzel özellikle akşamları nemruta da git mutlaka 

0 oy
(14,506 puan) tarafından

Hayırlı yolculuklar kazasız belasız ama birkaç gün için o kadar yol gidilir mi otobüsle bilemedim ya biraz daha uzun kalsan gittiğine değse 

(2,048 puan) tarafından

Eşim bu kadar izin alabildi canım o yüzden sagol canım 🌸 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 buçuk yaşındaki çocukla 24 saatlik otobüs yolculuğu nasıl rahat geçer?
2 buçuk yaşındaki çocukla uzun otobüs yolculuklarında en önemli adım çocuğun uyku saatlerini yolculuk saatleriyle eşleştirmektir. Yanınıza çocuğunuzun en sevdiği oyuncakları, tablet veya telefon gibi dikkatini çekecek aktiviteleri ve kolay ulaşabileceğiniz bir çantada atıştırmalıkları mutlaka alın. Her birkaç saatte bir molalarda mümkünse otobüsten inip hareket etmesini sağlamak hem sizin hem de çocuğunuzun enerjisini tazeleyecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uzun süreli otobüs yolculuklarında 2 yaş sendromundaki çocuk için neler gerekir?
Uzun yolculuklarda 2 yaş sendromundaki bir çocuk için en gerekli şeyler konfor ve oyalanma araçlarıdır. Çocuk için rahat edebileceği bir boyun yastığı, tanıdık bir battaniye ve sevdiği atıştırmalıkları yanınızda bulundurmak kriz anlarını azaltabilir. Ayrıca yol boyunca sıkılmaması için yeni kitaplar veya daha önce oynamadığı küçük oyuncaklar getirerek ilgisini uzun süre canlı tutabilirsiniz.
Bebekle şehir dışı otobüs yolculuğuna çıkarken valizde neler bulunmalıdır?
Bebekle otobüs yolculuğuna çıkarken valizinizde mutlaka yedek kıyafetler, yeterli miktarda bez, ıslak mendil, ateş ölçer ve temel ilk yardım malzemeleri bulunmalıdır. Otobüs ortamı bazen çok soğuk veya sıcak olabildiği için kat kat giydirilebilecek kıyafetler seçmek en doğrusudur. Ayrıca çocuğun midesini bozmayacak atıştırmalıklar ve suyunun yanında olması, yolculuk esnasındaki temel ihtiyaçlarını güvenle karşılamanızı sağlar.
Çocukla ilk defa uzun otobüs yolculuğuna çıkacak anneler nelere dikkat etmeli?
Çocukla ilk defa uzun yolculuğa çıkacak anneler için en büyük kolaylık önceden plan yapmaktır. Otobüs biletini mümkünse çocuğun uyuyabileceği gece saatlerine göre almak, yolculuğun büyük kısmını uykuda geçirmesine yardımcı olur. Ayrıca yanınızda küçük bir çöp poşeti bulundurmak, dökülen kırıntıları veya kullanılan bezleri anında toplamanızı kolaylaştırarak koltuk çevrenizi temiz tutmanızı sağlar.
24 saat sürecek otobüs yolculuğu öncesi hazırlık listesinde neler olmalı?
24 saatlik bir yolculuk öncesi hazırlık listenizin en başında çocuğun düzenli kullandığı ilaçlar ve bir değişim kıyafeti yer almalıdır. Yolculuk sırasında hem kendinizin hem de çocuğun konforu için kolay giyilip çıkarılabilen rahat kıyafetler tercih edin. Ayrıca yolculuğun uzunluğu nedeniyle çocuğunuzun beslenme düzenini bozmayacak, dökülmeyen ve bozulmayan gıdalar seçerek hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 414 göst.
15 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 2516 (2,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 576 göst.
3 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (10,617 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 676 göst.
2 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 2,213 göst.