Sosyal medyada hakaret davasında tazminat alabilir miyim?

0 oy
473 göst.
önce Diğer kategorisinde (7,198 puan) tarafından

Belki hatirlayaniniz çıkar Şubat ayında sosyal medya üzerinden hakaret küfür edilmişti bna bnde savcılığa verdiydim 5 ay oldu ses çıkmadı bugün gittim adliyeye sormaya karşı tarafa ön ödeme çıkmış 9 bin TL ceza yani onu ödemeyi kabul ederse dosya kapanacakmis kabul etmezse ceza davasina dönüşecek.isin kötü tarafı da o 9 bin TL devlet hazinesine gidecekmiş bana birşey yok yani savcının kalemine dedim ben küfür yediğimle mi kalacağım yani bu mudur adalet ee devlet adaleti böyle mi sağlıyor sırf bu isler için 2 kez karakola 1 kez savcılığa gittim nolcak benim hakkım sizce hukuk mahkemesine maddi manevi tazminat davası açayım mı yoksa ordanda bir *** çıkmaz mi

7 Cevaplar

+5 oy
önce (641 puan) tarafından

Elin gavurlarından alınan kanunlardan ne bekliyordunuz ki??? 

Seni Allah yaratıyor sana değer verip seni yoktan var ediyor, ve sen bunun üzerine Allah ın kanunlarına, emirlerine mi karşısın. Ölünce şeriatla hesaba çekileceksin, elin gavurunun kanunlarıyla değil 

önce (7,198 puan) tarafından

Orasını ben düşünürüm sen dert etme nasıl sen seviyorsan bende şeriatı sevmiyorum ben sana sen neden seviyorsun diyor muyum diyemem beni ilgilendirmez benim karşıt oluşum da sanırım seni ilgilendirmez zaten morelim yok sacma sapan kışkırtmalar yapma

Kışkırtma değil bu. Bir Müslümanın ŞERİAT istememesi dinden çıkmasıdır demek. Dinden çıkınca da dini nikahı düşer eşiyle ne yaşarsa yaşasın zinaya girer o yüzden ben uyarıyorum sadece 

Off akşam akşam eşimle birşey yaşamıyorum  dini nikahim zaten düşmüştür saol uyardığın için 

Ne diyorsun be ne zinasi salakta değilim senin gibi ******** de değilim sen kimsin gelip bna zina yapmış diyorsun sen numaranı ver bakayım bana zina neymiş sorayım sana sürtuk 

-Reklam-
+2 oy
önce (3,505 puan) tarafından

Daha yeni mi anladın bacım adaletin olmadığını Allah sorsun hesabını 

Ya çok üzüldüm böyle beklemiodum 

+1 oy
önce (15,451 puan) tarafından

geçen biri bununla ilgili video çekmiş, trafikte adam dayak yemiş, davalık olmuşlar vs devlet döven kişiye para cezası vermiş. dayak yiyen de diyor ki dayağı ben yedim, parayı devlet aldı, e ben🤦🏼‍♀️ yani en azından bir kısmı kişiye ödenmeli bence 🤷🏼

bu tarz şeyler mahkeme yükünü azaltsın diye arabulucuk çıktı işte. 

önce (2,675 puan) tarafından

vay anasini. allah dusurmesinde hic bilgim yok ben saniyorum bu seyleri hep davayi kazanan kisi aliyor . fallan . 

Kız bnde ona yanarım zaman kaybı yanı ceza değil hediye gibi @McFadden

önce (2,675 puan) tarafından

evet . gittin geldin sirada bekledin belki millete laf anlattin basvuru ucreti yatirdin yoldu yemekdi derken cocuk sefil oldu cocugu bireyere brakacak musait hiri aradin ettin hersey halkini arayana kulfet olmus oluo  cok sacma gercekten. allahindan buldun allah belasini versin demek daha adaletli ve kolay demekki

Aynen öyle en guzeli beddua etmek Allaha birakmak yoksa hak araninca çıkmıyor 

önce (4,679 puan) tarafından

Eskidendi bir çok şey. Şimdi avukata bile ortak devlet. Vekalet aldığı an %45 ini devlete ödemek zorunda kalıyor avukatlar. Yada cezasını ödüyor. Kimi davalar peşin bile değil. Çoğunun ücreti dava bitiminde. Ama bu benim sorunum değil diyor devlet 🧐

+1 oy
önce (831 puan) tarafından

Adaletin olmadığını başımıza bişey gelince anlıyoruz gerçekten  eğer elin kolun uzunsa her kapı sana açılıyor  bence uğraşma boşuna  bişey çıksaydı zaten orda çıkardı uğraşmaya deymez  geçen gördüm haberlerde adamın biri ağzını yüzünü dağıtmışlardı trafikte cezayı kesmişlerdi döven kişiye dayak yiyende  kaldı öyle yediği dayak da az değildi isyan ediyordu Vala. Görüyoruz malesef o yüzden deymez 

Manevi tazminatta birseyler çıkar ama ugrastigima deger mi birde kizim ile gidip geliyorum 3 araba giderken degistirdim yorucu oldu

+1 oy
önce (950 puan) tarafından

Sen kendini ne sandın canım, sade vatandaşa değil küfür etmek, öldürseler ceza almıyorlar. İşin para kısmına gelince, sen hakaretten ceza davası açmışsın, o bahsettiğin 9 bin küsür devletin alacağı yargılama gideri. Ceza davasında mağdura para ödenmez. Sana para ödenmesi yapılması için manevi tazminat davası açman lazım. Fiziksel zararın olmadığı için maddi tazminat davası zaten açamazsın. Manevi tazminat davasındada ne kadar çıkacağının bir ölçüsü yok, temyiz falan derken davanın bitmesi nereden baksan 4-5 yıl sürer

Ben dava acmadim suç duyurusunda bulundum savcılığa daha davaya dönüşmedi kabul ederse odemeyi kapanir zaten ön ödeme savcının uygun gördüğü bir durummus arabulucuya gitse ben anlaşma için para talep edecektim zaten ama olmadı maddi manevi tazminat davası acabiliyorum çünkü elimde ses kaydı güçlü deliller var onu da sordum ama iste uğraşmak lazim

önce (950 puan) tarafından

Maddi ne zarara uğradın bacım? Fiziksel olarak sana bir zarar geldi mi? Ya da malına, parana... Bunlar yoksa maddi tazminat olmaz ama manevi tazminat olur. O da çok karışık, mesela sen 250bin TL manevi tazminat davası açıyorsun, bir hakim 20 bin yeter derken başka hakim 100-150 bin diyebiliyor. Merak ettim bu hakaret eden ne yaptı, ne dedi

Dümdüz küfür etti bu 2-3 dakikalık ses kaydı ve yazismasi var maddi zarara şöyle ugruyorsun bak git gel yapıyorsun dosya davaya dönüşürse dosya masraflari olur taksi ile karakola gittim 2-3 kez manevî de çocuğum ve eşim yanimda iken dinledik o kufurleri hemde erkeğin bile edemeyeceği kufurler düşün karakolda açtık polislerin hepsi bna baktı  benim manevi tazminatim 20 bin 30 bin yukseklerde değil gözüm 

+1 oy
önce tarafından

Isı paraya dokmussun sen galiba kazanç kaynağı mahkeme kapısı olmuş 😂

Sana karşı küfür tabiki hak hukuk önemlidir hani paraya dokemedim manevi 20 ,30 yeter falan burdan pek samimi gelmedi 😂🤣

önce (576 puan) tarafından

Neden dökmesin ki ? Ben olsam bende paraya dökerdim karşıdakinin canı yansın yeter ki. 

İşi paraya dokmussun değil herseyin bedeli olmali kimse kimsenin ailesine çoluguna çocuğuna küfür edememeli yaptırımı olmalı hapis yatmayacağına göre ücret ödemeli kazanç kapısı olarak görmem içinde sürekli bu işi yapıyor ve burdan gecimimi sağlıyor olmam lazım yani bu olay samimiyetsiz mi sence yaşanmamış mi 75 puanınla gelip açtığım postta dalga gecmeye çalışıyorsun  hakkımı yine arayacağım merak etme önce o cezayı ödesin tekrar açarım dava 

+1 oy
önce (7,247 puan) tarafından

Direk ceza davası açılıyor çünkü canim 

Sen ayriyeten dava açman gerekiyor 

Netice belli olsun olmadı maddi manevi tazminat davası acabiliyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sosyal medyada hakaret davasında ön ödeme nedir ve ne işe yarar?
Ön ödeme, belirli suçlarda şüphelinin devlet hazinesine belirlenen tutarı ödeyerek kamu davasının açılmasını engellediği bir hukuki kurumdur. Eğer şüpheli bu tutarı öderse ceza davası açılmaz ve dosya kapanır, ödemezse savcı tarafından iddianame hazırlanarak yargılama süreci başlatılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hakaret davasında ön ödeme yapıldığında tazminat hakkım yanar mı?
Ön ödeme kurumu sadece ceza hukuku kapsamındaki kamu davasını ilgilendirir ve devletin şüpheliden aldığı bir cezadır. Bu durum sizin hukuk mahkemelerinde ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açma hakkınızı kesinlikle ortadan kaldırmaz; ceza dosyasından bağımsız olarak tazminat davası açabilirsiniz.
Hakaret suçunda maddi ve manevi tazminat davası nasıl açılır?
Hakaret nedeniyle tazminat davası açmak için bir avukat aracılığıyla veya kendi hazırlayacağınız dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurmanız gerekir. Dava dilekçesinde yaşadığınız hakaretin somut delillerini, sosyal medya kayıtlarını ve olaydan dolayı uğradığınız manevi zararı detaylıca belirtmeniz süreci güçlendirir.
Sosyal medyada küfür eden birine karşı tazminat davası açmak mantıklı mı?
Tazminat davası açmanın mantıklı olup olmadığı, hakaretin boyutu, delillerin gücü ve karşı tarafın ödeme gücüne bağlıdır. Ceza davasından çıkan sonucun kesinleşmesi, tazminat davasında sizin için güçlü bir delil teşkil edeceğinden genellikle ceza yargılamasının sonuçlanmasını beklemek daha sağlıklı bir yol olabilir.
Hakaret davasında savcılık süreci ne kadar sürer?
Hakaret davasında savcılık soruşturma süreci dosyanın yoğunluğuna, şüphelinin ifadesinin alınmasına ve delillerin toplanmasına göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3 ila 6 ay arasında sonuçlanmaktadır. Dosyanız 5 aydır sürüyorsa, savcılıktan dosyanın güncel durumu hakkında bilgi alabilir veya UYAP Vatandaş Portal üzerinden takip edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,744 göst.
28 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Zannan (592 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 632 göst.
26 Mart 2021 Diğer kategorisinde Yeliz45 (232 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 717 göst.
+1 oy
21 cevap 1,611 göst.
28 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra- (1,563 puan) tarafından soruldu