Bebeğime biberonu nasıl bıraktırabilirim?

0 oy
199 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (444 puan) tarafından

Merhabalar 2 3 gundur yoktum sanırım burda cunku kızıma bıberonu bıraktırmaya calısıyorum onun ıcın ek gıda hazırlıyorum derken zamanım kalmıyor ben bu kadar hızlı gelısmeler yasıycagımı hıc sanmıyordum sasırdım 🫠 bugun sadece sabah 5te mama ıstedı uykuya gecmeden oncede ayran ası corbası verıp uyuttum dunden berı öğle uykusunda bıberon kullanmıyoruz cok mutlu oldum gece uykusuda duzene gırdı sanırım 9da uyudu sabah 5e kadar 🙂 inşallah böyle devam edip bırakırız bıberonu 🙏🙏🙏 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (3,566 puan) tarafından

Yaa maşallah kuzuma gözün aydın 🥰

önce (1,186 puan) tarafından

Maşallah sübhanallah ismiyle yaşasın inşallah  2 kız kardeş çok iyi oluyor  gerçekten bebek biraz büyüsün daha iyi anlycaksin bunu  çok şükür bizde iyiyiz çocuklar bu ara ishal oldu ne oldu hiç anlamadım önce büyüğü sonra küçük olan. Küçük aniden kusmaya falan başladı hiç durmadan kusuyordu serum takıldı kan.aldilar ilaçlar falan daha dün ilaçlar bitti inşallah birdaha olmazlar diye dua ediyorum 

Yaa çok geçmiş olsun canım Rabbım şifa versin inşallah keşke bebeler hiç hasta olmasa çok üzülüyorum vallahi hasta çocuk görünce duyunca 

Evet evet canım ablası çok mutlu çok seviyor kardeşini görsen var ya 😍

önce (444 puan) tarafından

ay adıda cok guzelmıs 🥰 benımkısı kendı kucukluguyle kıskanıyor benı😂😂 kardesı olsa napar acaba 😂 

+1

Çok teşekkür ederiz teyzesi 🤗 hahahahahaa yerim ben onu bence çok sever kardeşi olursa 🤗

Çok sağol canm Allah razı olsun iki cocugumada rota virüs aşısı yaptrdim büyük olan ilk kez oldu bebekte ilk kez oldu  boyle doktor usutmustur dedi   ama çok korktum hem kusuyor midesi bulaninca çığlık çığlık ağlıyordu  acilde sıra yoktu baktık olmayacak özele gttik  kmsenin vicdanida yok doktor o halde gördü almadinyinede 100 kis vardı onumuzde

-Reklam-
0 oy
önce (3,056 puan) tarafından

kaç yaşında? doktor bana da biberonu azalt dedi de

ben kesmeyi düşünmüyorum zaten çok içmiyor benimki iştahsız ama doktor öğünleri ön plana almalısın dedi. 3 ana öğün yemesi lazım diyor bizde hiç öğün yok o yüzden sordum :)

teşekkür ederim canım. çok da kötü durumda değilmişiz o zaman ya.. hiç ek gıda olmadan günde 4 kez falan alıyor biberonu. 120 cc suya ben 6 ölçek mama katıyorum iyi kötü bitiyor

Her 30 CC ye bir ölçek katılır canm  suyu 5 sayısına kadar koyarsen 5 ölçek 6 sayısında 

6 ölçek olur  120 ye 4 ölçek koyulur  yanls yapiyorsun  6 ölçek 180 demek  sen güzel ayarlamiyorsun

120 cc ye 4 ölçek koyulur ya o yuzden ıcmeyebılır 180 e 6 ölçek koyulur 

denedim canım bişey değişmiyor. mama yoğunluğu etkilemiyor. doğru ölçüyle 180 ml hazırlasam da 120 liğini içiyor. yanlış ölçüyle 120 hazırlasam da 120 içiyor. daha çok mama tüketsin diye öyle yapıyorum.. zararı da olmuyor gün içinde yeterli su alırsa

0 oy
önce (3,683 puan) tarafından

Maşallah kızçeme 🩷 darısı başıma 😊gece yatakta savaşıyoruz takı sabah ben kalkana kadar biberoda tutmuyo bakam ne yapacam en son kesip yanına koyucam imsin istediği zaman 😂

benımkı 6 aylıkken kendısı bıraktı ya uzuldum ama inşallah bırakır kaç aylık senınkı 

0 oy
önce (47,228 puan) tarafından

Benim bebeler ne biberon ne emzik tutturamadim su biberonu bile istemediler bardaga alistirdim direk bende  kolay gelsin sanada canım bende üzülüyordum tutmadilar diye uzulmeyim mi 😀

iyi yapmıs aslında ılk zaman kolay oluyor ama sonrasında bırakmaları zor oluyor 😂 3. aydan berı bıberon kullanıyor sımdıde bıberon kullanırken ek gıda yemıyordu bıraz azalttım dun guzel yedı zaten mama kullanırken ek gıdaları tukuruyordu yutmuyordu 

0 oy
önce (998 puan) tarafından

Senin kız küçük canım ya doktora danışmadan mamayı kesme bence

eltım doktorda o dedı sımdıden yavastan azalt sonra zor bırakır dıye cok bagımlıydı cunku ek gıda yemıyordu cokta zorlamıyorum aslında sevdıgı seylerı yapıyorum fazlasıyla doyuyor aksam uykusuna gecerken bıde gece uyanınca verıyorum elbet 

0 oy
önce (10,070 puan) tarafından

11 aylik şakamı küçük.kizim niye birsktircsksiniz çocuklar gece mutlaka devam sütü iciyorlar 

gece verıyorum zaten gunduz ek gıda verıyorum gunduz mama verdıgımde ek gıda yemıyor onu alıstırmak ıstıyorum çiğnemesını falan babası yokken alıssın gelınce zor oluyor benım ıcın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğime biberonu nasıl bıraktırabilirim?
Biberonu bıraktırmak için kademeli geçiş yöntemini tercih ederek öğünleri yavaş yavaş bardak veya alıştırma bardağına kaydırabilirsiniz. Özellikle gece uykusundan önce biberon yerine besleyici çorbalar veya tok tutan gıdalar vererek bebeğin emme ihtiyacını azaltmak, sürecin 3-4 gün içerisinde hızla olumlu sonuçlanmasını sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Biberon bırakma sürecinde gece maması nasıl kesilir?
Gece mamasını kesmek için bebeğin akşam öğününü daha doyurucu hale getirerek uyku öncesi tokluk hissini artırmanız gerekir. Gece uyanmalarında biberon yerine su teklif ederek veya emme ihtiyacını yavaş yavaş azaltarak 5-7 gün içerisinde gece beslenmesini tamamen sonlandırabilirsiniz.
Biberonu bırakırken öğle uykusunda ne yapılmalı?
Öğle uykusuna biberonla dalan bebekler için biberonu uyku rutininin dışına çıkarmak en etkili yöntemdir. Uykudan önce biberon yerine masaj, ninni veya kitap okuma gibi farklı bir sakinleşme rutini oluşturarak bebeğin biberona olan bağımlılığını kademeli olarak unutturabilirsiniz.
Bebeklerin biberonu bırakma süreci ne kadar sürer?
Biberonu bırakma süreci her bebekte farklılık gösterse de genellikle istikrarlı bir yaklaşımla 1 ile 2 hafta arasında tamamlanır. İlk 3 gün geçişin en zorlu evresidir; bu aşamadan sonra bebeğin yeni uyku ve beslenme rutinlerine uyum sağlama hızı önemli ölçüde artar.
Biberon bırakma sürecinde bebeklerde iştah nasıl etkilenir?
Biberonun bırakılması bebeğin ek gıdaya olan ilgisini artırır, çünkü süt veya mama ile doymayan bebek ana öğünlerde daha fazla yemeğe yönelir. Bu süreçte öğünleri daha zengin ve besleyici hazırlamak, bebeğin katı gıdaya geçişini kolaylaştırarak biberonun yerini sağlıklı yiyeceklerle doldurmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 179 göst.
0 oy
8 cevap 597 göst.
24 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifylmz0660 (2,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
11 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Hosmerim (3,298 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 358 göst.
23 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (5,942 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,202 soru

24,708,117 cevap

369,248 kullanıcı

...