Görümce ile aynı evde yaşamak zor mu, nasıl bir yol izlemeliyim?

0 oy
344 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından

Görümce ile yaşanılır mı

17 Cevaplar

+3 oy
önce (1,164 puan) tarafından

Kimse ile yaşanılmaz bacımmmmm

-Reklam-
+2 oy
önce (32,139 puan) tarafından

Ben yaşamam mümkün değil koca bile evde fazlalık geliyor bazen 😂 çekirdek aile dışında kimseyi zorunlu haller dışında yanımda istemem 

önce (65,381 puan) tarafından

bende oyle ya yok kaynim.kaliyor yok kiz kardesim kaliyor diyorlar dogru bulmuyorum 

+1 oy
önce (1,500 puan) tarafından

Kaynana ile yaşanılır ama görümce ile asla 😀

+1 oy
önce (3,689 puan) tarafından

Kocayla bile zor yaşıyorum 🫪

+1 oy
önce (193 puan) tarafından

Görümceyle neden aynı evde yaşayasın ki? Sebebini merak ettim. Soruya gelince herkes kendi evinde yaşasın. Aynı evin içinde kimseyle olmaz. 

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Yasamadigim için bilmiyorum ama bence çekilmez diye düşünüyorum 🥰 

0 oy
önce (1,322 puan) tarafından

Görümcem geliyor bizde gidiyoruz o 2 3 günü atlatana kadar canım çıkıyor. 

0 oy
önce (655 puan) tarafından

Kesinlikle yaşanılmaz, asla yaşama. Kaynanalık etmeye çalışıyorlar 

0 oy
önce (10,083 puan) tarafından

Biz yaşadık söyle ama onlar üst kattaki yemeği birlikte yerdik bende çalışıyordum gelinimozde evdede durdu calistidq ama genede hep gorusuruduk biz karismazdik ve 10 sene yapmışımdır hala ablacigim der 

0 oy
önce (12,002 puan) tarafından

Ben yaşamam ya  annesine gitsin 

0 oy
önce (4,415 puan) tarafından

İnsan yeri geliyor kocasıyla bile zar zor yaşıyor, bambaşka bir zihin ve yaşam tarzı neticede.

Allah bile senden fersah fersah ötede bir yaşantı ve mentaliteyle aynı ortamda yaşayabil diye nikahta keramet yaratmış.

Elin 50 kat yabancısıyla geçinmek çok daha zor olacak. En azından kocayla bir sevgi alışverişi var ki kotarıyor. 😁

0 oy
önce (15,530 puan) tarafından

kendi annemle bile zor yaşarım galiba artık😂 

0 oy
önce (1,495 puan) tarafından

Benim bekar görümcem var ben yaşarım onunla yani o bizimle yaşasın ben sıkıntı etmem. Bende abimle 2 yıl kaldım bi sorun yaşamadık gelin görümce 

0 oy
önce (5,978 puan) tarafından

Maymunlarla yaşamayı tercih ederim en azından konuşmuyorlar

agdkshsjs kahkaha attım kız😂😂 hem eğlenceli hayvanlar😅😅 

önce (5,978 puan) tarafından

Beraber yaşamış biri olarak söylüyorum inan maymunlar daha cazip😂

dünyanın en iyisi olsa yine olmaz 😂 

0 oy
önce (147 puan) tarafından

Ben 1 yıl yaşadım kaynanadan çok o kaynanalik yaptı burnumdan getirdi emdiğim sütü anasıyla bir olup sonra evlendi gül gibi yaşıyor ne kaynana ne peder ne görümce kimse evine gitmiyor rahatsız etmiyorlar işte şans 

0 oy
önce (2,161 puan) tarafından

Ben yeri geliyor kocama katlanamiyorum birde bacilarina mi katlancam yok ay almayım aman🤣

0 oy
önce (6,342 puan) tarafından

Kendi görümcemle yaşarım. Ben de bir görümce olarak yengelerimle yaşarım. Vakti zamanında bunu konuşmuşluğumuz bile var. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görümce ile aynı evde yaşamanın getirdiği zorluklar nelerdir?
Görümce ile aynı evde yaşamanın getirdiği en temel zorluk, kişisel alan sınırlarının korunmasında yaşanan belirsizliklerdir. Farklı yaşam alışkanlıklarına sahip iki bireyin aynı evin düzenini paylaşması, mutfak kullanımı, temizlik standartları ve misafir ağırlama gibi günlük konularda fikir ayrılıklarına yol açabilir. Bu süreci sağlıklı yönetmek için taşınmadan önce ortak yaşam kurallarını net bir şekilde belirlemek ve açık iletişim kurmak büyük önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aynı evde yaşarken görümce ile sınırları nasıl belirleyebilirim?
Görümce ile aynı evde yaşarken sınırları belirlemek için ilk olarak özel alanlarınıza ve evin ortak kullanım alanlarına dair net kurallar oluşturmalısınız. Özellikle bütçe yönetimi, alışveriş sorumlulukları ve günlük ev işlerinin paylaşımı konusunda yazılı veya sözlü bir mutabakat sağlamak, uzun vadeli çatışmaları önler. Kişisel mahremiyeti korumak adına odaların kullanım kuralları ve evin genel düzeni hakkında dürüst bir diyalog kurmak en etkili yöntemdir.
Görümce ile aynı evde yaşamaya karar vermeden önce neler düşünülmeli?
Aynı evde yaşamaya karar vermeden önce, her iki tarafın da kişisel beklentilerini, ekonomik durumlarını ve yaşam tarzı uyumlarını detaylıca değerlendirmesi gerekir. Özellikle ev işlerinin bölüşümü, ortak giderlerin ödenme yöntemi ve tarafların özel hayatına saygı gibi konularda bir deneme süreci planlamak faydalı olabilir. Bu karar, duygusal yakınlıktan ziyade, tarafların sorumlulukları paylaşma konusundaki isteklilikleri ve çatışma çözme becerileri üzerine kurulmalıdır.
Görümce ile ev paylaşımında ortaya çıkan çatışmalar nasıl çözülür?
Görümce ile ev paylaşımında yaşanan çatışmaları çözmek için suçlayıcı dilden kaçınarak, sadece kendi hissettiğiniz durumu ifade eden 'ben dili'ni kullanmalısınız. Sorunları biriktirmeden, ilk fırsatta sakin bir ortamda konuşmak, problemin büyümesini engeller. Eğer doğrudan iletişim yeterli olmuyorsa, tarafsız bir üçüncü kişinin arabuluculuğu veya günlük işlerde görev dağılımını yeniden düzenleyen somut bir planlama listesi hazırlamak etkili bir çözüm yolu olabilir.
Görümce ile aynı evde yaşamak evliliğimi nasıl etkiler?
Görümce ile aynı evde yaşamak, evlilik üzerindeki mahremiyet alanını daraltabilir ve çiftlerin birbirine ayırdığı özel vakitleri etkileyebilir. Bu durumun evliliğe yansımasını minimize etmek için eşlerin kendi aralarındaki iletişimi güçlü tutmaları ve ev içindeki rollerin netleşmesi gerekir. Eğer evin içindeki dengeler doğru kurulursa, aile bağları güçlenebilir ancak sınırların ihlal edildiği durumlarda eşler arası stres artabilir; bu yüzden öncelik her zaman çekirdek ailenin huzuru olmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 2,576 göst.
0 oy
5 cevap 555 göst.
+1 oy
19 cevap 1,065 göst.
0 oy
4 cevap 493 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (11,996 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,461 soru