41+0 haftada doğum yaptım, gün aşımı süreci nasıl ilerledi?

+1 oy
212 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (11,021 puan) tarafından

Sonunda bende doğurdum çok şükür.41+0 haftada geldi bebeğim.Rabbim tüm hamile kardeşlerimi de bir avazda kurtarsın inşallah 🤲 ❤️ 

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,164 puan) tarafından

Normal mi doğum yaptın suni sancı ile mi 

Allah analı babalı büyütsün inşallah 

önce (11,021 puan) tarafından

Normal doğumla kendi sancılarımla doğurdum canım bir gün boyunca sancı çektim .

Teşekkür ederim Allah razı olsun 🥰 

önce (1,164 puan) tarafından

İnşallah bende kendi sancımla giderim kasımda benim doğum ama şimdiden dua ediyorum rahat olsn diye 

Rabb'im sana da tüm gebelere de yardım etsin inşallah Rabb'im bir avazda kurtarsın inşallah 🤲 ❤️ 

-Reklam-
0 oy
önce (32,138 puan) tarafından

Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin 

+1

Amin amin inşaAllah darısı başına olsun inşaAllah canım 🤲 ☺️ 

0 oy
önce (3,689 puan) tarafından

Bir hafta daha bekle demistim dayanamamışsin 

Gözünüz aydın rabbim ailenize hayırlı evlat eylesin inş geçmiş olsun

Kız bebek geldi ben napayım 🤭dün gece başladı sancım sabah da sıklaşınca geldim hasteneye 7 cm açıklık varmış yarım saat sonra doğum başladı şükür 

önce (3,689 puan) tarafından

Maşallah 

0 oy
önce (15,530 puan) tarafından

Allah analı babalı büyütsün canım🤗 

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun 🥰 

0 oy
önce (9,377 puan) tarafından

Gözün aydın Rabbim analı babalı büyütsün inşallah sağlikli hayırlı iyi evlat olsun inşallah 🌹🌹🌹

+1

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun inşaAllah ☺️ 

0 oy
önce (1,479 puan) tarafından

Kiz 1gun boyunca nasil cektin sanciyi, hani ara ara sancilar mi dedigin yoksa kasilma tarzimi. Ben suni sancıyla dogum yapmisstim sancim yoktu açılmam yoktu ozamanlar. 

Rabbim Anali babali büyütsün ❤ guzel günleriniz olsun hep

0 oy
önce (1,498 puan) tarafından

Rabbim analı babalı büyütsün inşallah vatana ailesine hayırlı bir evlat olur inşallah. Darısı biz doğurmayanların başına 

0 oy
önce (453 puan) tarafından

Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün❤️ kızmı erkekmı 

0 oy
önce (4,762 puan) tarafından

Mevlam sağlıkla büyütmeyi nasip etsin eğer şuan aktifseniz eltim dogumda dogumhane kapısında bende dokuz doguruyorum eltim için dua eder misiniz 5 saat oldu doguramadı inliyor resmen

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

41+0 haftalık gebelik nedir ve neden bu kadar uzun sürer?
41+0 haftalık gebelik, tıbbi literatürde post-term veya gün aşımı gebelik olarak adlandırılır. Gebeliğin 40. haftadan sonra devam etmesi durumu her zaman riskli değildir ancak bebeğin gelişiminin ve amniyotik sıvı miktarının doktor tarafından yakından takip edilmesini gerektirir. Çoğu durumda bebek 41. haftaya kadar kendiliğinden gelmeyi bekler, ancak bu süreçte plasenta fonksiyonlarının sağlığı kritik önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
41 haftalık hamileyken doğumun başlaması için neler yapılabilir?
41. haftaya ulaşan gebelerde doğumun başlamasını teşvik etmek için doktorlar genellikle tıbbi müdahale seçeneklerini değerlendirir. Doğal yöntemler arasında düzenli yürüyüş yapmak ve uygun fiziksel aktiviteler yer alsa da, en güvenilir yol hastane ortamında suni sancı veya rahim ağzını olgunlaştıran yöntemlerin uygulanmasıdır. Bu aşamada bebeğin kalp atışları ve hareketleri NST cihazı ile sürekli gözlemlenmelidir.
41. haftada doğum yapmanın bebek üzerindeki riskleri nelerdir?
41. haftadan sonra gebeliğin devam etmesi plasenta yaşlanması riskini artırabilir ve bu da bebeğe giden besin ile oksijen akışını yavaşlatabilir. Ayrıca amniyotik sıvı miktarında azalma ve bebeğin mekonyum (ilk dışkı) yutması gibi durumlar oluşabilir. Bu nedenlerle 41. haftadan itibaren doktorlar bebeğin sağlığını daha sık aralıklarla kontrol eder ve gerekirse suni sancı ile doğumu başlatmayı önerir.
41+0 haftada doğum nasıl gerçekleşir ve ne zaman hastaneye gidilmeli?
41+0 haftada doğum, doğal sancılarla veya tıbbi indüksiyon yoluyla gerçekleşebilir. Düzenli ve sıklaşan kasılmaların başlaması, suyun gelmesi veya bebek hareketlerinde azalma hissedilmesi durumunda vakit kaybetmeden hastaneye gidilmelidir. Özellikle 40. haftayı geçen gebeliklerde, hissedilen en ufak bir farklılıkta hekim ile iletişime geçmek ve gerekli kontrolleri yaptırmak en sağlıklı yaklaşımdır.
41. haftada neden suni sancı verilir ve nasıl uygulanır?
41. haftada suni sancı, gebeliğin daha fazla uzamasının yaratabileceği riskleri ortadan kaldırmak için uygulanır. Oksitosin hormonu içeren serumun damar yoluyla verilmesiyle rahim kasılmaları kontrollü bir şekilde başlatılır ve süreç boyunca bebeğin kalp atışları izlenir. Bu yöntem, vücudun kendi kasılmalarını tetikleyerek doğal doğuma benzer bir sürecin ilerlemesini sağlar ve gebeliğin güvenli bir şekilde sonlandırılmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,515,326 soru

24,709,478 cevap

369,333 kullanıcı

...