Eşimin gelin arabasında başka kadını oturtmasına ne yapmalıyım?

0 oy
609 göst.
Diğer kategorisinde (1,528 puan) tarafından

Eşinin yakın arkadaşı evleniyor ve gelin arabası size ait. Şoför eşin oluyor ama gelin nedime olarak kendi yakın arkadaşını istiyor. Sen başka arabada gidecekmişin diyor, bu duruma tepkin ne oluuuurrr 😀

( Kendi fikrim olarak o gelini yolarım eşimi sağ koltuğa alır kendim direksiyona geçer gelinle damadı orada bırakır giderim😀) 

28 Cevaplar

+1 oy
(16,212 puan) tarafından

Eşim arabayı verebilir başkası kullanır ama gelinim en doğal hakkı yanında yakın arkadaşını istemek

(5,198 puan) tarafından

Doğal hakkıysa bekar bırıne soyleye bılır olmadı nedımeyı yanına alabılır ben gelinin yerınde olsam boyle bırsey olsa teklıf dahi etmem 

(16,212 puan) tarafından

Eşim arabayı kullanmak zorunda değilki arkadaşına verebilir. Arkada gelinlikle 3 kişi oturması zor olur ben oturamazdım yani. Benim kardeşim bindi mesela öne eşimin arkadaşı sürdü arabayı bizde arkada oturduk çocuk bekardı ama

-Reklam-
+1 oy
(41 puan) tarafından

Son karar eşimde biter, çünkü en çok onu ilgilendiriyor. Ben nedime olmak zorunda değilim. Arabayida kullanabilirler. Eşimde tmm diyorsa büyütülecek bir mesele değil bana göre.

(65,431 puan) tarafından

bir sen bir ben ayni fikirdeyiz😀

(20,437 puan) tarafından

Ben de aynı fikirdeyim 

(6,287 puan) tarafından

Başka bir arabada tanıdığım veya bildiğim insanlar varsa sorun etmem, ama tamamen yabancı insanlar varsa tek ne yapacağım diye söylenirdim kocama ki yine de izin verirdim 🤣 babamın arkadaşının oğlu evlendi babamın arabası gelin arabası oldu ve şoför de babamdı. Bilmediğim başka bir şehirdeydi beni başka arabaya verdiler hiç sorun etmedim birkaçıyla sabahı tanışmıştım 🤣 eşim de olsa aynısı olurdu 

0 oy
(32,180 puan) tarafından

Arabayı da vermem ama vereceksemde başka biri kullansın derim 

0 oy
(10,111 puan) tarafından

Yani buna izin vermm bekar birine teklif etsinler o zaman😊 

0 oy
(10,593 puan) tarafından

Başka araba bulsunlar benim eşim asla kabul etmez böyle bir şeyi veya arabayı verir en fazla başkası kullanır 

0 oy
(15,585 puan) tarafından

gelin istediğini seçer ona lafım yok ama eşimin olduğu arabada benim olmam lazım😅 

(65,431 puan) tarafından

vay be sen bile boyle dusunuyorsun he😀

(15,585 puan) tarafından

medeniyet de bir yere kadar 😅 

(65,431 puan) tarafından

bizimde esimin evli arkadaşı sürmüştü arabayi benim en yakin arkadasim gelmişti esim onde arkadasim arkada oturmustu. ben arabayi kullananin esine bisey dememistim yani bana soran da olmamisti 😀 o da sorun etmedi 😀 esimde arkadasi icin gidebilir gelinin kankasi gidecek tabi ne bileyim 😀

(1,528 puan) tarafından

Ama gelin size başka arabayla gidecekmişsin sen diyor yani tam düğün günü sizin kendi arabanızla gitmemeniz gerekiyor 😀

(65,431 puan) tarafından

demez yahu diyecek kişiyle samimi olmayiz zaten derse de aen git derim 😀

0 oy
(8,216 puan) tarafından

Arabayı alabilirler ama kocamı asla. Ya o düğüne gitmem yada kocam benim yanımda kalır. 

0 oy
(1,196 puan) tarafından

Hayır müsade etmem.. arabayı verirse versin ama ben yokken yanında başka bir kadın oturamaz gidemez onlarla

0 oy
(3,084 puan) tarafından

Eşim bensiz gitmez böyle bir teklif sunsa ben arabayida vermem☺️

0 oy
(427 puan) tarafından

Arabayı veriyorsa versin ama ben olmadan o arabaya asla esimde binemez 

0 oy
(5,198 puan) tarafından

Arabayı gelın arabası yaptırmam eşimin yanına ben otururum gelınin yanınada nedimesi oturur madem cok ıstıyo yanında :)

0 oy
(4,416 puan) tarafından

😇 Aynen 😇 aynen😇kesin😇dedikleri😇gibi😇olur😇yüzde😇yüz😇

0 oy
(119 puan) tarafından

Benzeri başıma geldi geçen sene😊 

Eşimin yeğeni (ablasının oğlu) evleniyordu, sadıç ve gelin arabasını kullanması için eşimi secmişler kendi aralarında😂 

bunu duyan benn😇 tatlı tatlı, eşime bile laf düşürmedennn

"3 çocukla ben başka arabada gidemem ki, indi bindi zor oluyor, bebek küçük, bebek arabasını tek başıma açıp toplayamam, oyüzden siz başka birini bulun" dedim. 😇 haklısın dediler. Haklıyım tabi, akıl var mantık var😒 

(2,718 puan) tarafından
+1

zaten bunu yapmak ssurauzluk. :) esini sevebilirler o ayri ama elalemi ailesinden ayirmak nedir .  cocuksuz olsaniz kari koca gelin damada eslik edilir . coluk cocukla ne munasebet😂

(119 puan) tarafından

Aynen öyle düşünmüyorlar hiç😒

(1,528 puan) tarafından

Kesinlikle öyle onların akıl etmesi gerekir 

0 oy
(187,548 puan) tarafından

Gelin arabasında gelin ve damat olur başka kimse olmaz o yüzden no problem

0 oy
(2,180 puan) tarafından

Hahaha bu konuda ağzımı bile açmam çünkü eşim araçlarımız bizim ekmek kapımız kaza vs durumunda sıkıntı yaşarim der vermez kendi bile sürecek olsa yine kabul etmez o yüzden kafam rahat🤣🤣🤣

0 oy
(1,528 puan) tarafından

Benle olmaz bensiz hiç olmaz öbür türlü hayatta olmaz o kadar!

0 oy
(2,919 puan) tarafından

Anam okurken bile tahammül seviyem sıfıra indiii aslaaa katttaaa 😆

0 oy
(2,718 puan) tarafından

boyle suursiz bir gelin olmaz heralde . 😂😂 karisini biraksin bizle takilsin diyecek suursuzlukta:) arabayi veirirz baska bi bekar arkadasi gelinin yada damadin abisi ablasi osu busu amca oglu yegeni falan kullanir. 

elalemin ailesini birbirinden ayiracak suursuzlukta biriyle de son gorusme olur muhtemelen

0 oy
(4,782 puan) tarafından

Eşime güvenim sonsuz gidebilir ama kendisi gitmeyip arabayı vereceğine çok eminim

0 oy
(4,827 puan) tarafından

Arabayı verince direkt şoför olma zorunluluğu yok ki. Biz aile olarak gideceğiz, arabayı başkası sürsün derim. Hadi ben de bindim çocuk napacak gelin arabasında?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin gelin arabasında başka bir kadının oturmasına nasıl tepki vermeliyim?
Eşinizin gelin arabasında yanına başka bir kadının oturması durumunda, tepkinizi öncelikle sakin ve net bir iletişimle ifade etmelisiniz. Duygularınızı açıkça paylaşarak, sınırlarınızı belirlemek ve bu durumun sizi neden rahatsız ettiğini dürüstçe açıklamak sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. İçinizde biriktirmek yerine, beklentilerinizi eşinizle yüz yüze konuşarak çözüme kavuşturmak, aranızdaki güveni ve huzuru korumak adına en etkili yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin başka bir kadınla yakın mesafe bulunması durumunda ne yapılmalı?
Evlilikte eşin başka bir kadınla yakın mesafe bulunması veya benzer sosyal sınırları aşan durumlarda, öncelikle güvene dayalı iletişimi güçlendirmek gerekir. Rahatsızlığınızı net bir dille belirtmek, sınırlarınızın ihlal edilmemesi için atılacak en önemli adımdır. Eğer bu durum sürekli tekrarlanan bir davranış halini alıyorsa, çift terapisi veya profesyonel bir destek alarak ilişkinizdeki sınırları yeniden tanımlamak ve orta yolu bulmak en sağlıklı çözümdür.
Eşimin sınırları zorlayan davranışları karşısında nasıl tavır almalıyım?
Eşinizin sınırları zorlayan davranışları karşısında en iyi yaklaşım, duygusal bir tepki vermeden önce sakin kalıp durumu analiz etmektir. Kendi sınırlarınızı net bir şekilde belirleyin ve bu sınırların neden önemli olduğunu sakin bir dille eşinize anlatın. Tepkinizin sert veya kontrolsüz olması durumu içinden çıkılmaz bir hale getirebilir; bu yüzden beklentilerinizi ve neden incindiğinizi 'ben' dilini kullanarak ifade etmek çözüm sürecini hızlandıracaktır.
Gelin arabası tartışmasında eşime karşı nasıl bir duruş sergilemeliyim?
Gelin arabası gibi özel anlarda yaşanan gerginliklerde, eşinize karşı yapıcı bir duruş sergilemek, sorunun büyümesini engelleyecektir. Konuyu kişisel bir saldırıdan ziyade, çift olarak ortak hareket etmeniz gerektiği üzerine odaklayın. Sizin o arabada neden olmanız gerektiğini veya bu durumun sizin için neden rahatsız edici olduğunu gerekçeleriyle açıklayın. Ortak bir karar almadan hareket etmenin, ilişkinizdeki önceliklerinizi sorgulamanıza neden olduğunu eşinize açıkça hissettirin.
İlişkide kıskançlık veya rahatsızlık yaratan durumlarda hangi yöntem izlenmeli?
İlişkide rahatsızlık yaratan durumlarla başa çıkmak için her zaman açık ve dürüst iletişim yöntemini benimsemelisiniz. İlk olarak, kendi hislerinizi tanımlayın ve bu hislerin altında yatan nedenleri gözden geçirin. Ardından, eşinizle suçlayıcı olmayan bir üslupla konuşarak, hangi davranışların sizi değersiz veya güvensiz hissettirdiğini paylaşın. Problemi ertelemek yerine, o an çözüm odaklı bir konuşma yapmak, uzun vadede ilişkideki gerginliklerin birikmesini önleyecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 729 göst.
12 Mart 2026 Diğer kategorisinde Hayal _paris01 (1,030 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,055 göst.
0 oy
8 cevap 496 göst.
+2 oy
8 cevap 482 göst.
13 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,594 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,251 soru

24,720,650 cevap

370,047 kullanıcı

...