Anne karnında ameliyat nedir, nasıl uygulanır?

+1 oy
256 göst.
önce Diğer kategorisinde (15,534 puan) tarafından

bu haberi görmek beni çok mutlu etti. 

mesleğini iyi icraa eden doktorlarımız iyi ki var. 

image

image

özellikle şu görüntü mucize resmen, rabbim ne güzel yaratıyorsun

image

bu sayede bu bebek sağlıklı bir hayat sürebilecek. bunun gibi çoğu bebeğin hayatı kurtulacak belki de ileri dönemde

7 Cevaplar

+1 oy
önce (8,069 puan) tarafından

Malatya’da 8li çapraz karaciğer nakli yapıldı. Bizim drlarımıza imkan verilse neler yaparlar neler 🙏🏻

önce (15,534 puan) tarafından

gerçekten çoğu doktorlarımız inanılmaz derecede iyi. Allah razı olsun onlardan. gerçekten imkan verilse neler neler yapacaklar 

-Reklam-
0 oy
önce (895 puan) tarafından

Bu haberi bende gördüm çok mutlu oldum 

Bebeğimin suyu aniden bitti kaybettim eğer tedavisi olmuş olsaydı şuan oğlum 3 yaşındaydı 

Ama malesf kaybettim

başın sağ olsun canım. tıbbın bu şekilde gelişiyor olması senin durumunda olan anneler için özellikle çok iyi

önce (895 puan) tarafından

Ewt Canm kesinlikle perinatoloji de yattğmda her gün muhakkak doçent uzman lar bizi muayene ederdi 

Her odaya girişimde sorardım suyu düzeldi mi , ya da tedavisi her neyse yapın dye ama malesf tedavi si yok denildi 

Ve günlerce ağlayarak o odadan çıktım .. 

Konudan bağımsız burdan bi kadın şey yazmıştı hakkımda Gebe leri kıskanıyor bebeği ölu doğdu dye  

vs benm zaten ondan öncesi 2 evladım sağlıkla Dünya ya geldi 

Burdan yazyrm eğer okuyorsa Hakkima girdi ve Rabbim öyle bı sinasin ki onu ne hissettiğimi belki bi nebze anlar 

Çünkü evlat acısı bambaşka bişey Rabbim düşmanıma yaşatmasn inş 

0 oy
önce (5,982 puan) tarafından

Konyada  Prf.Doktor Ali Acar var.kendisi serklajımı yspmıştı.işte birgün konteol için gittiğimde uzaktan bi hasta gelmiş kadın ağlayarak çıktı muayenede meğerse bebeğin bacaklarında sıkıntı varmış.aynı gün ameliyata girdik.çok şükür doktorun erken müdahalesiyle kurtuldu bebek

iyi doktor, özverili doktor gerçekten çok başka. 

0 oy
önce (1,184 puan) tarafından

Heyyy kurban olduğum rabbim neler yaratıyor o doktorlardan allah razı olsun ne mucize tedaviler buluyorlar allah başımızdan eksik etmesin.. 

amin canım 

0 oy
önce (1,371 puan) tarafından

Ay şükürler olsun nasıl mutlu oldum ya 

böyle gelişmeler beni de çok mutlu ediyor. çoğu kadına umut oluyor şahane olay, doğmamış bebeğin hayatını iyileştirmek

0 oy
önce (6,282 puan) tarafından

Darısı tüm şifa bekleyen bebeklere 🥰

yürekten aminnn

0 oy
önce (4,694 puan) tarafından

Şükürler olsun. Çok tatlı yavrum benim,resmen Rabbimin hikmeti. Görüntüye bak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anne karnındaki bebeğe ameliyat hangi durumlarda yapılır?
Anne karnındaki bebeğe yapılan cerrahi işlemler, genellikle hayati tehlike arz eden doğumsal anomalilerin düzeltilmesi için uygulanır. Bu operasyonlar; bebeğin organ gelişimini engelleyen durumları gidermek, ileride oluşabilecek sakatlıkları önlemek ve doğum sonrası hayatta kalma şansını artırmak amacıyla uzman ekipler tarafından gerçekleştirilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Fetal cerrahi yani anne karnında ameliyat nedir?
Fetal cerrahi, anne karnındaki fetüsün henüz doğmadan belirli sağlık sorunlarının tedavi edilmesi işlemidir. Bu teknik, özellikle spina bifida, diyafram hernisi veya ikizden ikize transfüzyon sendromu gibi durumlarda bebeğin rahim içinde müdahale edilerek sağlığına kavuşturulmasını sağlar.
Anne karnında ameliyat ne zaman gerçekleştirilir?
Anne karnındaki ameliyatlar, genellikle gebeliğin ikinci trimester döneminde, yani 18 ile 28. haftalar arasında gerçekleştirilir. Bu dönem, bebeğin organlarının müdahaleye yanıt verecek kadar geliştiği ve cerrahi risklerin anne ile bebek için en kontrollü seviyede tutulduğu zaman dilimidir.
Anne karnındaki bebeğe cerrahi müdahale nasıl yapılır?
Cerrahi müdahale, gelişmiş ultrason görüntüleme yöntemleri eşliğinde, özel endoskopik aletler veya açık cerrahi teknikler kullanılarak yapılır. Operasyon sırasında anneye genel veya lokal anestezi uygulanırken, cerrahi ekip rahim içerisindeki hedef bölgeye ulaşarak gerekli düzeltmeyi titizlikle tamamlar.
Anne karnındaki bebeğe ameliyat sonrası süreç nasıl ilerler?
Ameliyat sonrası süreç, annenin yoğun bakım ve gözlem altında tutulmasıyla devam eder ve enfeksiyon riskine karşı sıkı takip uygulanır. Bebek ise doğumuna kadar düzenli fetal monitörizasyon ve ultrason kontrolleriyle izlenerek, herhangi bir komplikasyon gelişip gelişmediği yakından takip edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 488 göst.
0 oy
2 cevap 364 göst.
18 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Hanifekilic (24 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 512 göst.
19 Kasım 2021 Diğer kategorisinde nisa_42 (1,045 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,400 göst.
5 Şubat 2020 Kültür-Sanat kategorisinde feyza palut (153 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,461 soru

24,711,190 cevap

369,397 kullanıcı

...