Tam kıvamında un helvasını nasıl yapabilirim?

+2 oy
282 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,192 puan) tarafından

Az malzemeli ama yorucu tatlım  kollarim yoruldu kavurmaktan ama olsun sonuca değer un helvasi

image

image

13 Cevaplar

+1 oy
önce (15 puan) tarafından

image

bende ocağa koymaya gidiyorum kocişim icin
önce (2,177 puan) tarafından

Kizz bacım nekadar azcik sarma o ben koca bir düdüklü dolduruyorum on dk da bitiyoya🤣🤣🤣

Kimse Yok ben iki kızım eşim büyük kızım asla yemez küçük kızım 2 yaşında ben eşim 

Biz de 6 kişilik bir aileyiz 5 tane sarma canavarın var🤣

Ay keşke yeselelr ama malesef

önce (1,192 puan) tarafından

Harika görünüyor maşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (27,890 puan) tarafından

Ay çok güzel görünüyor afiyet olsun. 

Resim kanalı açtım ona video çekiyordum ahsha 

0 oy
önce (2,126 puan) tarafından

Ders çalışmaya çalışıyorum

image

önce (200 puan) tarafından

Bölümün nedir? Seneye kpss için mi?

0 oy
önce (1,036 puan) tarafından

Eline sağlık canım 🌸 ben de bugün yeni bir yemek denemeye çalışıyorum ( tom' un budu) inşallah becerebilirim

Aaa onu bende izlemiştim bir ara bende denerim dwmistim

önce (1,036 puan) tarafından

Yaptım canım çok güzel oldu

image

Ama bu gerçekten çok güzel olmuş bayıldım nasıl yaptın tam yazar msn

0 oy
önce (4,028 puan) tarafından

ellerine sağlık canım, bende kızıma kek yaptım oturmuş beni bekliyor yedirecem diye🥰

image

Baya kabarmış maşallah 

Çok güzel olmuş eline sağlık.

0 oy
önce (310 puan) tarafından

Ayyy elinize sağlık çok severim çok güzel duruyor 😁😂 bı ara bende denicem hep irmik helvası yapıyorum daha basit diye unu annem gelince ona pasliyorum 😂😁 

image

Eşimin memleketine yolculuğa son üç gün kaldı gerginim yorgunum sürekli bir koşuşturma iki küçük çocuk en eksiksiz en hatasız bir hazırlanma olması lazım bı yandan ev temizliyom habire😂 bide bunun üstüne eşimle tartıştık ama artık acemi değilim üzülmek yerine üstüne çekirdek citlemeyi tercih ediyorum 😂😂 o da öyle evde dolanıyor arada laf atıyor bacak sallıyorum bende 🤣

:)))) sağ salim gidin insallah

0 oy
önce (2,304 puan) tarafından

Afiyet olsun cok güzel görünüyor cok da severim ama hiç tutturamam 🥺

+1

Çok sağol canm nefis yemek tariflerinden Elif Atalar in tarifini dene 

0 oy

Bu bana yapilirmi lan mulayimmm 🤣🤣🤣neyse yemek yiyip bende yapam bari hihhhhh😏😏😏

0 oy
önce (14,107 puan) tarafından

Kocacığımla kahvelendik

image

0 oy
önce (6,287 puan) tarafından

Eşim oğlumu parka çıkardı bende biraz üstten temizlik yaptım kahvemi içtim oturuyorum arkadaşlarla görüntülüden konuşuyorum bir yandan 🤣

0 oy
önce (9,389 puan) tarafından

En sevdiğim tatlılardan biri olabilir eline sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor

0 oy
önce (2,928 puan) tarafından

Çok güzel görünüyor afiyet olsun canım bende yedim kenarından 😂😂 

0 oy
önce (65,428 puan) tarafından

simdi niye canımı cektirdin ben irmik helvasi seviyorum ne zamandir yapmadim.yarin yapayim bari😀

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tam kıvamında un helvası yapmak için un nasıl kavrulur?
Tam kıvamında un helvası yapmak için unun rengi dönene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavrulması gerekir. Unun kokusu çıkıp rengi hafif kahverengiye döndüğünde kavurma işlemi tamamlanmış olur, bu süreç genellikle 15-20 dakika sürer.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Un helvasının şerbeti nasıl hazırlanır ve ne zaman eklenir?
Un helvasının şerbeti genellikle 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su veya sütün karıştırılıp eritilmesiyle hazırlanır. Şerbeti, kavrulan unun üzerine dökmeden önce ılıtmak veya sıcak eklemek topaklanmayı önlemek için önemlidir; şerbeti dökerken hızlıca karıştırmalısınız.
Un helvası yaparken helvanın topaklanmaması için ne yapmalı?
Un helvasının topaklanmaması için en önemli adım şerbeti eklediğiniz anda ocağın altını kısmak ve tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca, seri hareketlerle karıştırmaktır. Eğer topaklanma olursa bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak pürüzsüz kıvama getirebilirsiniz.
Evde tam ölçülü un helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?
Tam ölçülü un helvası için 1 su bardağı un, 125 gram tereyağı ve şerbeti için 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı su en ideal orandır. Tereyağını yakmadan eritmeli ve unu sabırla, rengi dönene kadar yakmadan kavurmaya dikkat etmelisiniz.
Neden un helvası yaparken kollarım çok yoruluyor?
Un helvası yaparken kolların yorulması, unun un kokusunun çıkması ve renginin istenen altın sarısı veya kahverengi tonuna ulaşması için yaklaşık 20 dakika boyunca sürekli karıştırılması gerekliliğinden kaynaklanır. Bu yorucu süreç, helvanın lezzeti ve dokusu için şarttır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 1,097 göst.
13 Haziran 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Kuslukvakti (1,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 759 göst.
17 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Gizlinur (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
64 cevap 4,804 göst.
19 Kasım 2019 Diğer kategorisinde Ulnerrr (2,957 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 397 göst.
13 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (1,185 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,561 soru

24,712,487 cevap