Bebeğim kaçıncı ayda babıldamaya başlar?

0 oy
165 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Kızlar selam bebekleriniz kaçıncı ayda babıldamaya başladı 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (1,289 puan) tarafından

Turkce de " babildamak" fiili var mı? Yüksek lisansımı eski Türk dilleri üzerine yapmama rağmen asla duymadım 😂

önce (10,600 puan) tarafından
+1

Doktorlar bile bu şekilde söylüyor bende bilmiyordum 

önce (79 puan) tarafından
+1

Çocuk dil gelişimde babıldama evresi vardır. 

önce (2 puan) tarafından

Demekki eksik yapmışsın babıldamak var 

önce (2 puan) tarafından

Demekki eksik yapmışsın babıldamak var  araştırabilirsin 

önce (1,289 puan) tarafından

Hıhı evet

-Reklam-
+1 oy
önce (134 puan) tarafından

Babıldamak?? 

önce (4,826 puan) tarafından

Aaaa be be ba de seslerini çıkartması demek

Ay ben hiç duymadım bunu🙄

önce (2 puan) tarafından

Bilmemek ?

Evet hanımefendi daha önce duymadım bu kelimeyi, Ben duymadım diye böyle bir kelimenin olmadıgını da iddia etmedim🤷‍♀️

tartısmaya mı calısıyorsunuz anlamadım? 

@Soslu tavuk tesekkürler açıklaman için hocam, yeni bir kelime öğrenmiş oldum😘😘

0 oy
önce (4,826 puan) tarafından

4.ayda yavaş yavaş aaaa diye ses çıkartmaya çalışır 6.ayda yavaştan babıldama başlar

0 oy
önce (6,923 puan) tarafından

Biri 6 aylıkken tek seferlik babıldadı😄 ama 8 aylıkken tam olarak babıldamaya başladı. Diğeri 6.5 aylıktı başladı.

0 oy
önce (6,177 puan) tarafından

Valla ilk defa duydum 🤣 buradan daha çok şey öğrenecez belli. 2 kızım var bilmiyorum ne zaman babıldadılar 🤣

0 oy
önce tarafından

Ney yapmaya bacım iki çocuk doğurup buyutum ama öyle bir şeye rastlanan madim

önce (2 puan) tarafından

Nasıl yani çok garip geldi ba ba seslerini çıkarması doktorlar filan öyle söylüyor 

önce tarafından

Hee anladım genellik 4. Aydan itibaren 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler genel olarak kaçıncı ayda babıldamaya başlar?
Bebekler genellikle 4. ve 6. aylar arasında babıldamaya başlarlar. Bu dönemde bebekler kendi seslerini keşfederken 'ba-ba', 'ma-ma' veya 'da-da' gibi heceleri tekrar etmeye odaklanırlar ve dil gelişimlerinin en önemli adımlarından birini atarlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğimin babıldama sesleri çıkarması için ne yapabilirim?
Bebeğinizle sık sık konuşarak, ona şarkı söyleyerek ve çıkardığı sesleri taklit ederek babıldamasını destekleyebilirsiniz. Karşılıklı sesli iletişim kurmak, bebeğin sosyal gelişimini hızlandırır ve kelimeleri öğrenme sürecinde ona güven verici bir ortam sağlar.
6 aylık bebek babıldamıyorsa bir sorun olabilir mi?
Her bebeğin gelişim hızı farklı olsa da, 6. ayın sonunda hala herhangi bir ses çıkarma çabası yoksa bir çocuk doktoruna danışmak faydalı olabilir. İşitme kontrollerinin yapılmış olması ve bebeğin sosyal etkileşim kurup kurmadığına bakılması gelişimsel takip açısından büyük önem taşır.
Bebeklerin çıkardığı babıldama sesleri zamanla nasıl değişir?
Babıldama süreci başlangıçta tek heceli seslerle başlar, zamanla 8. ve 10. aylar arasında bu sesler birbirine eklenerek 'ba-ba-da' gibi karmaşık hece dizilerine dönüşür. 12. aya yaklaşıldığında ise bu heceler artık bilinçli kullanılan ilk kelimelere evrilmeye başlar.
Bebeklerde babıldama ile konuşma arasındaki fark nedir?
Babıldama, bebeğin ses tellerini ve ağız kaslarını kontrol etmeyi öğrendiği istemsiz bir alıştırma dönemiyken; konuşma, belirli bir nesneye veya kişiye hitap etmek için kullanılan bilinçli kelimelerdir. Babıldama, konuşma eyleminin temelini oluşturan en kritik hazırlık evresidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 180 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (2,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.
21 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (2,074 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 417 göst.
23 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Damla berna (3,821 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 591 göst.
27 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,515,833 soru

24,715,879 cevap

369,703 kullanıcı

...